כוחו של תת-המודע

שי44

New member
כוחו של תת-המודע

ההודעה הזו מיועדת לכל מי שמרגיש לבד (לפעמים או בקביעות), ו/או לכל מי שחושב שהגיע הזמן לעשות קצת סדר בחייו. בקיצור לכולם ואני בתוכם. קראתי לאחרונה ספר מעניין ושמו "כוחו של תת-המודע" מאת ג´וזף מרפי. הספר נכתב במטרה לאפשר לכל אדם לגלות את העצמה הטמונה בו ולהפיק מעצמו את המיטב ואת המירב. כמובן שמיועד לנשים וגברים כאחד. הספר מחולק לפרקים לפי נושאים. כל נושא מכיל: עקרונות, הסברים וסיפורים אמיתיים מחיי היום יום. למזלנו, בכל סוף פרק מופיעים משפטי מפתח לסיכום. לא אלאה אתכם יתר על המידה ואציין אך מקצת ממשפטים אלו. בגלל שקפצתי מנושא לנושא עשיתי מהם קצת מיש מש. לא נורא, תסתדרו עם זה. חשוב באופן חיובי-והטוב יתרחש. אם תחשוב על הרע- הרע יתרחש. הנך מה שהנך חושב שהנך. תת המודע שלך לא מתווכח אתך. הוא מקבל את מה שהמודע שלך מעביר אליו. אל תאמר: "אינני יכול", אפילו אם זה כך, מוטב שתאמר: "אשיג זאת" או "אני ממשיך לשאוף לכך". לדעות של אחרים אין היכולת להזיק לך. הכח היחיד הוא מחשבתך שלך! בידך היכולת לבחור ולפעול בהתאם. היה מודע למעשיך, היה אחראי לכל מילה היוצאת מפיך. לעולם אל תאמר ואל תחשוב: "אכשל, אפסיד פרנסתי, לא אעמוד בתשלום שכר הדירה" וכו´. תת המודע אינו מבין בדיחה. הוא עלול להגשים את החרדות הללו. אל תניח לאחרים לחשוב עבורך. בחר את מחשבותך שלך והחלט החלטות משלך. חוק הפעולה והתגובה פועל תמיד. מחשבתך היא פעולה, והתגובה היא תגובתו האוטומטית של תת המודע שלך למחשבתך. התבונן במחשבותיך! כל תסכול נובע מרצונות שלא מומשו. אם אתה מתעכב על מכשולים וקשיים, תת המודע שלך יגיב בהתאם ואתה תחסום את הטוב מלהגיע אליך. לפני השינה הטל על תת המודע שלך משימות לפתרון(באמצעות מחשבות) והוא יענה לך. כאשר אתה מוטרד מחיי היומיום, השתק את גלגלי מוחך והתרכז במאגרי החכמה והאנטליגנציה שבתת המודע שלך. דבר זה יוסיף לך שלווה, כוח ובטחון. נישואין פירושם איחוד של גבר ואשה הקשורים זה לזו באהבה. לבבותיהם פועמים ביחד והם שואפים ביחד לנשגב. אינך מוכרח לחזור בנישואיך על שגיאות העבר. קבל במחשבתך את בן הזוג האידאלי. אל תתהה כיצד, מדוע והיכן תפגוש את בן הזוג. סמוך על החכמה של תת המודע שלך. יש לו את הידע ואינך צריך לעזור לו. לטיפול בבעיות בחיי הנישואין פנה לעצתו של מומחה. אל לך לדון בבעיות הנישואין עם קרוביך או ידידך. (לא בטוח שאני מסכים עם זה). אל תנסה להפוך את בן זוגך לדומה לך. הפסק לנסות ליצור מהדורה שניה של עצמך. עיסוק במחשבות של פחד, דאגה וכישלון יהפוך אותך לאדם אומלל ונדכא. זכור, חייך הם מה שמחשבותיך מעצבות מהם. כאשר תשומת לבך נודדת, החזר אותה למסלול החיובי או למטרתך. עשה זאת למנהג קבוע. נולדת עם שני פחדים בלבד, הפחד ליפול והפחד מרעש. כל פחדיך האחרים נרכשו. היפטר מהם. אם אתה פוחד מכישלון- התרכז בהצלחה. אם את פוחד ממחלה-התרכז בבריאות. ולסיום משפט המחץ לגברים, שבעבורו היה שווה לקרוא את כל הספר: שערך האפור הוא נכס. אינך מציע אותו, אתה מציע את כשרונך, את היכולות שלך ואת החכמה שצברת במשך השנים. יששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש.

