כול העולם כולו

כול העולם כולו

אתמול חברה יקרה שלי החלה במסע לעבר פרק חדש בחייה. לכבוד הארוע היא הזמינה לביתה קבוצה יקרה של חברים (כ-20 איש). האנשים היו מדהימים, מכול הגילאים (24-76) מכול המינים, מכול תחומי העיסוק והעניין. כול אחד בדרכו הוא, בירך אותה ואחד שר עבורה: "כול העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר והעיקר לא לפחד כלל" ואז אחת הנשים, אמריקאית יהודיה, שאלה (בתמימות ומחוסר הבנה כנה) "למה כול העולם כולו גשר צר מאוד?"

יופיאל

New member
גשר צר מאוד

הדרך האמיתית האישית של כל אחד ואחד - דרך המלך - היא מאוד צרה. כל סטייה קטנה ממנה היא כבר נפילה. נכון , לא תמיד אנחנו רואים את זה בתור נפילה , אך גם הרבה פעמים אנחנו לא ממש על הדרך... ברגע שאדם הולך על הדרך הנכונה הנשמה העליונה בוחנת אותו (בעצם אנחנו בוחנים את עצמנו) ואז לאורך כל הדרך יש מבחנים ובחירות. אם מסתכלים על הכל בצורה הכי פשוטה הכל מתחלק לשני צדדים - פחד ואהבה. 2 בחירות , במה אנחנו בוחרים בכל רגע בחיים שלנו? אנחנו הולכים על גשר צר מאוד , ואם נפחד אנחנו ניפול. אם נלך בביטחון בדרכנו ונאמין בעצמנו ונאהב את עצמנו באמת , נמשיך ללכת בדרך הנכונה. ולכן העיקר הוא לא לפחד כלל... הפחד הוא הנפילה. ברגע שנופלים צריך להתחיל מחדש , כמו שנפסלים במשחק מחשב וחוזרים לתחילת אותו השלב. הרמבם אמר שאנחנו מהלכים על חוט שערה דק מאוד, כלומר צריך איזון בשביל להשאר על הדרך , וזה קל ליפול. ואין אדם שלא מתנדנד לפעמים וגם נופל לפעמים , אבל החוכמה היא לדעת להתעשת מהר ולקום מהר ולחזור מהר לדרך , כי אם לא חוזרים מהר הנפילה נהיית יותר קשה. אם אני נפגע ואני נכנס לדכאון ודכדוך - אני יכול להתגבר על זה מהר ולחזור מהר לדרך , או שאני ממשיך ליפול לתהומות של דיכאון , וככל שאני נשאר יותר בנפילה כך קשה יותר החזרה לדרך וגם חוזרים למקום התחלתי נמוך יותר ממה שהיינו. אם מתגברים מהר על הנפילה , הנפילה יכולה להיות גם לא מורגשת. למשל - אני כועס על מישהו לכמה דקות , אבל אז אני מתחיל לחשוב למה נכנסתי לכעס , ומה היה בתוכי שגרם לי לכעוס - איזה טריגר האדם השני הפעיל אצלי , ואז אני מתגבר על הכעס ומגיע לתובנה חדשה , וממשיך ללכת בדרך... לעומת זאת אני יכול להמשיך לכעוס על האדם השני במשך שעות ימים וחודשים ולא לעשות כלום , להיות תקוע בנפילה טפשית. זה הכל הבחירה שלנו... באור ואהבה , יופיאל המלאך

עננים.

