כול העולם כולו

כול העולם כולו

אתמול חברה יקרה שלי החלה במסע לעבר פרק חדש בחייה. לכבוד הארוע היא הזמינה לביתה קבוצה יקרה של חברים (כ-20 איש). האנשים היו מדהימים, מכול הגילאים (24-76) מכול המינים, מכול תחומי העיסוק והעניין. אחד הדברים שהדהימו אותי זה שלא משנה כמה מורכבת היתה הקבוצה וכמה שונים היו אנשיה, משהוא בכול זאת מאחד אותנו... כול אחד בדרכו הוא בירך אותה ואחד שר עבורה: "כול העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר והעיקר לא לפחד כלל" ואז אחת הנשים, אמריקאית יהודיה, שאלה (בתמימות ומחוסר הבנה כנה) "למה כול העולם כולו גשר צר מאוד?"

אז תגידי לה ../images/Emo141.gif

שזה ביטוי לתפיסה יהודית מסורתית, לפיה ההווה לא חשוב, רק העבר והעתיד חשובים. העתיד הוא בגן העדן או בעולם הבא, וההווה הוא מסע מכשולים, שנשמתך צריכה לעבור בלי שתיפול אל תהום החטאים ("הקליפות"). לא שאני מסכים לזה או אוהב את זה.

כן, למיטב הבנתי. ../images/Emo45.gif

ההווה, העולם הזה, הגלגול הזה ... יש לזה הרבה שמות. אני מניח שאת יודעת שהאמרה הזו מיוחסת למוהר"ן, ר´ נחמן מברסלב, דור רביעי לחסידי פולין.

הנחה שגויה

לא ידעתי (עכשיו אני יודעת) אבל יש לי תחושה שאתה תעשה לי הנחה על אי הידיעה

lady_anne

New member
ובעניין "והעיקר והעיקר לא לפחד כלל"

משהו יפה שקראתי אתמול: The emotion of fear is a vacuum that feeds on itself. Fear is only a lack of information. Fill in the vacuum with information and there is no fear...one can only be fully human when they are no longer in fear of dying."

גישתי בעניין שונה

לדעתי, פחד הוא רגש טבעי ולגיטימי, וצריך לתת לו את הכבוד הראוי. לא לתת לו לשתק אותך, אבל גם לא לנסות להכחיד אותו.

lady_anne

New member
טעות שלי שהתעצלתי ולא הקלדתי עוד,

כי ההמשך אומר שצריך למלא את החלל שנוצר מתוך הפחד באהבה. אין עוררין על הלגיטימציה של הפחד, והעיסוק הוא יותר באיך לעשות לו טרנספורמציה כדי להגיע לרמה גבוהה יותר של מודעות. [וכאן אני אפסיק לפני שיתנפלו עליי גרי והחתול (ובצדק) כי זה נהיה עוף-טופיק פאר-אקסלנס].

nirdagan

New member
זו לא תפיסה יהודית מסורתית

אלא תפיסה של זרם שולי ביהדות (חסידות ברסלב), שכנראה היה מאוד מושפע מהכנסיה הקתולית. ניר

עגנון

New member
אולי כדאי שתעיין בפרקי אבות

עולם הזה דומה לפרוזדור עולם הבא דומה לטרקלין, התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין.

למעלה