תודה שי ../images/Emo140.gif

אין ספק שיש שם שלל עצות חכמות לחיים ואם למישהו יש ספק אז ח´ברה זה עובד!

maof

New member
שי ..............

יש אנשים שברגעים מסוימים מעדיפים את הלבד....... זה הרגע שאני מוצא את התשובות....... גם אם נימצא אדם בקירבתי פשוט להיתנתק מהכל...... ולראות את הדברים עוברים כסרט חוזר .....מה היה???איך היה??ולמה היה?? לראות שוב את הדברים נותן אפשרות שניה לבדיקה עצמית מעוף

טוב מבלי לזלזל באף אחד...

הספר הזה הוא משנת 1975 בערך,קראתי אותו עוד בהיותי ילד(התעניינתי אז בפארופסיכולוגיה), ודעתי עליו שהוא אחד מזייני השכל הכי לא מוצלחים שיצאו אי פעם. במילים אחרות הספר עוסק בדרכים לעזור לך לעשות לעצמך שטיפת מוח, במקום לעזור לך להתמודד עם מה שזקוק לתיקון/התמודדות. לדעתי ספר גרוע. סגול(לא ממש אוהב ספרים בסגנון "כיצד להצליח...",ברררררררר)

michaly43

New member
לכל אלו שלא מאמינים......

היתה לי פעם גישה מאוד שלילית לכל דבר - הפכתי להיות מגנט לצרות משהיא חכמה אמרה לי: שני כיוון מחשבה והתוצאות לא יאחרו להגיע.... כמה שהיא צדקה.... אחד הספרים שעזרו לי: "הכוח לשנות" של ברברה ברגר, ספר פשוט, קל לקריאה ולתירגול, שינה את חיי, שיניתי כיוון, חשיבה חיובית עזרה לי להתמודד עם כל מה שהיה לא בסדר, ניתקתי מגע עם כל אלו שהשליליות היא מרכז חייהם, והתוצאות לא איחרו להופיע. התחזקתי נפשית, והתרגולים האלו לימדו אותי, שאם תאמין, תחשוב חיובי, גם הסביבה תגיב אליך בהתאם. לכן התת מודע שלנו קיים להגן עלינו, אבל העבודה היא שלנו. לכל המתילים ספק...תקראו, תפנימו, תרגלו ותיראו תוצאות מדהימות!!!

maof

New member
סגול ..........

כל אחד רואה ולומד את הדברים שניראים לו אולי לפי דעתך הספר גרוע בגלל שאתה רואה את חייך בצורה מאוד מציאותית יש אחרים שקצת קשה להם להיתמודד עם מצב מסוים אז הספר יכול לעזור להם ולהוסיף להם נקודת ראות נוספת שלפעמים מיתפספסת אני לא חושב שהדברים חיבים להילקח "כתורה מסיני" אבל אם זה לא יוסיף לפי דעתי בטוח שזה לא יפגע מעוף

שי44

New member
אז מה היה לנו כאן?

ראשית, תודה לכולכם על התגובות עד כאן. ואוסיף את הערותי פה בכדי שלא להגיב לכל אחד/אחת בנפרד. אני באופן אישי אדם מציאותי עם "שתי רגלים על הקרקע". גם אני לא "קונה" כל דבר ופוסל כתבים ומאמרים המנותקים מהמציאות. אבל מה היה לנו כאן?? חשיבה חיובית? מה רע כבר יכול לצמוח ממנה? כמובן שכל חשיבה כזו חייבת להיות מלווה גם במעשה. ואם שמתם לב, לא נגעתי כאן בעניינים של גורל ומזל, הסופר לדעתי לא מאמין בהם. אני בהחלט חושב כמו: ניצת, מיכל ומעוף שהדברים עובדים. תסגל לעצמך מחשבה חיובית- יהיה טוב. תסגל לעצמך מחשבה שלילית- יהיה רע. וזוהי כל התורה על רגל אחת. אני מאמין שלכל אחד מאיתנו קרו בעבר מקרים חיוביים או שליליים אך ורק כתוצאה ממחשבה עצמית, או מרצף של מחשבות, ותחשבו על זה
. דרך אגב סגול, העותק העברי שברשותי הינו משנת 1990 ומצויין שזוהי מהדורה ראשונה. (המהדורה באנגלית הודפסה בשנת 1987). כך שיכול להיות שבילדותך קראת ספר אחר?

