כוחה של מדיטציה

Bakbook1

New member
כוחה של מדיטציה

חזרתי משבוע של ויפאסנה בצפון והיה ממש מדהים.
לשבת, לשבת ולשבת.
לא צריך יותר מזה...
יש לי מחשבות שאני זקוק לתקופות ארוכות יותר אוליי 3 שבועות עד חודש.

נהדר

וגם שתי תזכורות למי שרוצה:
1. די ברגע אחד.
2. הרעיון הוא למדוט כל הזמן... לצרף את יתר הפעולות לתוך זה, כך שתתרחשנה בתוך נוכחות.

שילוב שני הנ"ל באופן הדרגתי ומעשי:
למדוט מדי פעם ביומיום, כשאפשר.
פחות ופחות בצורה פורמלית ונוקשה, ממושמעת; יותר ויותר כמשהו שעולה בטבעיות מתוך ההוויה.
להפוך יותר ויותר פעולות למדיטציה.

דברים יכולים להתחיל בצורה מלאכותית, אבל אינם יכולים להישאר כאלה.
הם נעלמים או הופכים לטבעיים.

זוהי איננה כל התמונה, כמובן.
זוהי רק הודעה קצרה בפורום מדיטציה ב"תפוז".
אפילו ספר שלם לא יוכל להכיל את התמונה כולה.

ספרנו1

New member
במדיטציה הטרנסנדנטלית יש כללים נוקשים:

20 דק' פעמיים ביום. זה מה שאני מתרגל. לי זה דווקא מתאים שיש מסגרת ברורה, אבל אני שומע ממך שעדיף להתגמש.

כל הכבוד על השאלה!

"אני שומע ממך שעדיף להתגמש".
לאו דווקא.
כל דרך ומאפייניה.

המלים "פחות ופחות בצורה פורמלית ונוקשה, ממושמעת; יותר ויותר כמשהו שעולה בטבעיות מתוך ההוויה" מתארות תהליך הדרגתי, שיכול להתרחש במקרים מסויימים לאורך קו התפתחות של עשרות שנים.

על התהליך להיות נכון ומיטיב, אחרת התגמשות, כמו גם נוקשות, לא תעזורנה.
כדי שהתהליך יהיה נכון ומיטיב, עשויה להידרש הדרכה כזאת או אחרת, לאורך כל הדרך או חלקים ממנה.
הדרכה כזאת עשויה לספק את טווח הגמישות האפשרי: להצביע עליו או להגביל אותו או להרחיבו.

במדיטציה טרנסנדנטלית, על פי הידוע לי, קיימת עקרונית הדרכה צמודה, בכל נקודה נדרשת בדרך, מפני שהיא נלמדת על-ידי ארגון מסויים המפקח על התהליך בכל שלביו ואיננה נלמדת בנפרד ממנו.

מודטחדש

New member
כנראה שאנחנו מתרגלים מדיטציה טרנסנדנטלית שונה

20 דקות פעמיים ביום זה הרצוי. בקורס שלי וגם אח"כ במפגשי המודטים, שמעתי שיש כאן המון גמישות. לא הצלחת 20 דקות ויש לך רק 15, יותר טוב ככה מאשר בכלל לא. איזו תקופה יוצא לך פעם ביום, עדיף מאשר בכלל לא. יחד עם זה, לעשות יותר מ-20 דקות פעמיים ביום, בגלל העוצמה האדירה של התרגול, לא יהיה טוב, למעט מספר מקרים.

ספרנו1

New member
ואם מדובר באדם חולה בבית או באישה בהריון

אז אפשר גם מס' פעמים ביום - את כל זה גם אני שמעתי, אבל אי אפשר להתעלם מזה שבבסיסה מדובר במדיטציה עם מסגרת ברורה שלא אמורים לחרוג ממנה באופן יזום. שזה שונה מאד מהדברים של בן, אליהם התייחסתי : "למדוט מדי פעם ביומיום, כשאפשר.
פחות ופחות בצורה פורמלית ונוקשה, ממושמעת; יותר ויותר כמשהו שעולה בטבעיות מתוך ההוויה. להפוך יותר ויותר פעולות למדיטציה". את כל זה לא שמעתי בקורס.

