כולם שם אשכנזים!!!

SALAMNDRA

New member
כולם שם אשכנזים!!!

אני מצטערת שאני מתבטאת ככה הייתי בועדה בשבוע האחרון הגעתי מאזור הדרום מה שראו שתי עייני זה בוחנים שעבדו כמו במחנה ריכוז ספרדים OUT אשכנזים IN הצורה והיחס היו כל כך ברורים כאילו מישהו מההנהלה אמר להם אנחנו רוצים רק בהירי עור בנתבג אנחנו רוצים רק אשכנזים ורצוי מאיזור המרכז! עשיתי את כל הדרך מאזור הדרום לראיונות הללו הבאתי אישור עיורון צבעים תקין דאגתי להצטלם 4 פספורט והכנתי את כל האישורים שהגעתי ראיתי שוק לפחות 200 איש יושבים שלא לדבר שאנשים הגיעו כבר מ 8 בבוקר ויש כאלה משעה 7 טוב אז מילאתי טפסים משהו כמו חצי שעה ועל מה בטפסים נאלצתי לרשום כל מיני פרטים מעניין לאן הגיעו הטפסים הללו ומה עושים איתם? מי קורא אותם ? מחדל יש מצב אני מעבירה את המידע לכלבודק או שומר מסך טוב אז אחרי שמילאתי את הטפסים המתנתי לשאלות ראשונות איפה את גרה שאל אותי אמרתי בדרום אמר לי חייב ליהות במרכז אמרתי אין בעיה יש לי משפחה בשהם אמר לי טוב תמתיני יקראו לך לראיון באנגלית ישבתי המתנתי קראו לי מה התחביבים האם היית בחול האם יש לך חבר זה מה ששאלה המראיינת באנגלית לכל השאלות עניתי תשובות וגם הבנתי את הנשאל אבל לא היא טוענת שיש צורך באנגלית יותר טובה אחרי שהם ראו שלבקש רק בעלי תעודת בגרות להגיע לוועדה זה לא הלך להם אז גם מי שיש לו רק 12 שנל יכול להגיע על פי מה שאני שומעת כאן ובכלל קשה מאד לשלב לימודים עם העבודה אבל אני אני בכלל לא רוצה ללמוד אני רק רוצה לעבוד אני זמינה ל 100% משרה ופשוט כועסת על הזלזול הפזיזות בהחלטה שהאנגלית שלי לא מספיקה ממה שהצלחתי לראות הרוב המוחלט של אותם אלו שנשארו באולם היו במפורשות אשכנזים ואשכנזיות כאלה מצפון ת"א והרצליה בושה מה אני שונה? אין סימני פיסוק אולי יש שגיאות אבל כוסעמק רק רציתי להוציא את זה החוצה ולספר לעולם מה קורה בוווווועדות האלה!!

AgeGen

New member
קודם לנשום

אח"כ להרגע אח"כ ללמוד: יש המון "ספרדים" ושחומי עור בשדה, גם בבודקים. יכול להיות שזה מה שראית כי זה מה שרצית לראות אחרי שהבנת שלא עברת. אולי האנגלית שדיברת לא הייתה טובה מספיק, או שאולי נכנסת מאוחר וכבר קיבלו מספיק אנשים. הטפסים משמשים בקליטה, וגם בסיווג בטחוני. באמת אין מה להתעצבן. אני לא יודע מה היה באותו יום ולא הייתי בראיון שלך אז אני באמת לא יודע מה לא תקין בו, אבל אין מה לבוא לכאן ולהאשים אותם בגזענות. יכול להיות שזה היה פוקס, או שככה רצית לראות את המקרה. תבררי מתי אפשר להגיע שוב ותנסי שוב, אולי תחשבי אחורה ותנסי להבין מה לא עשית בסדר, כי עם הנסיון שלי עם אנשים שעובדים בבודקים בטחונים, אין כזה דבר שקיבלו אותך על פי צבע עורך או מקום מגורייך.

uselessid

New member
יש שם גם שחומי עור ..

אבל ביחס הרבה יותר קטן , לא יודע אם זו אפליה אבל המיונים לבודקים דיי קשוחים ואת צריכה אנגלית שוטפת ברמת שיחה לפחות ..חפיף יש עוד מלא עבודות בשדה לא פחות טובות אם לא יותר טובות...

