כולסטרול

dj soul

New member
כולסטרול

שלום, אני נמצאת בטיפול תרופתי, כדורים רואקוטן שאני לוקחת מעלים את הכולסטרול, אחרי חודש של טיפול עלה הכולסטרול ל- 240, ועכשיו זה 277, המינון שאני לוקחת עכשיו יותר קטן, אבל בכל זאת רופא עור אמר לי שזה יעולה אבל אחרי טיפול יחזור כמו שהיה לפני. רציתי לדעת אם זה לא מסוכן שהוא עולה לי ככה, וימשיך לעלות עוד חודש וחצי (עד סיום הטיפול), ומה אלי לאכול כדי להפחית אותו או לשמור אותו כמו שהוא? אני יודעת שרצוי לא לאכול גבינה צהובה, שמנת, פיצה... תודה מראש

ממתי

New member
הנה עוד פרה קדושה שהולכת לשחיטה

גיפינו זקוק לכולסטרול. בלי כולסטרול הוא פשוט ימות. אם הוא לא יקבל מספיק כולסטרול מבחוץ, אז הוא ייצר כולסטרול פנימי. כולסטרול זה לא שומן
כולסטרול הוא כלי להובלת השומן. השאלה היותר חשובה היא איזה סוג של שומן (או יותר נכון חומצות שומניות) הוא מוביל. זה כמו להגיד שמכונית זה דבר מסוכן. זה לא נכון אם נוהג עליו נהג טוב ואחראי ועל פי כל חוקי התנועה. זה נכון רק אם נוהג עליו נהג מופרע ומסוכן בניגוד לחוקי התנועה. מכונית, כשלעצמה, כשהיא עומדת בחניה אינה דבר מסוכן. הדגש צריך להיות בעיקר על רמת טריגליצרידים לא גבוהה. על רמת HDL ("השומן הטוב") גבוהה כללית, על רמת LDL ("השומן הרע") נמוכה כללית, ועל יחס HDL/LDL גבוה. למשל, שומן דגים נחשב לשומן "טוב" שומן מן החי נחשב לשומן "רע" שומן מן הצומח נחשב בד"כ כ"טוב" אך יש היוצאים מן הכלל. שומן "טוב" יכול להפוך לשומן "רע" ע"י חמצון. למשל שימוש בשמן לטיגון זמן ממושך. אני בטוח שמנהל הפורום ישמח להוסיף פרטים.

תזונה להפחתת כולסטרול

דבר ראשון כמו הרבה בעיות המצב ישתפר עם תעסקי בפעילות גופנית כשעה הליכה ביום 5 פעמים בשבוע יספיקו. אם יש לך עודף משקל כדאי להוריד מספר קילוגרמים. בנוגע לתזונה, מומלץ לאכול עופות (ליען טעם של בקר אם לא שומרים כשרות) במקום בקר או כבש ניתן לאכול חלקים דלי שומן מהבקר. להמנע מאיברים פנימיים. וכמובן דגים כמו טונה סלמון בקלה. כמו שמתי הזכיר להמנע מטיגון, להמעיט בשומן בכלל ובשומן מהחי (כולל מוצרי חלב) בפרט מוצרי חלב מ5% שומן ומטה. ביצים עד חלמון ביום. בעוגות יש בד"כ גם שומן וגם ביצים לכן יש להמנע גם מהן ככל האפשר. בנוסף את זכאית לביקור אצל דיאטנית קופ"ח תבקשי הפנייה מהרופא.

למעלה