"את כל זה לא שמעתי בקורס"

ולא היית אמור לשמוע את זה.
כדי לא להסיח את דעתך ולפגוע בלימודך את המדיטציה הטרנסנדנטלית והתועלות שיכולות לנבוע ממנה.
דברי כוונו למישהו במצב אחר, שתרגל משהו אחר.

כל כלי ומאפייניו.
עדיין אתה יכול ללמוד להיות (עוד יותר) מאושר, יעיל וכולי, אם רצונך בכך - ואין זה משנה אם קוראים לזה "מדיטציה אקס-ורבלית" או "מציאת הכוח הפנימי" או כל דבר אחר. יתכן ששם יגידו לך לא ללמוד מדיטציה אחרת, אולם מדיטציה היא רק מלה - אתה עושה "מדיטציה אחרת" אפילו ברגע זה ממש, בעת שאתה קורא מלים אלה.
אפשרויותינו הפנימיות הינן, כנראה, אינסופיות.

מודטחדש

New member
גם אתה למדת

מדיטציה טרנסנדנטלית? ולכן אתה יודע מה אתה אמור לשמוע ומה לא בקורס?
אתה מכיר את הדעה שלי על ההבדל בין מטרה לדרך. "
עושה "מדיטציה אחרת" אפילו ברגע זה ממש, בעת שאתה קורא מלים אלה
" זו המטרה. זו לא יכולה להיות הדרך. אלא, שוב, אם אנחנו מבינים בצורה שונה את המלה "מדיטציה".

מודטחדש

New member
נכון מאוד. את האפשרות הראשונה אני לא מאחל לעצמנו

לנצל. והשנייה כנראה שלא יכולה להיות ישימה לנו... אז בגבול העליון הוא די נוקשה. אני לא יודע אם חווית אנסטרסינג מטורף בזמן המדיטציה. לא הייתי רוצה את זה (למרות שזה כבר כמעט לא קורה יותר) יותר מ-20 דקות או יותר מפעמיים ביום... הגבול התחתון, לגמרי גמיש. אני לא יודע אם אתה משתתף במפגשי מודטים. בקורס גם אני לא שמעתי על גמישות. שמעתי את הרצוי. לא דיברו בכלל על המצוי. אבל במפגשי המודטים (ממליץ בכל פה. וזה לא עולה לך כלום) הדבר עולה לעתים, ואז מוסברת הגמישות.
כל מה שיש ביקום "
עולה בטבעיות מתוך ההוויה
". זה ייחוד של המדיטציה הטרנסנדנטלית, ההתנסות בהוויה ולהניח לכל היתר פשוט לבוא באופן טבעי ממנה. אני לא מבין בדיוק למה התכוונת ב-"
הפוך יותר ויותר פעולות למדיטציה
". באופן טבעי, ככל שהטרנסנדנטלי מתייצב בחיים שלנו, הוא מלווה אותנו יותר ויותר במהלך היום. במהלך הפעולה, השינה והחלימה. ואז יותר ויותר פעולות מתלוות בו. אתה יכול להיות ביום מטורף עם פעולות רבות, והטרנסנדנטלי עדיין נותר שם.

ספרנו1

New member
מה זה אומר אנסטרסינג (מטורף)?

מעניין, אני מתכוון ללכת מדי פעם למפגשי המודטים.

מודטחדש

New member
כדאי שתשאל את המורה שלך

אני לא מורה. אני יכול לדבר על מה שאני חוויתי. התרגום המילולי הוא פרוק מתח ברמות.

ספרנו1

New member
אני אשאל אותו

אבל מעבר לזה, אשמח לשמוע על החוויה האישית שלך, אם בא לך לשתף.

