כולם צודקים...

• פותח הנושא yad
  • פורסם בתאריך

yad

New member
כולם צודקים...

אני רוצה להביא מאמר מצויין של ענת גוב מ``ידיעות אחרונות``. מצטער, אני לא מהנאורים שקוראים ``הארץ``. היא גם כתבה את ההצגה המצויינת חברות הכי טובות, מי שלא ראה, שיראה. אז הנה: `` ``מן המקום שבו אנו צודקים, לא יצמחו לעולם פרחים באביב``, כתב יהודה עמיחי ז``ל. ואין מקום שממחיש זאת יותר מהר הבית. צדק אריק שרון שזכותו לעלות להר הבית ולהדליק את חבית חומר הנפץ הנפיץ ביותר בעולם. האיש שאחרי כל פעם שהוא צודק יש המון אנשים עצובים, שוב צודק- הר הבית הוא שלנו, זכותנו לעלות עליו מתי שבא לנו. צודקים הפלשתינים שהר הבית מסמל בשבילם את כל מה שאין להם- מדינה, חופש, כבוד. אלה דברים שצודק להילחם למענם. גם להקריב את הילדים. כי אין דבר שמצטלם יותר יפה מילדים מתים, ובמלחמות לצדק צריך לכבוש גם את הרייטינג. ילד מת בזרועות אביו הוא פצצת רייטינג יותר יעילה מכל הפצצות החכמות של צה``ל. צודקים החיילים שירו בנער, כי במלחמה כמו במלחמה, כשיורים סביבך אין לך זמן לעשות בדיקות מעמיקות לאן הולך כל כדור שאתה יורה, במיוחד אם גם אתה נער צעיר. ואין דבר צודק יותר מלהגן על חייך כשהם בסכנה. צודקים ערביי ישראל ששנים של אפליה הפכו אותם מרירים ושונאים. אין דבר צודק יותר מהשאיפה לשוויון. וצודקים האומרים שצריך לנקוט נגדם יד קשה, שהרי האלימות שלהם מסכנת פיזית את חיי אזרחינו. וכל הצדיקים האלה מתנקזים למקום אחד- הר הבית. על פי האגדה, שם התרחשה עקידת יצחק. זה המקום שבו לימד אלוהים את אברהם את ההבדל העיקרי בינו לבין האלילים- לא עוד קורבנות אדם. (הייתי כותב את זה במודגש, אבל אין לי איך- הערת המעתיק). 4000 שנה אחרי אותו מעמד סוגר הר הבית מעגל, ומחזיר את כולנו לעבודת האלילים הדורשת את דמם של בנינו. קורבנות הימים האחרונים, ואלה שעוד יהיו, כולם קורבנות לאותו אליל חדש-ישן, שכולנו עובדים אותו באמונה (ובצדק כמובן)- הר הבית. `` יופי, כאן הסתיים המאמר. אז אחרי שטפחנו אחד לשני על השכם, והנהנו בראשינו בתבונה ובצער עמוק על הקורבנות, אפשר להמשיך הלאה. יהיה בסדר, דני רופ אפילו אמר.

המחנכת שלי גם אמרה את זה...

אולי אתה המחנכת שלי? ענת זאת את?! בכל מקרה המחנכת הקריאה לנו את הקטע הזה בשיעור חינוך, והתגובה של הילדים בכיתה הייתה מה-זה מאכזבת! ``מה זה קשור! אין שום קשר! אנחנו צודקים!``. איזה מזל שאין ילדים כאלה בפורום הזה... הנעל אידתה את כולם עוד לפני שהם שמעו עליו... אז הכל נכון, ופה בדיוק מגיע וצץ לפני השטח שוב המושג ``סובלנות``. בעצם, זה הפיתרון שחסר למדינה הזאת, זה ולא אחר. ומסיבות די ברורות של תיקשורת לוקה בחסר, המסר לא עבר אל העם בשנה שעברה, שהנושא החינוכי שלה היה ``סובלנות``. מה הקשר? בירה נשר. סובלנות אומרת, שמהמקום שבו אנחנו צודקים לא יצמחו פרחים לעולם, ובגלל זה צריך לוותר לפעמים על צדקתינו, למען חופש ילדינו. תגידו ת`אמת, מי מכם לא היה מחזיר עכשיו ברגע זה את כל ירושלים העתיקה על מנת להציל את בנו ממוות? אני רוצה לדעת! אתם מבינים? אנחנו צודקים בזה שירושלים והר הבית שייך לנו! צודקים, אבל מה יצא לנו מזה?! מתי פעם אחרונה הלכתם להר-הבית?! ואין עוד מקומות שמקודשים לעם היהודי בחו``ל? למה אנחנו לא מכריזים ``כל מזרח פולין בידינו``? הרי זה מקום קבורתם של רוב אבותינו מהעבר הקרוב! זה בדיוק העניין בללכת במחנה השמדה עם דגל ביד, את זה אני יודע כי אני הייתי שם, ועשיתי זאת! אני בטוח שאם נשים לערבים את התנאי- לאפשר למשלחות יהודיות מאורגנות להכנס להר-הבית עם דגל ישראל, תמורה להעברת המתחם לראשותם, הם היו לוקחים את ההזדמנות. ובדוגרי? אנחנו לא היינו מפסידים בכלל, הרי מי הולך לשם יום יום? אנחנו? לא! הם. יש לי עוד מליון דוגמאות אבל את המסר שלי נראה לי שהבנתי. תחשבו על טובתכם האישית, לא על עקרונות דתיים מסריחים שגורמים לילדים קטנים למות בזרועות אביהם. אה ואם כבר מדברים על זה...

