כוחו של התת-מודע

כוחו של התת-מודע

קודם כל, שבוע מצויין לכל הגולשים ! אתמול והיום קראתי בפעם השנייה את הספר הנפלא "כוחו של התת-מודע"! כשהגעתי לעמודים של 100 + שוב עלו בי שאלות בעקבות תובנות שכבר ידועות לי, אך בכל פעם זה מתקבל אחרת. אשמח אם תשתפו בדעותיכם לדברים הבאים: אומרים "תחשבו, תרגישו, ומשאלת ליבכם תתגשם!" אומרים "אל תהיו שליליים, תכוונו את נפשכם ומחשבותיכם לטוב, לשמחה, לשפע והאהבה !" אומרים "תשנו גישה". אומרים "הכל קורה לטובה". אומרים "לכל דבר יש סיבה". על כל אלו אנחנו לומדים ומאמצים לעצמנו - כל אחד בדרכו שלו
נאמר בספר, כי עלינו לדעת מטרה ברורה, לבקש, ולהרגיש שהיא אכן קיימת, היא פה! אך כישלון יבוא עלינו אם נרגיש אחרת משמחה ושפע בתוכנו באותו זמן. מאוד אהבתי את העמודים על נפלאות השינה, כאשר מטמיעים בתת-מודע מטרה/בקשה+אמת בה (שהיא קיימת אצלנו). אני למשל, לא זכיתי בביקור/טלפון מחבר שלא ראיתי המון זמן, וכן הייתה בי הציפייה הגדולה והרצון. עברנו. הכל לטובה! היה בי הרצון לפגוש אנשים בהופעה בנתניה - לא התגשם. הכל לטובה! והיו עוד דברים שבכלל לא התגשמו ולא קרו....ציפייה ואמונה היו בי! ולא בזה העניין. שאלתי מתייחסת לעצם הנושא בבקשות שלנו: מה גורם לאי-הגשמה? מדובר בבקשה פזורה ולא אמינה מצידנו. ואולי גם חוסר אמונה מוחלט שדבר מה יקרה לנו. אבל מה עושים, כשקיימת אמונה, ביטחון ורגש פנימי למשהו, והוא לא ממהר לבוא? מה אז? המשך מתחת...

המשך...

בעקבות הספר, יצא לי לחשוב על אנשים שאני מכיר, ולראות תוצאות בחייהם. למשל אדם אחד שאני מכיר, הוא בחור יפה, חכם, שמח ואופטימי (עד כמה שאפשר להיות חחח). כמוני, הוא מאוד פתוח לזוגיות, והוא יודע לאהוב - אהבה אצלו במקום הראשון ! משום מה, אין לו אף אחת כרגע, אבל הוא ממשיך לקוות, וגם מנסה כשיש הזדמנות. סיפרתי לו על נפלאות השינה והתת-מודע, והוא מאוד הלך בעקבות התובנות האלה. לא נמדוד בזמן, אך ימיו יפים כפי שהיו, והוא באמת משתדל ועושה דברים באמונה. כמעט חודש וחצי, הוא מדמיין אהבה שיהיה מוכן להעניק ולחוות בצורה ממשית, כמו בדמיון ! כמו שאמרתי, כרגע אהבה זו אינהקיימת בצורה ממשית - אולי איפשהו מסתובבת ונבנית בקוסמוס ... מה הייתם אומרים על זה? הרי גם אומרים "התגשמות חלום מתבצעת באופן מיידי עם תפילה ואמונה". נו...?? אף אחד לא ממהר, אבל קשה לראות שבן-אדם חולם וחווה חלומות, רק בחלומות... לא יהיה יותר כייף שיוכל לחוות אותם גם מבחוץ? לי אישית אין מה לומר פה. מה תגידו אתם? המשך בדף הבא...

המשך...

