כולסטרול גבוה

ronistar

New member
כולסטרול גבוה

שלום, ברצוני לשאול שאלה ומקווה שתוכלו לעזור לי התגלה אצל חברי בן 47 כולסטרול בדם ברמה גבוהה. הוא לא אכלן ואף רזה. הבנו שכולסטרול עלול לנבוע או כתוצאה מכך שהגוף מייצר כולסטרול או מתזונה לקויה. חברי אוכל פעם ביום ואפילו מעט (הלוואי עליי חחחחח ) מה שכן הוא אוהב לאכול חטייפים אבל שוב הוא רזה. החשש שלנו הוא שגופו מייצר כולסטרול יש לכם טיפים או מקורות מידע איך להוריד כולסטרול ברך הטיבעית מבלי לערב תרופות? החיים יפים

שיעשה קודם בדיקות כלליות- יכול להיות שזה בכלל

לא בגלל מה שהוא אוכל, אלא בגלל בעיה תפקודית [חשוב מאוד]. בכל מקרה- כדי לאזן כולסטרול- צריך לצרוך יותר שמן זית, אומגה שלוש [יש בכדורים או בדגי-ים], יותר ירקות, יין אדום, דברים שמנקים את הגוף... וכמובן- ספורט יכול לעשות רק טוב [: כל עוד הוא לא מוגזם כמובן. בהצלחה.

ועוד משהו-

יכול להיות שדווקא בגלל שהוא אוכל פעם ביום, זה לא מאוזן. חייב לשנות את הרגלי האכילה שלו...|:

כולסטרול - ומדוע נעלמתי מכאן לכמעט שבוע ???

ובכן רוני יקרה, הכל יכול להיות, החל מדיאטה עשירת חלבון, דלת שומנים, פעילות ספורטיבית, הפסקת עישון ושתיית קפה, הכל בכל אלה - גורם לעליה ברמות הכולסטרול ובעיקר עליה ברמת הכולסטרול הרשע - LDL. נכון, אומגה 3 ועוד שכאלה - יש בם רק !! ואך ורק תמיכה בגוף הסובל מרמות כולסטרול גבוהות. ברם - אין בכך די !!!! ואני מדגישה זאת חזור והדגש. לאחר תקופה שקטה של כמעט שלוש שנים, בן נטלתי בסדירות כדורים להורדת שומנים וכולסטרול בדם (אך חטאתי בחטאים חמורים נגד גופי) - הפסקתי את נטילת הכדורים לפני כשלושה חודשים. במקומם - החילותי בפעילות גופנית נמרצת, הורדתי כמויות עישון למינימום, הורדתי משמעותית במשקל ונכנסתי לאורח חיים בריא בכל המשמעויות. רמות הכולסטרול שהיו כמעט תקינות (למרות ההשתוללות שלי) עם נטילת הכדורים - עלו פלאים וביום ראשון האחרון - אושפזתי שוב עקב תעוקת חזה חריפה. נמצאה חסימה נוספת (לשתיים הקודמות שתוקנו) בעורק כלילי. זו תוצאה ישירה של עליה ברמות הכולסטרול. מה אני רוצה לומר: אנחנו מנסים בכל דרך למנוע מחלות ולמנוע התקלות ברוצחים שקטים וסידרתיים, בדרכים הכי בריאות שניתן, אולם לצערי - לרפואה המודרנית לא תמיד ישנו תחליף. תרופות הסבתא והרפואה האלטרנטיבית - באות להשלים, למנוע הישנות או התלקחות - אך לא תמיד מסוגלת לרפא. לאחר כל זאת: אנא !!!! הפני את חברך הנמצא בגיל לא קל ומנהל אורח חיים לא בריא - לרופא ובהקדם האפשרי. הרבה בריאות

למעלה