כוח אדם

• פותח הנושא dgad
  • פורסם בתאריך

dgad

New member
כוח אדם

כמה אנשי IT דרושים לדעתכם (ואיך המצב אצלכם ) כדי לנהל רשת בחברת היי-טק, לפי הנתונים הבאים: 60 עובדים מעל 200 מחשבים סביבת windows + linux +exchange+sql וכד'. תודה.

פוֹלי

New member
תלוי...

בעבודה הקודמת הייתי לבד על 210 עמדות, 24 שרתים, מדפסות, פקסים ו- 90 יוזרים שייצרו לי עבודה ללא הפסקה, ואכן זו הייתה עבודה ללא הפסקה... בעבודה הנוכחית אני מנהלת של תחום שרתי המייקרוסופט בלבד, יש איש טכני שמטפל בתקלות תוכנה חומרה, ויש 2 אנשי Unix/Linux, כשכל זה על 120 איש ועשרות שרתים. במצב כמו שלך נראה לי שבשביל ההתחלה צריך מנהל רשת אחד ואיש סיסטם אחד.

antidot

New member
מאוד תלוי

במקום קצת יותר גדול מכמה מאות בודדות של מחשבים, איש סיסטם יחיד לא יכול להספיק לעשות הכל.

aeonf

New member
ל60 עובדים -->

לפי דעתי מספיק איש סיסטם/מנהל רשת/מנמ"ר או כל תואר אחר שימציאו אחד בהנחה שהוא יודע "לתקתק עבודה" כמו שאומרים...

ezaton

New member
מאוד תלוי באופי העבודה

אם מדובר בסביבה שמתחילה יציבה, אזי מדובר על אפשרות לאדם יחיד. אם מדובר על סביבה נפוצה אצל חברות סטארטאפ, שזה אומר שאיזה מתכנת תיחזק עד עכשיו את הסביבה, צריך להתחיל עם שניים, ואולי, אם הכל הולך חלק, לרדת לאחד. שאלה טובה היא כמה מזה בסביבת QA (שידועה כיצרנית עבודה גדולה יותר), כמו כמה דינאמית סביבת הפיתוח. אני, לדוגמא, "קיבעתי" את סביבת הפיתוח, ואין מחשב של מפתח שמעז לחרוג ממנה. גם אם זה לא הכי חדש, זה מאוד אחיד, וזה חוסך משפחה שלמה של תקלות. האם המשתמשים גם משמשים בתור אדמיניסטרטורים על המחשבים שלהם? מה אופי האנשים בחברה? יש המון שאלות, שמכתיבות את כמות האנשים. לדעתי, מדובר, ככל הנראה במוביל צוות, עם חשיבה וראיה קדימה (שיודע לעבוד, אל תבין אותי לא נכון, ושיודע לתקתק עבודה, כמו שנאמר כאן, ומוכן ללכלך את הידיים), ו"איש צוות" שידע לעבוד גם כן, ויוכל לקחת חלקים ניכרים של העבודה השחורה יותר על עצמו, עד שדברים יגיעו לשגרה מסויימת. משם, הוא יכול להתפתח קדימה.

למעלה