OK שוב חשבתי על זה: הכל יקרה בזמן הנכון ובמקום הנכון ! "מאמץ יתר - כישלון מההתחלה". "אנשים לא מקבלים, כשחושבים כי משקרים לעצמם בעת פעולת הדימיון". גם נכון ! אבל... הייתה לי על כך שיחה עם עופרה,ודיברנו... לי אישית, לא תמיד קל לדמיין דבר מה, ובאמת להרגיש התלהבות קוסמית שמשהו כבר אצלי...המטרה הושגה! לא... נכון, אני חש שמחה ויודע שהכל בסדר, והטובכבר קיים וימשיך להגיע, אבל כשזה נוגע במטרות שאשמח להגשים, זה כבר סיפור שונה. נכון, בדוגמא לחבר שסיפרתי עליו, גם לי יש מטרה בחיים - זוגיות ! וכן, אני עושה פעולות גם, אני חושב, אני כותב, אני מדביק ומצייר - אבל כרגע בהמתנה חחח אך זמין חחחחחח כמו בספר, גם אני עושה פעולות דמיון לפני השינה, ובמצב רדום הקרוב לתרדמה. אני חש בקלילות מעוררת ונעימה, ופשוט שוקע עם המחשבה לתוך חלום ! אוחח כמה זה טוב ! אני מאמין שמגיע לי, ואני מאמין שיבוא! אבל האם זה לא סותר, כשלא תמיד עולה התלהבות "וואו יש לי זוגיות!!!"??? לפעמים גם יוצא לי להתרגש יותר מלהיות מוקסם מאנשים ברחוב, וכמה הם שונים ויפים! האם זה חלק מהתהליך? האם גם זה יוצר וממריץ את אהבתי לבוא? אלה שאלות שעלו לי בי היום, כשקראתי את הספר. אשמח לדעת, מה יש לכם להגיד.... שוב, שבוע טוב לכולכם !

ע ו פ ר ה

New member
קראתי ו....

לא על הכל יש לי תשובות. גם אצלי ישנם דברים שמתעכבים, אבל למדתי דרכם על צורת החשיבה וההתנהלות שלי. יש מקומות שבהם עשיתי שינוי. ולעומת זאת בדברים קטנים, זה פשוט עובד. חניה, טרמפ מהרכבת - אלה דברים שעובדים אצלי תמיד. רכב חדש, קיבלתי / קניתי הרבה יותר מהר ממה שתכננתי (כי היתה לי תאונה). נראה לי שמה שחשוב, זה להיות בעשייה ובכוונה. להיות מוקסמים מהדברים שקורים בדרך. כל אלה משפרים את איכות החיים. שבוע נפלא באהבה עופרה

אם לא קל לך לעשות את זה, יש לכך סיבה

אם אתה מרגיש מחסום כשאתה מצהיר ש"כבר יש לי את זה!", סימן שזה מעורר בך התנגדות. וההתנגדויות האלה הן דבר טוב. הן מתריעות בפניך שהדרך שבה אתה הולך איננה 100% אמיתית. כל התנגדות כזאת אומרת לך, בעצם, "זהירות! אתה מנסה לרמות את עצמך!" צריך להבין, שזה כלל לא פשוט להגיע לוודאות אמיתית בקשר ליעדים שלנו. זה אפשרי, אבל זה דורש הרבה יותר מאמונה חזקה ותרגילי דמיון. הדברים האלו, כמובן, עוזרים. אבל לבד הם לא מספיקים כדי ליצור תחושת וודאות אותנטית.

בוא אני אגיד לך איך זה

כל יום ביומו, זה שונה אצלי, וזה בסדר. יש לי מטרה מאוד ברורה, כתובה, מחושבת, ואני ראוי לקבל אותה ! זוגיות אצלי במקום ה-1 תמיד ! לפי סיפרו של ג'וזף מרפי, אני מדמיין במשך כ-5 דקות בכל יום לפני השינה, ומצהיר הצהרה ברורה ומתאימה לי. בהתחלה זה היה נעים ומורגש, אבל עכשיו, ברוב הזמן, אני רק חושב (רק מתחיל), אני מרגיש שזה כל כך מעוס וכבר דוחף אותי לאחור... זה ממשיך להיות נעים כשאני שניות ספורות לפני ההרדמות, אבל לפני...פשוט סיוט ! לא יודע, חברים, כל-כך מעט אני מבקש, כזה רצון ובמודע אני יודע שאפשרי ומגיע, אבל זה גם נוטע להגיע לסבל לפעמים, כשאני רואה זאת אצל אחרים. לא, אני לא מקנא - בחיים לא עשיתי זאת. אבל מעלה לי כזה חיוך כשאני רואה זאת ברחוב, כשאני נתקל בזה וחושב: "מה איתי?" אלוהים יודע שאני רוצה זאת יותר מכל דבר אחר, אך משום מה, עדיין אני בהמתנה. איפה, מתי, כיצד? אין לי מושג.

