כולסטרול נמוך

scarlet moon

New member
כולסטרול נמוך

במסגרת בדיקות שעברתי, הרופאה אמרה לי שיש לי כולסטרול נמוך. היא לא פירטה על זה ולא אמרה משהו מיוחד על זה שיש להעלות אותו... האם כולסטרול נמוך מזיק (כמו שגבוה מדי מזיק)? אם כן, מה הדרך להעלות אותו (בצורה בריאה, כמובן)?

כולסטרול נמוך

כולסטרול מהווה בסיס להורמונים ולמלחי מרה כך שמחסור בו יגרום לבעיות הורמונליות ובעיות בעיכול. הסיבה במקרה שלך לכולסטרול הנמוך הוא המשקל שבו את נמצאת סביר להניח שאם תחזרי למשקל התקין הכולסטרול גם יהיה תקין.

scarlet moon

New member
תפריט לדוגמא

יש איזה תפריט לדוגמא של עלייה במשקל שאתה יכול להמליץ לי עליו? (בת 16, גובה 161, משקל 46-47) עוד שאלה- יכול להיות עלייה במשקל שהיא לא הדרגתית? נגיד שאני הרבה זמן אוכל יותר ואז אני אעלה בבת אחת יותר מקילוגרם אחד?

תפריט

אני לא נוהג לתת תפריטים דרך הפורום כי תפריט צריך להיות מותאם לאדם, רמת פעילותו, הרגליו וטעמיו. הסיכוי שתפריט הניתן בצורה כזאת יהיה שגוי גדולים. בקשר לשאלה השנייה. בודאי שאם תוסיפי 1000 קלוריות תעלי יותר מהר במשקל אם תוסיפי 500 קלוריות. כאשר תגיעי למשקל הרצוי תצטרכי להוריד פחות קלוריות ממה שהעלית כי ככל שאנחנו שוקלים יותר אנחנו צריכים יותר אנרגיה לפעילות הרגילה. כמאה קלוריות ל3.5ק"ג

למעלה