s h o o s h a

New member
מחשבות, מחשבות ועוד מחשבות

"תסגל לעצמך מחשבה חיובית- יהיה טוב. תסגל לעצמך מחשבה שלילית- יהיה רע." שי - לחשוב זה טוב ויפה אבל צריך גם עשייה כי בלעדיה שום מחשבה לא תתקיים בדיוק כפי שגם לא - לא תתקיים והמחשבות לא יכולות לבוא במקום ולא יכולות לפצות על חוסרים כאלו ואחרים ועל רצונות ומאוויים כי מחשבות הן רק מחשבות ומי שרוצה שהמחשבות החיוביות יתממשו לו - צריך שיעשה למענן וזו, כמובן, רק דעתי

מחשבה חיובית

מניעה לפעולה מחשבה שלילית עוצרת.... את לא חושבת שושה? ברור שדברים לא זזים רק בכח המחשבה אלה גם צריך לעשות אבל כשרואים את החצי המלא של הכוס כשמסתכלים על היש ולא על האין מחייכים יותר פתוחים יותר ונותנים מקום לטוב (ורק תחשבו למי יותר נעים לכם להתחבר לזה שכל הזמן בוכה או לזה שיודע למצוא את הנקודות הטובות ולחייך גם אם לא הכל מושלם...)

s h o o s h a

New member
מסכימה מאד

שמחשבה חיובית מניעה והשלילית עוצרת אלא ש ... לא די במחשבה, כאמור המחשבה החיובית לא תנוע מעצמה הרצון הכי גדול לא יתממש רק כי רוצים אני מאד רוצה לזכות בלוטו מ א דדדדד אבל אפילו אם אמלא את הטופס, אבל לא אשלח אותו - הרי שסיכויי לזכות לא קיימים (אינספור פעמים השתמשתי בדוגמא זו) מאידך, בהחלט ייתכן שלא אזכה אבל אדע שניסיתי והסיכוי היה ויכולתי לזכות כן, לחשוב חיובי זה טוב ויפה לתרגל את המחשבות החיוביות ביומיום לחייך הכל נכון אבל אם אדם לא קם ועושה מעשה כל המחשבות הן חסרות ערך ותכלית ושכר המחשבה יוצא בהפסדו ואני שואלת - אם כל כך רוצים וכל כך חושבים מה מונע מאיתנו גם לעשות, בעיקר אם מאמינים שהמחשבה שחושבים היא היא המחשבה הכי נכונה לנו אם בתוך תוכנו אנו יודעים שמימוש המחשבה הוא זה שיגרום לנו לחייך לא, לא מספיק לחשוב צריך לעשות אושר הוא לא רק במחשבה אושר הוא דבר מאד מוחשי שצריך לרצות ולעשות למענו מצטערת - לא מספיק לחשוב צריך לעשות !!!

Lonely In Blue

New member
שושה....

את מבלבלת בין רצון, לבין חשיבה חיובית. הרצון הוא לזכות בלוטו. החשיבה החיובית היא שאת אכן תזכי. ואז זה מניע אותך לקנות כרטיס ואז...............................את לא זוכה. סתם, סתם. הציניות טבועה בדמי. אבל הרעיון נכון. חשיבה חיובית פירושו להאמין בעצמך. וכשאתה מאמין בעצמך, אתה פועל. כשאינך מאמין בעצמך, אתה נעצר. מאוד פשוט. רק הבעיה הקטנה היא איך להגיע לחשיבה חיובית אם אין לך אותה. יש טיפוסים שיוכלו באמצעות אוטו-סוגסטיה. לשכנע את עצמם באמצעות "תירגול" ושינון אמירות לעצמם. ויש טיפוסים שעליהם זה לא יעבוד. הייתי רוצה להאמין בבורא עולם. הכל היה פשוט יותר אם כוונות טובות, ותפילות היו פותרות הכל בחיים. אבל, אני יכול לשנן לעצמי מפה ועד להודעה חדשה, אני עדיין אשאר לא-מאמין.

ophra

New member
../images/Emo45.gif,../images/Emo45.gif ועוד פעם ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

maof

New member
לונלי חבר יקר.......

