כולסטרול

ronlin2

New member
כולסטרול

שלום. אני בת 28 ושוקלת 80 קילו (אחרי הורדה של יותר מ 20 קילו וממשיכה בתהליך). מעבר למשקל הדאגה העיקרית שלי היא הכולסטרול. בבדיקה שעשיתי בינואר המדידה הייתה 247 ואמנם רופא המשפחה שלי לא היה מודאג, אבל אני כן הייתי - כי יש לי היסטוריה משפחתית של כולסטרול גבוה וכל הבעיות שנובעות מכך. התחלתי תכנית אימונים ותזונה (פחמימות, קמח וחיטה מלאים, בלי סוכרים וכן הלאה) למשך 45 ימים (בהמלצת מאמן במכון כושר) ועשיתי בדיקה נוספת והמדידה עלתה - 250. משהו פה ממש לא בסדר ואני לא יודעת כבר מה לעשות. אני חושבת שכדאי לי לראות רופא מומחה - השאלה היא איזה רופא מומחה? האם יש לי זכאות לראות רופא מומחה בנושא? האם יש מקום לשלב רפואה אלטרנטיבית בהקשר הזה? האם יש לכם המלצות נוספות? תודה רבה על כל עזרה שתוכלו לתת!

Besomet

New member
כולסטרול

בוקר טוב, ראשית הרשי לי לשבח אותך. אני יודע ששינוי תזונתי והתנהגותי כה משמעותי מצריך המון כוחות ומסירות. כעת לגבי שאלתך. כולסטרול אינו רק סך השומנים והפחממות שאת צורכת. הגוף יודע לייצר כולסטרול ולעיתים הוא עושה כן באופן מופרז כתוצאה ממחסור בחומצות שומן חיוניות או מצב רגשי הרסני. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אצל נטורופת/ית או מטפל/ת ברפואה סינית. רפואה שלמה

אסתר884

New member
ואפשר להרחיב לגבי החומצות שומן

שזה האינזימים שיודעים לפרק את חוויות החיים.. וזה בהחלט מתקשר למצבים רגשיים הרסניים.. וגם למקורות מהם הגענו.. כיצד למשל למדנו לפרק את הכעסים שלנו? .

0 אור 0

New member
מרחיבה מעט את התשובה מעלי

אני מאד ממליצה שתטופלי ברפואה משלימה אצל מי שמתמחה בתזונה (נטורופת, מטפל ברפואה סינית שמטפל גם בהתאמה תזונתית ולא רק "מדקר" או מרפא טבעוני אם השיטה הזו מדברת אליך) ודוקא לא אצל רופא. הסיבה לכך היא שאנחנו , כמטפלים בשיטה הטבעית, נעשה את המאמץ למצוא את הסיבה לכולסטרול ולבנות אתך אורח חיים שיביא להורדת הכולסטרול, בעוד שהרפואה הקונבנציונלית עלולה "ללכת לקראתך" ולתת לך כדורים שיש להם תופעות לואי לא פשוטות , עוד לפני שמוצו הדרכים האחרות. סיבה נוספת למ הלא להסתפק בתוכנית התזונה של מאמן הכושר : טיפול להורדת הכולסטרול יכול לכלול גם "בעד"ים ולא רק "נגד"ים - יש ירקות ופירות , דגנים וקטניות שמסייעים יותר מאחרים למטרה הזו, יש צמחי מרפא שיכולים לחזק את הדרך, יש צירופ מזון שאולי לא טובים לך ... - אבחון כולל ינסה לעלות על דרך טיפול מיטבית עבורך, שאולי תכלול אלמנטים הוליסטיים נוספים. נקודה נוספת וחשובה: יתכן מאד שדוקא נפלת על רופא משפחה טוב - שמודע לכך שאחד הפרמטרים העיקריים להורדת הכולסטרול הוא הורדת המשקל ופעילות גופנית, והוא לא מודאג כי נסיונו מלמד אותו שיש עוד זמן לראות תוצאות. בהצלחה

אסתר884

New member
רופאי משפחה היום לא נוטים

לתתת סטטינים בערכים כאלה ובגלאים כאלה.

יעל ND

New member
כולסטרון

חיוני מאד לגוף. רמת הכולסטרול שאת מציינת לא גבוהה. כך שאני מסכימה עם הרופא שלך, שלא מודאג. שימי לב, שחשוב לא הנתון של הכולסטרול הכללי, אלא היחס שבין 2 סוגי הכולסטרול. בכל מקרה, כל תרופה להורדת הכולסטרול הרבה יותר מזיקה מרמות גבוהות של כולסטרול. לכן, אם כולסטרול יגיע אצלך לרמות מסוכנות ותרצי להורידו, ממליצה לפנות לשיטות טבעיות. לגבי משקלך, כל הכבוד, שהורדת את המשקל, אך שלא ברור כמה עליך להוריד, כי לא הגיל חשוב, אלא הגובה וסוג העצמות (דקות, רחבות או בינוניות). בכל מקרה, תרגישי טוב ואל תדאגי - בין היתר, זה מעלה כולסטרול...

ronlin2

New member
תגובה :)

שלום תודה רבה על ההתייחסות. אז ככה... לגבי המשקל... הגובה שלי הוא 1.68 ויש לי מבנה רחב אז אני נראית גדולה לא משנה מה משקלי... אבל בהחלט יש עוד לרדת... אני מסכימה שהתרופות הן ממש מוצא אחרון.... שמעתי על תרופה טבעית שנקראית ColBalance - http://www.balanceherbs.co.il/product.asp?id=10&title=®ColBalance האם שמעתם על זה? יש דעות לגבי התרופה? אני חושבת שאני באמת אלך לתזונאי או נטורופת ואבקש עצה לפני בדיקה אצל רופא שסתם ייתן לי כדורים תודה רבה!

יעל ND

New member
לפי מה שסיפרת,

נשמע, שאת דוקא אצל רופא טוב, שלא נכנס סתם לפניקה ולא נותן תרופות ללא צורך. כך שכל עוד הוא לא נותן לך תרופות מרשם להורדת כולסטרול, פשוט תשארי איתו!

hal767

New member
אין סיבה להכנס ללחץ.

רמת הכולסטרול שלך אכן גבוהה, אבל היא ניתנת להורדה. תזונה צמחונית נכונה המותאמת לך, והקפדה על צירופי מזון נכונים יהוו בסיס לדרך, ובנוסף לכך הפעלה גופנית סבירה. המזונות מהחי וכן מזון מטוגן ופריטי מזון גרועים אחרים, קשורים לבעיה. גם תרופות שונות עלולות לשבש את הגוף בתחום הזה. תרופות להורדת כולסטרול מזיקות יותר מהבעיה עצמה.

למעלה