כוחו של הכסף

drall

New member
כוחו של הכסף

צפיתי בדיון המעניין על המדיטציה הטרנסטנדלית ומאוד נהניתי. נכון , לא הוכיחו כאן כלום ולא הגיעו לשום מסקנה אבל למען האמת זה בדיוק מה שרציתי. אין לי שום דבר נגד שיטות השיווק הניאדרטליות של המ"ט והאמת גם הסכומים הגבוהים שהם גובים מהפתאים לא הכי מרגשים אותי. אם מישהו מסוגל למכור איכות חיים , מקובל עלי שהוא ידרוש הון תועפות , ואתם , אם לא בא לכם , אל תשלמו. באופן מאוד אישי ,אני סבור שטכניקת המדיטציה הטרנסטנדלית , דפוקה עד העצם. היא גרועה , מסוכנת , ולא מקדמת. מתוך מה שאני יודע על התת מודע האנושי , המדיטציה הטרנסטנדלית מביאה אותו לקבר ויחד איתו גם את המודע. אפשר להסביר את זה , אפשר להבין את זה , אפשר לנמק אבל נו , מה הטעם? לא צריך להוכיח שהמדיטציה הטרנסטנדלית גרועה כדי להביס אותה. די בלזרוע ספיקות. מספיק שהארי מתנצל וזוזו מתפתל ואינקה אומר ככה או אחרת, והכל הופך להיות לא כל כך ברור. בתוך הערפל הזה אפשר לשמוע קול אחד חזק והחלטי , קול הכסף. ובזה נגמר הסיפור. ברגע שהאנשים רק יחשבו שהמ"ט היא לא מאה אחוז , היא לא מוסכמת על הכל , היא לא האוצר שמעבר לקשת , האנשים פשוט לא ישלמו. הם יעדיפו לחכות , לראות , לנסות דברים יותר זולים, אולי לשאול אנשים שניסו דברים אחרים , אולי ככה ואולי ככה. אבל הם לא ילכו למהרישי וישלמו לו אלפי שקלים בשביל קורס של ארבע שעות. אנשים הם לא כאלו, הכסף תמיד מספר להם את אותו הסיפור "אין כמו בבית" אז באמת כל הכבוד על הויכוח המדהים על מוארותו של גורודב, אבל כך או כך המדיטציה הטרנסטנדלית גוססת. היו לה שנים טובות לפני שלושה עשורים , שנים טובות פחות לפני עשור והיום היא כבר כפרת עוונות. ואם אתם לא מאמינים לי , לכו תשאלו את משטרת החושך החרדית "לב לאחים." האימן מטריד אותם , היהודים המשיחיים מעצבנים אותם , עדי יהוה מרתיחים אותם וגם הויפאסנה וגם אושו , אבל המ"ט? סוס מת באמת. זהו חברים, המספרים מדברים בעד עצמם ואין לכם דבר יותר אמין ממספרים. את הקרב הזה ,ניצח הערפל ולא החרב ואני שמח שזה הותיר את כל הצדדים פחות מדממים. יש עוד הרבה מלחמות והרבה קרבות וחיים סוערים ולחוצים ותובעניים אבל די במתיקותו של ניצחון אחד מכריע כדי לאחל לכולנו חג פורים שמח דרול

zambooky

New member
אהבתי את דבריך דרול....

כאשר אתה כותב כך קל יותר להתייחס אליהם גם מקיר האלמוות עליו הדבקת אותי. מספיקה התוספת הקטנה "באופן מאוד אישי" כדי שיקל לקרוא את דבריך

למעלה