דווקא מאוד קל להיתחבר לדברים של שושה....... מה הסיכוי שאני יזכה בלוטו ??????? אם אני לא שולח !!!!!!!
מעוף

michaly43

New member
המחשבות החיוביות שמובעות פה, בעקבות

המעשים שנעשו, כי כשתרגלנו ופעלנו, גם ראינו שחיובי עובד...לכן שי ואני ואולי עוד כמה פשוט מאמינים ששנוי בכיוון המחשבה פשוט עוזר לשנות את החיים???????????????????? כי באמת למה רק לחשוב? פעולה נידרשת אחרי המחשבה, והכוונה לתת לאנשים כיוון חשיבה שונה......אולי באמת יעזרו לעצמם.... ולא מדובר על מחשבות באספמיה, אלא על דברים קטנים של החיי יום יום, וכל אחד יכול...רק צריך לרצות. דעתך מאוד רצויה ובונה.

maof

New member
מיכל ../images/Emo45.gif

לתת לאנשים קו מחשבה שונה .....זה נחמד ויפה.... אבל אנשים לא תמיד רוצים לקבל דברים ..... ולמרות שהם מהנהנים את הראש ממשיכים בדרך שהם מאמינים בה הרצון להישתנות צריך לבוא מבפנים מעוף

angel151

New member
אז מה נחיה רק על מחשבות?

כל הזמן אתם סביב אותו דבר שמתם לב? תחשוב חיובי תחשוב דברים טובים תחשוב ותחשוב ותחשוב המח שלי כבר מלא במחשבות ומה אם הדברים לא מסתדרים בדיוק איך שרוצים ואיך שחושבים , ישנם דברים שלא כל כך תלויים רק במחשבות כמו למשל: אדם ששרוע בחובות בבנק, הבנק אומר לו זהוא אתה לא יכול יותר למשוך כסף. מה אתם חושבים שמחשבה תעזור כאן? לא יכול להמשיך להתקיים הריי בלי כסף. שום מחשבה חיובית לא תעזור במקרה הזה אלה הוא צריך למצא פתרונות לאותו רגע.וזה ילך ויגבר כל עוד לא יצא מהמינוס בבנק. כך שחברים יקרים ישנם דברים שלא תלויים במחשבות אלה במציאות הקיימת לצערי .

maof

New member
דבר ראשון צריך להתחיל מנקודה מסוימת

ואם בבנקים עיסקינו......... תחשבי קצת אחרת......... נניח שהבנק לא יתן לך למשוך יותר כסף..... ההבט החיובי ....לעינין....שהמינוס לא יגדל יותר
את רואה יש נקודה חיובית בכל מקום...... מעוף

שי44

New member
עוד סיפורון קטן

דיברנו על מחשבות ודיברנו על מעשים. ישנן מחשבות שחייבות להיות מלוות במעשים וישנן גם שלא. אביא בפניכם דוגמא מהספר למעשה קטן שקדמה לו מחשבה גדולה. קרוב משפחה של הסופר (ג´וזף מרפי) היה חולה בשחפת. בנו של אותו אדם החליט לרפא את אביו. הוא הגיע אליו לעיר פרת´ שבאוסטרליה וסיפר לאביו שלאחרונה הוא פגש נזיר שחזר מאירופה וקנה ממנו "חתיכה מהצלב האמיתי". החתיכה לא הייתה אלא פיסת עץ פשוטה אשר נאספה ברחוב ובה שובצה טבעת כדי שתראה אמיתית. הבן סיפר לאביו (שהיה איש דתי) שרבים נרפאו ע"י נגיעה בטבעת או בצלב. הוא שלהב והצית את דמיונו של אביו עד לנקודה שבה אביו חטף ממנו את הטבעת, הניח אותה על חזהו, התפלל בשקט והלך לישון. בבוקר הוא הבריא לחלוטין, הבדיקות הוכיחו זאת. לאב לא נודע לעולם על המתיחה והוא נפטר 15 שנה מאוחר יותר בגיל 89. גם היום אני יודע שרופאים משתמשים בטריק הזה כדי "לרפא" חולים היפוכונדרים שכל המחלה נמצאת אצלם בראש. הם רושמים לחולים אלו כדורי סרק שלא מועילים ולא מזיקים. החולה מאמין בכדורים, משכנע את עצמו שיבריא בזכותם והפלא ופלא, בריאותו חוזרת אליו כהרף עין. אני זוכר שגם אימי "נרפאה" פעם בזכות כדור שכזה. אבל אל ת´ספרו לה, אחרת.... הלך עלי.
. מודה לכם שוב על תגובותיכם.

*יערית

New member
כל.....

מה שנקשר למחשבות חיוביות לנבואות שמגשימות את עצמן.. לרוחניות... אני פשוט אוהבת לקרוא! אהבתי..וגם חושבת שטוב שחיזקת בי כמה ברגים משוחררים

למעלה