תשובה
קצת על עצמי: אני חייתי בארה"ב כ-4 חודשים בסה"כ ואז חזרתי לישראל כדי ללמוד, לו היה לי כסף הייתי לומד בארה"ב, בתקופה שחייתי בארה"ב היה לי טוב מאוד, הכרתי אנשים חדשים, תרבות שונה, מנטליות שונה, ואורח חיים שונה. למרות שלוקח זמן (דווקא לי לקח רק שבועיים להתרגל, נדיר לפי דעתי) להסתגל לשוני, לאחר מכן הרגשתי שם הרבה יותר בנוח ממה שהרגשתי בישראל, אני מודע לכך ש-4 חודשים לא מספיקים כדי להכיר מדינה על כל הצדדים הטובים והרעים בה, אך תחושתי האישית היתה טובה בהרבה שם, אם תרצי אוכל לספר לך מה עברתי שם ולמה אני מעדיף את ארה"ב, דווקא יש לי הרבה מה לספר. עם עזיבת המולדת לא היתה לי בעיה, משום שב-4 חודשים לא מספיקים להתגעגע, עם חברים שמרתי קשר דרך האינטרנט, ואני מניח שלו הייתי חי שם במשך שנים רבות היו צצות לי השאלות האלו, אך אז הייתי כבר יודע לבחור האם אני מעדיף לחיות בישראל עם כל הטוב והרע בה או בארה"ב עם כל הטוב והרע בה. לא הייתי קורא למעבר לארה"ה "עזיבת כל החיים שלי שבישראל", אלא פשוט העתקת החיים שלי לארה"ב תוך שמירת קשר עם המשפחה והחברים, אך לא קשר קרוב כמו בארץ, אין מה לעשות אך כמעט בכל צעד שתעשי בחיים תצטרכי גם לעשות פשרות, למדתי זאת על בשרי. אחרי הלימודים אני מתכנן לשוב לארה"ב או לנסות לחיות בקנדה ע"מ לראות האם שם באמת אהיה יותר מאושר ואם כן אשאר שם, אם לא אשוב לישראל.