New member
גופנו והנשמה

צורכי הנשמה או הצרכים הארציים? בלי התפלספויות של זה וזה, או אין זה ללא זה. כאשר יורדת נשמתנו לארץ היא יורדת לגוף, לכלי. באמצעות הכלי, גופנו היא קיימת, גופנו לא יכול להתקיים ללא הנשמה ולעומת זאת הנשמה היא נצחית, היא יכולה להתקיים ללא גוף/כלי. באמצעות הגוף הנשמה סופגת חוויות ואירועים בין אם אלו הן צרכיה ובין אם לא. לעומת זאת לגופנו יש חיים משלו, חוקים משלו שמטרתם לפעמים סותרים את מטרת ובצרכיה. אם אדם גדל בבית X חונך בבית X וקיבל ערכים, חוקים ותובנות מבית X ולעומת זאת צרכיה של הנשמה הן Y אותו אדם (עפ"י דעתי) שאינו רוחני או שאין בידו תובנה שתאפשר לו שינוי יסבול כל חייו מכיוון שקיים קצר בין צרכי הנשמה לאופן תפיסתו את העולם. למה הכוונה: כל חיינו עד בגרות אנו כפופים לחוקים שנכפו עלינו ע"י הורינו והחברה בה אנו חיים, בבגרות או בשלב בשלות נשמתנו פורצת החוצה ודורשת את צרכיה, במסלול החיים שלנו עד בשלות נשמתנו היית בצל, מדי פעם היא הגיבה, העבירה לנו מסרים בצורת תחושה, תחושה של מה טוב לנו למרות החוקים שעל פיהם התנהלו חינו הארציים. בבגרות, בבשלות כאשר נהפכנו להיות עצמאיים נשמתנו התחילה לדרוש את צרכיה, היא זימנה לנו חוויות שנתמודד איתן, היא זימנה לנו אירועים שנחווה כדי להגיע לאיזון המיוחל, כדי שבזמן חזרת לעולם הנשמות, ליקום היא תהיה טעונה בכמה שיותר אנרגיה חיובית. היה וצרכי הנשמה וצרכי הגוף לא תואמים מבחינת תפיסת העולם ומשמעותו האדם יחווה סבל רב בציר חייו, היה ויתקיים איזון בין צרכי הנשמה וצרכי הגוף או אופן הגדילה של האדם יאפשר הדבר להצמיח את האדם לרמות גבוהות של צמיחה רוחנית עד כדי הארה. אנו אשר מחפשים את האיזון, הארה צריכים להבין ולקבל את האירועים הפוקדים את חיינו במהלך היום יום שעה שעה כחלק מבניית התקשורת בנינו לבין נשמתנו שמטרתה להוביל אותנו לאיזון הרצוי. אנו צריכים לזכור שזכות ראשונים שמורה לנשמתנו פה, וכאשר אנו חווים כעס, כאב (תחושות שליליות) אנו בעצם מקבלים תקשורת מהנשמה ומהיקום האומר לנו כי סטינו מהדרך, סטינו מהצורך של נשמתנו, וכי אנו מנצלים את זכות הבחירה שעומדת לרשותנו בדרך לא נכונה, שגויה, אם בחירתנו היית טובה הרי שהיינו חווים את הכייף, האושר וחדוות החיים מחיך אוהב עננים

אינקה

New member
הגשר בין שתי האונות במוח ../images/Emo20.gif

הגישור בין הימין לשמאל נמצא בגשר אשר בין שתי האונות. במהלך התפתחות רוחנית שתי האונות מגיעות לאיזון והתפתחות והמודעות משתלבת בינהן. על מנת לבצע השתלבות זו יש לפסוע בין הטיפות - בין המחשבות, ישר למקום בו אין תנועה. אל הציר עליו מסתובבת מטוטלת ההכרה בין שמאל לימין. הציר הזה נמצא על גשר החבל הצר המתנדנד ברוח. ומשני צדדיו הפחד - תנועת המחשבה אשר אין בה יציבות ואושר כלל. ויש לפסוע בו ללא פחד, עד למרכזו ובדיוק באמצע הגשר מתחיל ונגמר הכל

אינקה

New member
גם על פי המדע ../images/Emo20.gif

אך כשמגיע הרגע לחצות את הגשר שאר האונות נמצאות כבר בהרמוניה עם שני ה"צדדים".
אינקה

למעלה