יש הבדל בין "זה אפשרי" לבין "זה כבר אצלי"

ממה שאתה מספר, נוצר אצלי הרושם שאתה בעצם משדר על התדר של "זה אפשרי. יש לי סיכוי. אני חלק מהמשחק הזה" אז כשהתחושות האלה היו חדשות לך, זה היה מלהיב. זה כמו שאני, כשרק למדתי את כל הטכניקות האלה, התמוגגתי מים האפשרויות שנפתח בפניי: "אני יכול להיות מיליונר. אני יכול לסיים תואר בהצטיינות. אני יכול, ואני יכול, ואני יכול..." אבל אחרי שמתרגלים לזה, ההתלהבות מצטננת. אתה כבר לא מסתפק ב"זה אפשרי". אתה רוצה להשיג את הדברים בפועל, או לפחות להיות בטוח ב-100% שאתה על הדרך הנכונה. וכנראה שאתה הגעת, לאחרונה, בדיוק לנקודת המפנה הזאת. אגב, כיום אצלי התואר כבר בהישג יד (רק עוד קורס אחד נשאר לי והממוצע שלי 89), והמיליון כבר חרות אצלי עמוק בתודעה כ"בלתי-נמנע בתוך כמה שנים".

בינגוווווווווווווו../images/Emo106.gif../images/Emo65.gif

פשוט קלטת בול ! אז אם אתה מבין את כוונתי, מה היית מציע לי לעשות? להמשיך לדמיין כמו שאני עושה זאת? או להרפות ולשחרר?

אם אתה כבר יודע שזה אפשרי, למה להסתפק בדמיון?

לדעתי הגעת לשלב שבו צריך להתחיל להזיז עניינים בעולם הפיזי. זה כאילו שתציב לעצמך מטרה לטפס על האוורסט, ותבלה את כל חייך בלשכב על הגב ולדמיין את עצמך עושה את זה. ההר הרי לא יבוא אליך לחדר השינה. אז מה עליך לעשות? לא יודע. אבל מה שברור לי, זה שאתה צריך לעשות *משהו*. אולי להתחיל לטפח יותר קשרים חברתיים. אולי להירשם לאיזה חוג או מועדון בתחום שמעניין אותך. אתה צריך ליצור לפחות איזושהי חצי-הזדמנות שתאפשר לבת-זוג להיכנס לחייך. ובמקביל, כמובן, מומלץ להמשיך עם העבודה הפנימית שאתה עושה. זה לא סותר.

ברור ברור...

אני אפילו עשיתי זאת, עוד לפני שנים ! הייתי בלימודים, הייתי במקומות, ביליתי כל הזמן סביב אנשים. גם היום אני נמצא במסגרת לימודי אומנות, וגם נרשמתי לכמה אתרי היכרויות . אפילו יצאתי לעשות הליכה כל בוקר, והייתי בהרגשה נפלאה ש"משהו נפלא עומד להתרחש". אני נוקט פעולות עד כמה שאני יכול, אבל אני לא חושב שזה העיקרון פה. נסיבות לפגישה "פתאומית" עלולות לקרות ולהוביל אותך לשם. אתה בטוח לא תדע איפה נכון לחפש. אני לא נקטתי פעולה, ואפילו לא חצי ממנה, כשמישהי פנתה אליי "במקרה" וניפגשנו ודיברנו והיה כייף ! אבל זה לא היה זה. שאלה: לא יכל לבוא במקום זה משהו זה? במקרה אני מוזמן למקומות שאני בכלל לא חושב עליהם, במקרה אני נוסע לטיולים שסתם מציעים לי במחירים מוזלים. במקרה ובמקרה אני מקבל דברים שבכלל לא נמצאים במחשבות שלי, אבל מה שכן שוכן לו בתת-מודע וברצון - בינתיים ...איך נגיד...מחכים ...

