כוכביות

Sea Urchin

New member
נזכרתי גם בשרשור של כוכביות

שאחת התחילה ב"נואשתי ממערכת" והניק היה שם המערכת. לדוגמא: "נואשתי ממערכת הצדק*".

כשזו כוכבית עם בעיה לא אכפת לי.

כשזה מישהו מהקבועים אני בד"כ מזהה (או לפחות חושבת שזיהיתי). יש גם דמויות קבועות שכותבות כאן רק בכוכבית (לא קרן כוכבית, אחרות) ואחת מהן מעצבנת במיוחד, כי היא תמיד מעירה הערות ביקורתיות וצדקניות ואז זה ממש מגעיל להסתתר מאחורי כוכבית. ככלל, אני חושבת שלבקש עזרה עם כוכבית זה בסדר גמור, ולתת עצה עם כוכבית זה פחות. לתת ביקורת עם כוכבית זה לגמרי
. ויש שרשורי כוכביות מצחיקות, זה לגמרי
.

ixmix

New member
מה שאתה לא מבין זה שאנשים אשכרה מתייעצים פה.

העלית שני נושאים הקשורים בכוכביות - הראשון לגבי שימוש בהן בכדי לפגוע והשני לגבי השימוש בהן לשאול שאלות. לגבי הראשון, ברור שלא צריך ניק מיוחד או כוכבית להסתתר מאחוריה כשמנסים לפגוע. ראיתי כבר גולשים שלא טורחים להחליף ניק, או לנסות ולהפסיק לפגוע - גם כשמספר גולשים אחרים מציינים בפניהם כמה התנהלותם פוגענית ואלימה. יותר מזה, תפקידו של מנהל הפורום לנטר אותו ולדאוג שלא יהיה שימוש לרעה בפורום או עבירות על כללי תפוז (גם בפורומים ללא כוכביות). בהקשר הזה אני די בטוח שהפורום הנוכחי הוא דיוני בעיקרו ולא מגיע בד"כ לרמת אלימות מילולית של פורומים אחרים, שבהם אין כוכביות. כנראה שהפגיעה של גולשים מסוימים באחרים נובעת מדרך התנהלותם, שהרבה פעמים מתאימה לאכסניה. צריך להיות באמת עם עור של פיל בכדי להתעלם מאווירה מסביב ולהעליב גולשים או לנהוג באלימות מילולית באופן קבוע (לא בהתאם לתרבות המקום ולא להתייחס להערות הסביבה). לשמחתי האכסניה כאן מקבלת ופתוחה לדיונים, למעט גולש או שניים (שכפי שציינתי לא באמת צריכים את הכוכביות) ולמעט דיונים חריגים בעוצמותיהם. לגבי השני, אתה צריך להבין שאנשים אשכרה באים הנה לחלוק קשיים לפעמים, להתייעץ, להיחשף. לא תמיד רוצים לעשות את זה בניק שמזוהה עם האדם. המשמעות של חשיפה הינה סיכון בפגיעה בהמשך, והאפשרות הטכנית של התייעצות ללא חשיפה נותנת אפשרות אנושית להתגבר על חשש כזה. זה קורה אצל ותיקים, זה קורה גם אצל חדשים (הרי החיים הויטואליים והאמיתיים לא מתחילים ונגמרים בפורום אפי היקרה).

אטיוד5

Active member
אני נורא שמח שנתתי לך הזדמנות

שוב לומר שאני לא מבין משהו וגם לרמוז מיני רמיזות באשר לעובי עורו של הפיל. תכל'ס לא הוספת דבר על מה שכתבתי, אם כי, ראויה לציון הכתיבה המלאה שלך.

ixmix

New member
שמח בשמחתך.

אם כל מה שהבנת מהודעתי הוא שאתה לא מבין משהו, ועוד משהו לגבי עובי עורו של הפיל, דיינו. תכל'ס כתבתי מה אני חושב על משהו שהעלית לדיון, וכדרכי לא הוספתי דבר. כזה אדם אני, שאינו מוסיף.

ixmix

New member
מה שאתה לא מבין זה שאנשים אשכרה מתייעצים פה.

העלית שני נושאים הקשורים בכוכביות - הראשון לגבי שימוש בהן בכדי לפגוע והשני לגבי השימוש בהן לשאול שאלות. לגבי הראשון, ברור שלא צריך ניק מיוחד או כוכבית להסתתר מאחוריה כשמנסים לפגוע. ראיתי כבר גולשים שלא טורחים להחליף ניק, או לנסות ולהפסיק לפגוע - גם כשמספר גולשים אחרים מציינים בפניהם כמה התנהלותם פוגענית ואלימה. יותר מזה, תפקידו של מנהל הפורום לנטר אותו ולדאוג שלא יהיה שימוש לרעה בפורום או עבירות על כללי תפוז (גם בפורומים ללא כוכביות). בהקשר הזה אני די בטוח שהפורום הנוכחי הוא דיוני בעיקרו ולא מגיע בד"כ לרמת אלימות מילולית של פורומים אחרים, שבהם אין כוכביות. כנראה שהפגיעה של גולשים מסוימים באחרים נובעת מדרך התנהלותם, שהרבה פעמים מתאימה לאכסניה. צריך להיות באמת עם עור של פיל בכדי להתעלם מאווירה מסביב ולהעליב גולשים או לנהוג באלימות מילולית באופן קבוע (לא בהתאם לתרבות המקום ולא להתייחס להערות הסביבה). לשמחתי האכסניה כאן מקבלת ופתוחה לדיונים, למעט גולש או שניים (שכפי שציינתי לא באמת צריכים את הכוכביות) ולמעט דיונים חריגים בעוצמותיהם. לגבי השני, אתה צריך להבין שאנשים אשכרה באים הנה לחלוק קשיים לפעמים, להתייעץ, להיחשף. לא תמיד רוצים לעשות את זה בניק שמזוהה עם האדם. המשמעות של חשיפה הינה סיכון בפגיעה בהמשך, והאפשרות הטכנית של התייעצות ללא חשיפה נותנת אפשרות אנושית להתגבר על חשש כזה. זה קורה אצל ותיקים, זה קורה גם אצל חדשים (הרי החיים הויטואליים והאמיתיים לא מתחילים ונגמרים בפורום אפי היקרה).

giulietta

New member
כוכביות זו אופציה נהדרת

שחבל שלא קיימת בהרבה פורומים. לפעמים היא מנוצלת לרעה אבל רוב הזמן היא חיונית ו/או משעשעת.

D o r o t h y

New member
אני עושה את זה לעתים רחוקות

בד"כ כשיש שרשור מצחיק והניק הזמני משרת את ההודעה המצחיקה, ופעם גם כשביקשתי עצה, ולא רציתי שיידעו שזו אני (כי רציתי תגובות שלא לוקחות בחשבון שמכירים אותי) אבל בדרך כלל מדברת בשמי ולמפחדת להגיד מה שיש לי להגיד.

למעלה