כולסטרול גבוה

שמש א

New member
כולסטרול

חדת קרן שלום! ראשית, הכולסטרול במינון נמוך, נחוץ בגופנו. עודף כולסטרול יכול להתהוות על רקע של תזונה שמנה, חוסר איזון הורמונלי בנשים או על רקע גנטי. ברפואה הסינית אנו רואים את עודף הכולסטרול, לרוב, כחוסר איזון במרידיאני הכבד/כיס-מרה וחולשה במרידיאני הטחול/קיבה. הטיפול ברפואה הסינית יכלול צמחי-מרפא ודיקור. בברכת בריאות גלית

רפי עשת

New member
ותרי על הבשר + יותר ירקות ../images/Emo24.gif

אי אכילת הבשר גם יחזק אצלך את האנרגיה המוסרית וזה תמיד טוב!!

freearth10

New member
ניתן לחזק רק מה שיש

מי שאין לו בעיה מוסרית עם אכילת בשר - התנזרות מאכילת הבשר לא תגרום אצלו לאנרגיה של משהו שאותו הוא לא מכיר כלל.
מאיה

רפי עשת

New member
מאיה - אנרגיה אינה רק עניין של רמתו

המוסרית של האדם. אמנם לבעל מוסריות "גבוהה" (בעיני עצמו) יש יותר רגישות אך בכל מקרה יש השפעה על כולנו. הטענה-טענתי: מאז החלה אכילת הבשר גברה האלימות בעולם. היחס אל הזר כאל חייה אותה ניתן לאכול הוא מקור צרותינו (לדעתי הפרטית).

"מאז החלה אכילת הבשר"../images/Emo12.gif

תוכל להסביר מתי זה היה, בדיוק? כי לפי הידוע לי, אנשים צדו עוד לפני שהיו אנשים - במערות בכרמל, ובמקומות אחרים בעולם, נמצאו עצמות של חיות שונות עם סימנים המעידים על מוות אלים ועל בישול אחרי אותו מוות. הם נמצאו במקומות בהם גרו אנשים. המערות בכרמל שמשו למורי ניאנדרטלים לפני יותר מ-100,000 שנה. אז מתי בדיוק "גברה האלימות בעולם"? לפני שהיו אנשים?

רפי עשת

New member
אנשים לא צדו לפני שהיו אנשים... אך

התפיסה היהודית: אכילת הבשר הותרה עם היציאה מגן העדן = כדי לחזור לשם = כדי לשפר את איכותנו, יש לחזור לצמחונות!! המרחק מהציד למאכל לציד חיות כשעשוע אינו רחוק (הוכחות במקומות רבים). המרחק מזה לירי בבני אדם (פתח עיתון - מלא דוג') גם הוא (כנ"ל).

לא אתווכח על יהדות, כן על הריגה -

בחפירות ארכיאולוגיות מצאו כלי-נשק לטווח קצר החל מלפני 10,000 שנה בערך, ותמיד במקומות בהם החלה חקלאות. כלי-נשק לטווח קצר (אלה, גרזן, סכין, חרב) מעולם לא שימשו לצייד - אדם לא רץ מספיק מהר בשביל לצוד ארנבת עם סכין. כלי נשק לטווח קצר שמשו רק ללחימה נגד אנשים. והם הופיעו במקום ובזמן בו הופיעה החקלאות. במקום בו אנשים היו צריכים להגן על הגידולים שלהם מגניבות, ועל אדמתם מפולשים. המלחמה לא הופיעה עם הצייד - היא הופיעה עם החקלאות. לא תשמע ממני מילה טובה על צייד, ודאי שלא על מלחמה - אבל אין קשר סיבתי בין השניים.

רפי עשת

New member
"כלי הנשק" הלו שימש לעיבוד

התוצרת החקלאית. ציינתי את הצייד "לכייף". היחס לערבים כאל חיות (אף כי ע"פ היהדות, בדיוק = 100% אותה נפש אלוהים בהם) נובע מההתייחסות אליהם כאל חיות. עם צמחוני = עם בעל מודעות לקדושת החיים (ורק הם קדושים. אדמה, כמו פסל, קדושה רק לעובדי האלילים), לא ינהג כך. קדושת החיים אבדה לנו משאנו רואים ביצורים חיים מזון בלבד

גרזן לא משמש לעיבוד תוצרת חקלאית.

עם כל הכבוד, אני מכיר כלי-נשק וכלי-עבודה - דומים, לא זהים, אפילו אחרי 10,000 שנה. גרזן לא משמש לעיבוד תוצרת חקלאית - ובתקופה המדוברת לא כרתו עצים באיזור שלנו. הגרזן היה מכפיל-כוח בקרב מול אויב שווה בגודלו. כשאתה מוצא גרזן שעל הקת שלו (החלק מעץ) יש סימנים של מכות, זה לא מהעץ שמישהו ניסה לכרות - זה ממכות של גרזן/אלה, שהחלק הנ"ל עצר. ועוד לא דיברנו על שלדים עם סימני אלימות, לצד "כלי-עבודה" התואמים לסימנים הנ"ל. לגבי העמים הצמחונים, אני מניח שאתה מתכוון להינדים, תושבי הודו שאינם אוכלים בשר; על המלחמות בינם לבין המוסלמים כדאי לקרוא קצת, כדי להבין מאיפה באה האלימות (רמז: לא תמיד המוסלמים התחילו, ולא תמיד הם היו האכזריים ביותר). אמנויות לחימה הודיות (שכמעט ונעלמו בגלל הופעת הנשק החם) היו יעילות ביותר, בשביל עם שלא עסק באלימות. אני מסכים מאוד לגבי קדושת החיים. אני מסכים שמלחמה היא גיהינום, שצייד הוא דבר רע, שצייד-אדם הוא פשע. אני לא מסכים עם הניתוח ההיסטורי שלך.