SALAMNDRA

New member
אז למה הם לא

מציעים? עשיתי את כל הדרך מהדרום הרחוק אני כרגע פנויה למאה אחוז משרה אני יכולה להעביר את מקום מגורי לאזור המרכז מהיום למחר אני מנויידת עם כלי רכב צמוד אם ישנם עוד הצעות כמו שפירסמו בעיתון סופשבוע בלוח קרירה ראיתי שיש תפקיד שנקרא סייר עבירות משהו כזה או לא חשוב למה הם לא מציעים? חוצ מזה שזה לא נעים לערוך ככה בדיקה של מועמד אבל בעניין הזה אני בטח מאמינה שהם רוצים לתת תחושה של שיחה באולם רועש כמו בנתבג? שאלה מי הם אותם אלה שבוחנים? הם עובדים שם? הם חברה חיצונית? ואני חוזרת ואומרת אני הגעתי בשעה 10:30 בבוקר הקהל שישב שםם והמתין ממה ששמעתי מאנשים ששוחחתי איתם זה קהל שעבר כבר את הראיון באנגלית! וממתין לשיחת ראיון בעברית ואותו קהל הגדול , הרוב , כמעט כולם היו כאלה שניתן לזהות בדיוק!!!! מאיפה הגיעו כנראה שזה נכון אשכנזים טובים יותר.ולכל אותם אלא שקוראים את דבריי כן אני מתוסכלת זה לא נעים לא יפה לעבור חוויה כזאת נכון אולי שאני יותר מידי קיצוניית אבל זה מה שעייני ראו!

תיסכול ופאראנויה לא מוצדקים

כאחת שעובדת בשדה,באופן ודאי אין אפליה בקבלת עובדים לרש"ת.אף לא אפליה מתקנת.הראיון הראשוני נעשה באנגלית,כי חשוב לדעת אנגלית בעבודה הזו,ומי שלא יודע אנגלית,זה בטח לא בגלל שהוא לא צפונבוני,אלא לא עובר את בחינת הסף הראשונית. זה שאת זמינה ויש לך רכב צמוד(אגב מה שאין לרב העובדים הצפונבונים)עדיין לא מחייב את מראייני היום הראשון למצוא לך פרנסה,זה לא לשכת עבודה,זה ראיונות לקבלה לעבודה מסוימת ברמה מינמלית,לא יותר ולא פחות.

אגב המראיינים,כולם עובדי רש"ת

בתחום הבטחון,בשלב הבא נכנס מכון פסיכומטרי לתמונה,ואח"כ שוב ראיון מסכם עם עובדי בטחון של השדה.

טיפ_טיפ

New member
כן, את צודקת

כולם אשכנזים. עכשיו תידרדסי מפה ותפסיקי לרחם על עצמך ותשפרי את האנגלית אם את רוצה שיקבלו אותך ותנסי שוב בפעם הבאה ותבואי מוקדם, לא בעשר וחצי (במודעות רשום בפירוש להגיע ב 8). ו-FYI, בתור "אשכנזיה" שכמותי , רק שתדעי שרוב המנהלים שלי בשדה היו "ספרדים". נירגעת
זה לא אנחנו, זו את

ela100

New member
מצטערת להגיד לך..

אבל אני עברתי את המיונים האחרונים לבודקות ואני תמניה שלמה ורואים עליי (וגאה
וכך גם בת דודה שלי שהיא תמניה גם. שתינו היינו אצל בודקות שונות באנגלית אז באמת לא יודעת מה הסיבה שלא העבירו אותך ... בכל מקרה תמשיכי לנסות מקווה שיהיה בסדר

zem

New member
?!?!?!?

חמודה את מדברת שטויות אני מרוקאי שגר ביפו ולא בהיר עור צאי מהרדיפה והרגשי נחיתות האלה ואם לא עברת את האנגלית כנראה שבאמת את לא טובה בזה ,עזבי אל תתמרמרי תתאמני ותבואי שוב ,ואל תדברי שטויות את לא עובדת שם ואת לא יודעת מה הולך שם "אשכנזים " עזבי את נשמעת פ'רחה רצינית אל תבואי לעבוד אנחנו לא אוהבים אנשים כאלה אצלנו

alex155

New member
וחוץ מזה - מי שיקרא את דוח מבקר המדינה

על רשות שדות התעופה יגלה שיש משפחות מזרחיות שלמות שפשוט מחזיקות בתפקידי מפתח בדיוק כמו שהולך עכשיו בנמל אשדוד וכדומה. החברה שלנו גזענית, בזה אין ספק אבל אין לי גם ספק שבחור\ה שחום\ה ממוצא מזרחית ואנגלית טובה - היה עובר לשלב הבא.

uselessid

New member
יותר בכיוון של מאפיה ...

שאי אפשר להכנס אליה אלא אם כן אתה מקושר למישהו ... והרבה מאוד קרובי משפחה שם ....

למעלה