כוח מים בורמזי

salingre

New member
כוח מים בורמזי

שלום מישהוא יכול להפנות אותי למאמרים בעיברית על הכוח המים הבורמזי אשר ישמשו אותי היטב ל אני מבקש לא להיתנפל עלי בתשובות כגון:זה צורך המון מקום" "זה צורך המון נסיון" וכו' בתודה מראש אורי סלינגרה

salingre

New member
...

אשר ישמשו אותי היטב לעתיד. ואולי למישהוא יש ניסיון אישי אשמח מאוד לשמוע

אני בספק אם מישהו טרח וכתב או תרגם

מאמר על הכוחים האלו. מדובר בחיה שאינה נפוצה בקרב המגדלים ובדרך כלל אלו שכבר קונים חיה כזאת קוראים מאמרים רבים באנגלית לפני הקניה. יש לי ניסיון בעבודה עם כוחי מים, גם צעירים וגם בוגרים. אם מוציאים אותם הרבה ליד (וסובלים את הנשיכות וההפרשות שלהם) ניתן להרגיל אותם יפה מאוד לבני אדם. אבל קשה לסבול את ההתנהגות שלהם בהתחלה, אם לא מצליחים להרגיל אותם ליד אז עדיף לשמור מרחק מפרטים בוגרים. הם גם נושכים וגם מצליפים עם הזנב כשמתקרבים אליהם, וכן ההצלפות שלהם מדוייקות וכואבות מאוד. מה אתה רוצה לדעת בנוגע לגידול שלהם?

T0M3R

New member
אורי

בבית החיות יש ונראה לי שיגיעו למכירה עם ספייק (הטגו) בעוד שבועיים. כשהייתי בתאי לנד ראיתי 2 פרטים בוגרים בטבע של 2-2.5 מטר... משהו ענקי!!! הייתי קונה כזה אבל זה כבר גדול מדי לחצר שלי...

1צחי

New member
ובנוסף

אין וכנראה לא יהיה יבוא שלהם בעתיד הקרוב. מלבד זאת זאת לא חיה לגדל בבית אלה בחוץ הגודל הסופי הוא 2.40 בממוצע,מחרבנת המון וזקוקה לשטח מים גדול.

salingre

New member
צחי-איך טגו...

איך הטגו שלך?? ואיזה טרריום הוא נמצא? וכנ"ל הכוח הנילוס...? תודה

1צחי

New member
אצלי

הטגו חי עם הכח,הם חולקים טרריום שבניתי עבורם כאשר שליש משטחו הוא מים והשאר תערובת של כבול עם ענפים באויר ואבנים שטוחות שמתחתם הם חפרו ומשמשים מקום מסתור. הטגו מתבסס על דיאטה של חולדות צעירות,בשר הודו טחון ביצים מופרות (מתים על זה) ולעיטים רחוקות פרי (לטגו). אני פעם בחדש שוקל ומודד והטגו ב-12.04 היה באורך 44 ס"מ ומשקל 140 גרם והיום הוא שוקל 325 גרם ואורך 59 ס"מ. אופי- אני בחרתי פרט רגוע ולהפתעתי הרבה הוא נשאר רגוע עד היום למרות שלפעמים יכול לעבור זמן רב בין הפעמים שאני מוציא אותו. כמובן שהסיפור עם הכח הוא שונה-הכח תמיד מאיים ולא פעם הוא זכה לטעום את ידי (היום אני נותן לו לנשוך מוצץ כאשר אני מוציא אותו לשם טיפול. בעתיד מתוכנן לחברה כלוב גדול אשר יהיה בו תא חימום ואפשרות לחפור באדמה.

salingre

New member
וואלה?! נשמע כמו פארק היורה כזה...

ואיזה כלוב מספיק לטגו לתמיד? בתודה מראש אורי סלינגרה

1צחי

New member
לא מדובר

במה יספיק,אלה במקסימום גודל שאני אוכל לספק לו-לאיכות חיים. הטרריום הנוכחי שלו הוא באורך של 120*50 וגובהה 45 ס"מ וזה יכול להספיק אך אני מיעד לו כלוב רשת ובתוכו יהיה תא חימום והמידות יהיו גדולות בהרבה.

salingre

New member
טרריום...

מידות: 2 מטר אורך, 1 מטר עומק ,1 מטר גוהה, זה טוב לפרט בוגר? אני כנראה בונה אחד כזה בחדר (יש לי מקום והכול) ואם יהיה עוד תקציב אז עוד אחד עליו...לנחשי\לטאות ענק...

למעלה