slomit308

New member
עדיין לא מצא,למרות שהוא חולם

לדעתי אין לעמוד עם שעון סטופר ביד ולחכות. הבקשה נשלחה אל היקום-ומה הוא עושה בינתיים? יושב בבית או יוצא לקניון ,לחברים,לבית קפה? האדם חייב להיות פעיל ולא לחכות לנס,והיקום,הוא ישלח לו את עזרתו-וזה יקרה באופן מפתיע ובלתי צפוי ביותר=מנסיון. ומה שלא בא עד כה,סימן שעדיין לא בשל. בהצלחה והרבה סבלנות.

זה מה שאת מאמינה בו, וזכותך.

אני לא מאמין שפעולות גורמות לנו לרוב לקבל תוצאות רצויות. ממש ככה. עד היום אני לא משקיע בהרבה דברים שסתם באים ובאים אליי...גורל תגידי? ככה אמור להיות תגידי? ומה זה לא משקיע, אני לא משקיע מחשבה או פעולה. סתם בקטנה אולי חושב ונעלם מזה. חיי דיי מאושרים במה שיש, אני לא מתלונן, רק מנסה להבין את פשר הדברים. אולי התבוננות בעין שונה וניסיון יכולים להגיד לי - מה בדיוק העניין...? איך יוצא שדברים נהדרים, ממש סתם ככה באים אליי, ודברים שאני מייחל ורוצה...מממ...ככה ככה ... ולא, אני לא יכול להגיד שכל אותם הדברים הטובים שבאים יותר גדולים ממשאלה אחת בליבי - זוגיות וקשר רציני ! אני לא עומד עם סטופר, ולא תמיד נמצא רק בבית. את יודעת, פעם שאלתי זוג אחד שבא להתארח אצלנו איך הם הכירו. הם אמרו לי משהו ממש נהדר וחמוד. הם היו באותו סופר באותו יום, ועמדו יחד בתור לקופה. כשלאישה לא הספיקו כמה שקלים, האיש הועיל בטובו, ונתן את יתר השקלים - היום הם נשואים עם שני ילדים. אז אפשר לשבת בבית כל היום, ולצאת רגע לקנות חלב ומשהו שלא תצפה יקרה לך!

מה זאת אומרת "אני לא מאמין"? מה יש לך להפסיד?

כרגע אתה לא רואה תוצאות, אז למה לא לנסות גישה אחרת? מה יש לך להפסיד? כמו שקוקונה אמרה, השיטה של "זימון אקספרס" עובדת - מקסימום - על הדברים הקטנים. דברים כמו מקום חנייה או איזה דיל על טיול. אבל כשמדובר בחלום #1 שלך, אין שום סיבה שזה יעבוד ככה. למעשה, יש סיבות טובות להניח שזה לא יעבוד. תחשוב על זה לרגע: אתה טוען שהדבר שאתה הכי רוצה בעולם כרגע זה זוגיות, אבל מעשיך משדרים אחרת. אילו זה היה באמת הדבר שאתה הכי הכי רוצה בעולם, לא היית משאיר שום אבן בלתי הפוכה. היקום מחכה לראות אותך בפעולה. ולא סתם - הוא מחכה לראות אותך מתלהב מלהיות בפעולה. אם אתה משדר ליקום שאתה חושש לפעול, אין לך סיכוי לקבל את מה שאתה רוצה.