רפי עשת

New member
השרון נקרא כך בשל האשרה - עץ ענף

ויפה צמרת = האלות והאלונים, שכיסו שטחים נרחבים בארץ עד לתק' העותמנית. דובים בוודאי היו בה. הגרזנים נועדו לעצים ואולי גם צדו. ההנחה שלי לא תיארה ניתוח היסטורי עובדתי אלא את התפיסה היהודית הבסיסית, לפיה אכילת הבשר מובילה לרוע. שנינו מסכימים עם זה

SideKick

New member
אני האחרונה...

שאצייץ משהו בנושא יהדות ודת. אבל מקריאה תמה ופשוטה של התנ"ך אני מוצאת יותר ממקום אחד שבו יש המלצה חמה לצריכת בשר. אם דת מסוימת רוצה שלא ייאכל בשר, היא לא נותנת לאנשיה כל כך הרבה חוקים ודינים והוראות לגבי כשרותו ואופן הכשרתו של הבשר.

רפי עשת

New member
את צודקת אך יש להפריד את דת בני

משה וישראל (ציטוט מטקס הנישואין...) לבין היהדות. זה _לצערי) בכלל לא אותו דבר. היהודי הראשון בתנ"ך הוא... מרדכי (מגילת אסתר). לפניו הם היו בני דת אחרת. זו דת בני יהודה בלבד. היכן בני ישראל כאן?? יצר לב האדם (כנראה) הוא שהוביל לשינוי. וודאי לא תוכלי לומר, שבביהמ"ק, שם ללא מקררים שחטו בע"ח לרוב, היה ריח ניחוח. קדושה בטח לא היתה שם
האנרגיה השלילית מכל השחיטה + כל הדם הניגר היו בדיוק ההיפך מקודש. קצת נסחפנו אבל בכייף - רק תוספת קטנה - כל ה"דת" וחוקיה נועדו כדי שקומץ בני אדם ישלטו ויהיו בעלי הכוח. לכן הוסתר חוק עיבור החודש (רק קומץ ידע את חוקי האסטרונומיה ולכן הסתירם בתוך התנ"ך, בסימנים שונים - אשמח לפרט!!
). לכן כל מלחמות הרבנים כיום. קשר בינם לבין דת הומנית לא קיים. הכל רדיפת כוח חסרת פשרות.

צדו דובים ם גרזן? ../images/Emo12.gif

אפילו לא בסרטים הוליוודיים. דוב הוא חיה כל-כך חזקה שמכת-גרזן, אפילו מתכת ולא אבן, ע"י אדם רק תרגיז אותו - וזה סופו של האדם. דובים צדו במלכודות ועם רומחים. לא כרתו עצים כי גרו בעיקר במערות ולא היה צורך בעצים לבניה. בתקופה יותר מאוחרת בנו בעיקר מאבןף כמעט שלא מעץ. גרזנים שימשו בעיקר ללחימה, בנוסף לדברים אחרים. לגבי היהדות אני פשוט לא יודע מספיק, אבל פרק ד' בספר בראשית לא גורם למחשבות מעניינות על האל, החקלאי והצייד. שוב, אני לא מתווכח כי לא יודע מספיק, אבל בכל-זאת חומר למחשבה...

רפי עשת

New member
הדובים צווינו רק בגלל האימרה:

"לא דובים ולא יער" - היו דובים והיה יער. ועדיין, בימים "מקודשים" אפילו היהדות נמנעת מלאכול בשר (אוכלים עוף, כאילו עוף אינו חיה, אבל זה 'עבודה בעיניים').

freearth10

New member
מי שנהנה לאכול בשר - לא יבין אותך

בשבילו זה צורך בסיסי מאוד, נתמך על ידי הרופאים שלא יוותרו על הבשר בתפריט, שחשוב לבניית העצמות, השרירים וכו. אהבתי את המשפט: היחס אל הזר כאל חיה אותה ניתן לאכול. אני מכירה כמה אנשים שכאלה. אם תגיד משפט כזה לאיש אדמה הוא לא יבין על מה אתה מדבר. אבל אני גם לא יכולה להתעלם מן הצורך הבסיסי של האדם בכוח ההשרדות שטבוע בו עוד מימים בהם הוא צריך היה להלחם בחיה. ללא הכוח הזה כבר מזמן לא הייתי כאן. הכוח המניע אותנו הוא כוח החיות)vitality).החיה שבנו... כמי שמאמין באיזון, אני חושבת שאסור לנו לאבד את שיווי המשקל שלנו לשום כף. אם כולנו נפסיק בבת אחת לצרוך בשר - זה יגרום שוב לחוסר איזון מוחלט בטבע ואני רוצה לשמור עליו. מאיה

freearth10

New member
לא נפטרים מזה -../images/Emo6.gifצוחקים מזה

הכניסי שמחה למערכת חייך והכל שוב יזרום ללא מעצור. מאיה

למעלה