N0

New member
זה לא משנה.

N0 עכשיו יכול להסכים עם זה שאנחנו צודקים כן אנחנו צודקים הר הבית שלנו המדינה שלנו אנחנו חיים כאן יש לנו מורשת אבות המדינה הזו שלא משנה שכבר אלפיים שנה לא הייתה אצלנו ניתנה לנו בספר שאנחנו כתבנו ואנחנו צודקים ואנחנו מוכנים להרוג בשביל הצידקה שלנו. אבל לN0 זה כבר ממש לא משנה הוא יכול לעמוד בצמתים לתלות שלטים ולנסות לשכנע את כולם בדעות שלו וכן יש סיכוי של אחד למיליון שכולם ישתכנעו כולם יוותרו יתפשרו יעשו שלום ישמחו ויחגגו וזה אולי יעבוד לשנה שנתיים עשר שנים מאה שנה וכולם יהיו שמחים אבל אז יבוא איה מישהו ויחליט שהוא צודק שהוא יותר טוב וזה לא מעניין אותו מה עם אחרים אחרים נחותים לו מגיע קודם ולו מגיע יותר ואז עוד פעם כל הסיפור יחזור על עצמו זה קרה קודם זה יקרה שוב יש אנשים שחושבים שבאמת לומדים משהו מההיסטוריה הדבר היחיד שאפשר ללמוד מההיסטוריה זה שאנשים חייבים משהו לשנוא יש הרבה אנשים צבועים שחושבים שהם לא יכולים לחיות בלי אהבה בגלל שאהבה נחשבת לאיזה רגש עילהי אבל כשבודקים יותר מקרוב מגלים שאנשים לא יכולים לחיות בלי שינאה אנשים חייבים מישהו לשנוא אם זה אדם אחר חיה אל או כל דבר אחר הם חייבים לשנוא. היה איזה משל על חורבן בית המקדש שהמוסר השכל שלו היה שהשנאה הורסת ואהבה בונה עוד פעם תוך התעלמות כוללת מהתמונה האמיתית שהשנאה מניעה הכל השינאה בונה מבצרים וחומות ומפתחת טכנולוגיה ואח``כ הורסת הכל השנאה היא מה שמניעה את הכעולם שלנו כוחות מתנגדים מושכים דוחפים זה כבר לא משנה עכשיו אנחנו עדיין בשלב של הבניה אבל עוד מעט יבוא השלב של ההרס N0 לא יכול לדמיין יצור בלי שינאה דמות אלוהית שעושה רק מתוך רצון טוב ולטובת הכלל. הוא יכול לראות רק מעשים לתועלת אישית אנוכית אז זה ממש לא משנה לו אם הוא ימות או הנכדים שלו במלחמה על שטח אדמה נידח שאף אחד לא ממש רוצה הוא רק יודע שמה שלא יקרה רוב הסיכויים שזה רק יחזור על עצמו. N0

נעל

New member
כולם ממשיכים

הלוואי והיו כולם ממשיכים הלאה יותר בקלות, לא מתעכבים על ספירת נקמות, רציחות נוספות, פעולות תגמול... אם היו מבליגים על ההקנטה של שרון... אם היו נזהרים קצת יותר עם כדורים, ובטח שלא מוציאים את הגומי מהמחסנית, חוטפים אולי עוד אבן... אם מראה של גופה היה גורם לחשוב עד כמה כל זה שווה במקום להביא עוד עשרה לזרוק אבנים וחיים על חיילים... אם ימשיכו הלאה אחרי זה, ילמדו מהניסיון, אבל העיקר שימשיכו הלאה ולא ימשיכו ליהרג ולהרוג. נעל

למעלה