OK בוא נראה

מה הן הפעולות שהיית עושה במקומי? אתה אומר שזה המרכיב החסר של הגשמת הרצון שלי, תעזור לי... מה לדעתך היית מוסיף כדי לשכנע את היקום לתת לי זוגיות, כי אני רציני...?? אני אומר שאני לא מאמיו, כי ככה המנטליות שלי. ככה אני רואה את פני הדברים אצלי ואצל אחרים. למשל, אח שלי פגש בחורה מהממת, כשחזר מתל-אביב ועצר בתחנה המרכזית באשקלון. בתמים, הוא ישב לאכול באחד המקומות שם, וגם חברתו לעכשיו ישבה וחיכתה לאוטובוס שלה. הכל התפתח, וכיום הם גרים ביפו, ומחפשים דירה משלהם במרכז ת"א. הנה דוגמא מעולה! אח שלי ודומים לו, לא דמיינו בלילה לפני השינה זוגיות וקשר. זה פשוט בא, כאילו "במקרה", כי זה היה אמור לקרות. נ.ב: אשמח שתענה לשאלתי

נראה לי שאתה צריך להחליט על אחת מ-2 דרכים

או שאתה פועל כמו אח שלך, מחליט שזוגיות זה הדבר הכי טבעי בעולם, ופשוט מחכה שזה יקרה. או שאתה מתחיל לחפש בצורה אקטיבית. אני חושב ששתי הגישות יכולות להיות יעילות, בתנאי שאתה ממוקד בבחירה שלך: אם אתה בוחר בדרך שבה פעל אחיך, אז אתה צריך לאמץ את המנטליות שלו בעניין הזה. וזה אומר - להרפות לחלוטין. להפסיק להתעסק בזה. להפסיק לחשוב על זה. פשוט לשכוח מכל העניין ולתת לטבע לעשות את שלו. זאת אפשרות אחת. האפשרות השנייה, היא הדרך האקטיבית. זו הגישה שהמלצתי לך בהתחלה, לפני שעלתה בדעתי האלטרנטיבה השנייה. אולי מה שתוקע אותך עכשיו, זה העובדה שלא בחרת באופן חד-משמעי וממוקד ואף אחת משתי הדרכים הללו. מצד אחד, אתה מתייחס לכל העניין כאל איזשהו החלום הגדול והחשוב ביותר שלך. מצד שני אתה מצפה שזה יקרה "ככה סתם", במקרה. אולי שתי המחשבות האלה לא כל-כך מסתדרות יחד, ובגלל זה אינך רואה תוצאות?

וזה יעזור?

אתה חושב שאם אני אשנה פעולות זה יעזור? באופן כללי, אני שיחררתי את הבקשה, אני דמיינתי ואפילו הרגשתי בהתחלה - אין ספק. אתה חושב שאם לשכוח מהעניין, ולהרפות לגמרי יעזור? יביא את הבקשה? אני קראתי שצריך להיות ממוקד ולהיות בעניינים תמיד. כלאמר, לדמיין כל יום, ולהגיד תודה על זה! בעיקרון, אני נתתי כמה שיכולתי, מאהבה ובקשה ברורה. יש לי מחברת חזון עם תמונה ורישומים ברורים לגבי הבקשה. במשך כמה שבועות פעלתי לפי תובנות "כוחו של התת-מודע", וחזרתי על משפט מסויים לפני השינה - כדי להחדיר בתת-מודע אמת מסויימת. אתה חושב שהכל יסתדר אם אני אפעל רגיל, בלי מחשבות על זה יותר? תודה!

בדבר אחד אני בטוח: אתה דואג הרבה יותר מדי ../images/Emo13.gif

תקשיב לעצמך. האם כך מדבר מישהו שמאמין שההצלחה מונחת אצלו בכיס? אתה נשמע כמו בן-אדם שנקלע לשדה מוקשים, וכל צעד מוטעה הכי קטן... בום! אז הדבר הראשון שאתה צריך לעשות, לפני כל דבר אחר, זה להפסיק לפחד מטעויות. פשוט תזרום עם מה שקורה, ותקשיב לאינטואיציה שלך. לך עם מה שעובד ומה שגורם לך להרגיש טוב, אפילו אם זה לא בדיוק לפי "מה שכתוב בספר".

למעלה