כוח וגועל נפש

בהחלט יש בזה משהו

אבל עושה רושם שלאותו מנהל זה לא עד כדי כך אכפת מנהלים כמותו צריכים לקחת בחשבון שיש כיום גם תקשורת, ושסיפורים כאלה יכולים גם להתפרסם ושהם לא יישארו רק בינו לבין העובדים שלו. הסיפור יהיה מזוהה עם 'ארומה', הרשת שבה יש לו אחריות, הוא ייצטרך לתת הסברים (ו"אנחנו מתנצלים אם מישהו נפגע" זה ממש לא הסברים) וייצטרך לשאת באחריות לפגיעה בשמה הטוב של 'ארומה'.

BABELICIOUS

New member
העניין הוא שבעלי "ארומה" בעצמם

די עומדים מאחורי המנהל כי שמעתי בערוץ 2 את הבחורה אצל אברי גלעד בתכנית הבוקר ולתכנית הם בעלי ארומה שלחו תגובה ואני לא מצטטת אבל הם גם אמרו שבסך הכל המנהל היה צריך עזרה ובסך הכל מדובר בעזרה ידידותית ושזו מצווה לעזור לאדם בצרה.

כוח וגועל נפש

אז אחרי סיפור כזה מתבקש להחרים את 'ארומה' - אבל החרמה בלבד זה לא מספיק. סיפורים כאלה צריכים להעלות את המודעות לאיזה מן בני-אדם אנחנו נהיים כאן בעידן של יותר מדי קפיטליזם (ולא הייתי רוצה לפתוח את זה לדיון על קפיטליזם-סוציאליזם, אבל איכשהו זה נדרש). מסיפור כזה צריכים ללמוד להזהר מאנשים שהכסף עולה להם לראש, והם בטוחים שהם יכולים לעשות הכל בלי שאף אחד ישאל אותם שאלות. פעם סיפרו לנו איך שהקפיטליזם יפתח בפנינו פתח לעידן מואר יותר, אנושי יותר, לא עוד המשטר הקומוניסטי שכופה את עצמו על האזרח ומפעיל משמעות טוטליטארית. והנה, ברשת מסחרית גדולה, אחראית המשמרת אומרת לעובדת "אל תשאלי שאלות. תלכי לנקות וזהו". מה היינו אומרים אם היינו שומעים סיפור כזה על מקום עבודה ממשלתי ברוסיה של ראשית המאה ה-20? זה אמור להיות חלק ממשטר ליברלי, לא? מלמדים אותנו הרבה דברים ומקנים לנו הרבה ערכים. אבל יש ערך אחד שלא הופנם אצלינו מספיק, ולא מספיק אנשים חשבו עליו - הכסף והכוח עלולים לעלות לכל אחד לראש. עלינו לדעת להזהר לא להפוך לעריצים כשאנחנו מקבלים סמכויות.

Sea Urchin

New member
איזה כיף לנוגש העבדים הזה

שהוא לא צריך לשלם כמה שאזרח פשוט היה משלם עבור עבודות ניקיון בהיקף כזה בביתו.

אטיוד5

Active member
מתפלא עליך

שלא כיסחת את ביבי באותה הזדמנות. מה שייך קפיטליזם-סוציאליזם לסיפור הזה? בוס אדיוט, זה הכל. הוא מתנצל על פגיעה אפשרית, ולא מבין אפילו שעצם הרעיון להעסיק עובדים למטרות פרטיות הוא פסול. אני גם מתפלא על הרשת שלא מפטרת אותו לאלתר.

כי הבוס הזה הוא לא "עשב שוטה"

אלא הוא מייצג של תופעה. לא התופעה של מלצריות שמנקות לבוסים שלהם את הבית, אלא התופעה של מעסיקים שלא יודעים או שלא אכפת להם הגבול בין החובות והזכויות של העובדים שלהם. זה מתחיל ביחס המבייש של החברה הישראלית בכל מה שקשור למהגרי עבודה וממשיך בתופעות מכוערות כאלה. בעל המאה הוא בעל הדיעה.

אטיוד5

Active member
תיראי ...

מנסיון של שנה ומחצה אני רואה שעם הקבלנים, ברובו, הוא חרא של אנשים. זה מקרה פרטי של עם העצמאיים. והאנשים האלו הם שמעסיקים, שוב לרוב, את העובדים הזרים. לא הייתי מכליל לחברה הישראלית. סה"כ רובנו שכירים. עצם רצונו של אדם להיות בוס מראה על רצונו לשלוט ואולי גם לרדות. זה הולך ביחד, איכשהו. הנקודה שלי היא שאין שום קשר לקאפיטליזם-סוציאליזם. זה ענין אישי בעיקר.

למעלה