כויות

erandb

New member
כויות

שלוש שאלות לי אליכם . על אבי נשפך אתמול מרק חם על הרגל.כשהתקשרתי למד"א אם אפשר לקחת אותו לבדיקה וטיפול ,נאמר לי שאין רופאים בתחנה ?האמנם ? אני יודע שפעם היה בכל תחנה רופא ? דבר נוסף מה זה איחוי ? למזלי הלכתי לרופא בקופ"ח וכתוב היה שמי שפונה לחדר מיון ומבצעים לו איחוי כגון תפירה לא צריך לשלם על הפניה.שאלתי האם החבישה של הכוויה נחשבת איחוי ? ואיזה דברים נוספים נחשבים איחוי ? ואחרון חביב .למה נועד הקירור של הכוויה חוץ מהרגעה .האם קירור מיידי יכול למנוע שלפוחית בעור ? תודה למשיבים.

רופא בתחנה ../images/Emo104.gif

בכל תחנת מד"א גדולה יש רופא. אותו רופא יוצא לנסיעות עם הנט"ן וכנראה בזמן שהתקשרת הוא היה בנסיעה. באשר לרופא מעבר אני לא יודעת באשר לאיחוי אני מניחה שמדובר בהבראת המקום.

berrale

New member
רופא נט"ן ?

אשר לרופא המשמש בנט"ן - אסור לו בתכלית האיסור לטפל במקרים שאינם מוגדרים כטיפול נט"ן, בכלל זה כויות מהסוג שתואר לעיל. למיטב ידיעתי, באף תחנת מד"א בארץ כולל הגדולות אין רופא תורן מטעם מד"א האמור לטפל במקרים כאלו. בזמנו היה שירות רופא לילה (שר"ל) מטעם משרד הבריאות וקופות החולים, אשר עבד בשיתוף פעולה עם מוקדי מד"א אבל זה פסה. כיום האחריות לטיפול במקרים כאלו נתונה בידי קופות החולים.

mdadan

New member
תשובה

הכוונה באיחוי היא לסגירת פצע כך שמקרבים את השוליים שלו אחד לשני על מנת לזרז את החלמת הפצע. בהקשר ששאלת הכוונה היא לפצעים גדולים שעל מנת שיסגרו יש צורך בתפירה/ הדבקה ואני מניח שבזה קופת חולים תשתתף. לגבי שאלתך האחרונה המטרה של שפיכת המים הקרים על מקום הכוויה היא להפסיק את הנזק שנוצר במקום כתוצאה מהחום שעדיין שם (או בעברית לקרר את המקום על מנת למנוע נזק נוסף) ובניגוד למה שנכתב כאן את תאי העור שמתו כתוצאה מהכוויה אין דרך להציל בטח שלא על ידי מים קרים.

למעלה