כולסטRול- mה עושים...

sweetiepie

New member
כולסטRול- mה עושים...

יש לי ערכים גבוהים של כולסטרול אני עוסקת בספורט קבוע ! טריגליצרידים 216 HDL 48 LDL186 total colesterol198 נוסף EBV בעבר אני סובלת מחולשה הרבה זמן. help whats wrong? the doctors cant find anything

בובי

New member
כמה דברים ושאלות

אני רואה שסבלת ממחלת הנשיקה אני לא יודע מתי זה קרה אך לפי המידע שברשותי יש להמנע מפעילות גופנית מכיוון שיש חשש לפגיעה בטחול . יש להמנע מספר חודשים לאחר המחלה מספורט. יכול להיות שבמקרה שלך זה מתיש אותך ואת צריכה דווקא לעבור לסוגי ספורט יותר רגועים. מידע על מחלת הנשיקה http://doctors.msn.co.il/magazine/article/204/ כמו כן לא צינת מה את אוכלת . רפואה שלמה ליותר פרטים תוכלי לפנות אלי במסרים.

Einatm

New member
להפך!!!!

אחרי שמחלימים ממחלת הנשיקה ההמלצה המידית היא לחזור לפעילות גופנית!!! בעיקר אירובית. לגביי הכולסטרול, אם את לוקחת גלולות אז יש השפעה על הכולסטרול ואז צריך לבדוק מהו טווח הריסק. ייתכן מאוד והריסק אצלך מאוד נמוך למרות שיתר הערכים גבוהים. תנסי לשלב בתפריט שלך הרבה סיבים תזונתיים, נבטים, סובין.. ידוע כתורם להורדת הכולסטרול.

המלצה של מי?

פעילות גופנית חשובה לאורך כל המחלה וגם במהלך ואחרי ההחלמה - הכל עיניין של פופורציות וגבולות .. כשהגוף מותש - פעילות גופנית מתונה משפרת את זרימת הדם והחמצן בגוף ומחזקת איברים כמו כבד ( בעבודה על גמישות ) וטחול .אולם חזרה מהירה או פעילות מעבר למה שהגוף יכול לשאת עלול לגרום לנזק רב ולחולשה קיצונית. אני דווקא הייתי ממליצה על אירובי מתון - הליכה או שחיה ועבודת שרירים כמו יוגה או טאי צי..

Einatm

New member
של מי לא

לא קראת שהמלצתי לה מיד להצטרף לתריאטלון, נכון?
אבל בתור מי שמתאוששת מהעייפות הכרונית (מחלת הנשיקה לפחות באה והולכת, העייפות לא) אחרי שקראתי כל כך הרבה חומרים בעניין, התייעצתי עם כל כך הרבה גורמים ורופאים, פעילות אירובית (כן, בהחלט הליכה!!) מומלצת ביותר.

בובי

New member
ראה את הלינק שנתתי

שם מומלץ בפירוש לא להתעמל כאשר הטחול מוגדל כי זה יכול לגרום לו לקרע ולסכנת חיים. אחרי שמחלימים והטחול חוזר לגודלו המקורי אפשר לחזור לפעילות גופנית

כולסטרול

הכולסטרול מגיע לדם מ 2 מקורות תזונה ומיצור כולסטרול בכבד, בניגוד לדיעה הרוווחת רוב המקרים עודף כולסטרול בדם נובע עקב חוסר איזון בסינטזה שלו בכבד ולכן ההמצלה לדיאטת דלת כולסטרול היא טובה אך לרב לא יעילה .. עם זאת ממולץ לצמצם בצורה משמעותית את צריכת השומנים בכלל והכולסטרול בפרט , הרבי באכילת סיבים והמשיכי בפעילות גופנית מתונה ( ראי תגובתי לעינת). בכל מקרה הייתי ממליצה לך על טיהור כבד ( טיהור מעמיק יש לעשות עם מטפל מוסמך) אולם שתית מים עם הרבה לימון וכן עשב חיטה יכול כרגע לעשות פעולת ניקוי . להורדת הכולסטרול ממולץ גם לקחת ניאצין 500 מ"ג, ויטמין E וכן ליפוטרופיק - פורמולה המפחיתה רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם. הרבה בריאות יעל

כולסטרול-ערכים

למען אתן תשובה נכונה, אשמח אם תכתבי בתגובה מה הם הערכים ה"נורמאליים" שצריכים להיות לפי הפירוט שכתבת בהודעתך. בנוסף, פירוט העברית של EVB על פירוש ראשי התיבות בברכת בריאות בת חן

mishmush

New member
כתבה בנושא כולסטרול../images/Emo70.gif

הי, צירפתי כתבה מהאתר שלי שמפורט בה כמעט את כל מה שידוע לי על כולסטרול והטיפול בו. לשירותכם, מיכל

למעלה