מודטחדש

New member
אחרי קורס המגורים שהסתיים אתמול בערב

שכחתי מה זה אנסטרסינג (פירוק מתח קיצוני). הכל היה חלק. נעים. שקט. עמוק. המון המון מדיטציות והכל בצורה החלקה ביותר. כשכתבתי קודם על פירוק מתח קיצוני, הכוונה שלי הייתה מדיטציות בהן אין כבר סבלנות. הזמן לא זז. המון מחשבות. אבל שוב, זה שונה מאדם לאדם. אני מקווה שגמרתי עם אלה לתמיד. כעת יש לי שני פרוייקטים: 1. איך להתארגן לנסיעה לבראהמסטאן בהודו בסוף ינואר. 2. איך מהר ככל האפשר ללכת לקורס סידהי (זה עם התעופה היוגית).

ספרנו1

New member
אתה נשאב

גם לי זה עתיד לקרות?
&nbsp
נחמד לשמוע שהייתה לך חוויה חיובית

&nbsp
סיפרתי לפסיכולוג שלי שאני מתרגל מ"ט וישר קפץ לו לראש העניין הזה עם הקיפצוצים. הסברתי לו שזה לא המרכז של מ"ט, אבל אני בעצמי לא יודע על זה יותר מדיי (ובאינטרנט אני תמיד מרגיש שאני הולך לאיבוד מכמות הידע. אתן לעצמי את הזמן ללמוד מזה במפגשים המודטים).

מודטחדש

New member
"נשאב", "מתמכר" וכאלה

לכל דבר טוב בחיים אנחנו "מתמכרים". אנחנו "מכורים" למקלחת אחת לכמה זמן. למה? כי זה עושה לנו טוב. (וביחד עם זה, זה עושה טוב לסביבה שלנו). אז בפירוש - נשאבתי. אני עדיין, למרות שהרגליים שלי טוב טוב על הקרקע, איפה שהוא בשמיים. האושר לא מפסיק לפעפע בכל תא בגוף שלי. היום בעבודה פתרתי בעייה שכל החברה הייתה תקועה בה חודשיים. פתאום איזו הברקה.הפתרון היה כל כך טריוויאלי ופשוט שאף אחד לא ראה אותו. אני מלא מרץ שלא הכרתי כבר מאז שנות העשרה של החיים...
פסיכולוג מוצלח, שקורא מחקרים בתחום שלו, לא יכול להתעלם מהמדיטציה. וזה כמו שהרגשת הרבה יותר מאשר קיפצוצים. אני לא יודע הרבה על הקיפצוצים למעט מה ששמעתי על זה (גם בקורס). אולי (רק אולי) זה יהיה יישים לי ללמוד גם את זה. בטח לא ב-5 שנים הקרובות.
ללמוד במפגשים, לשמוע הרצאות במרכזים וכו' זו גישה מאוד נכונה לדעתי. כשאתה מתרגל וזוכה להתנסויות עמקות, אתה רוצה להבין את ההתנסות שלך יותר טוב. לכן קיימות הפגישות הנוספות. אתה מבין דברים יותר לעומק, זה מעמיק גם את ההתנסות. זה טוב.
ממליץ גם לך בכל לב, על קורס מגורים (יהיה עוד אחד בחנוכה).

ספרנו1

New member
כיף לשמוע! אני שמח גם בשבילך

וגם בשבילי העתידי (בהנחה שגם אני אזכה באושר הזה עם ההתקדמות בתרגול. כבר עכשיו אני מרגיש משהו חיובי מאד, אבל בהחלט לא אושר קונסיסטנטי).
&nbsp
מדהים לשמוע על פתרון הבעיה שציינת!
&nbsp
שיהיה ברור : הפסיכולוג שלי תומך מאד במדיטציה, והוא עצמו נהג למדוט (עד שהתחזק בדת והיא מילאה אחר צרכיו הרוחניים. נו , אף אחד לא מושלם..
).
&nbsp
תודה, אני אחשוב על קורס המגורים בחנוכה

מודטחדש

New member
יפה. בהצלחה.

גם היום, 3 ימים אחרי הקורס, עדיין ב-HIGH טוטאלי. ותאמין לי שהיו לי 3 ימים סוערים וטעונים ביותר אחרי "העדרות" מהעולם היחסי ל-5 ימים.

מודטחדש

New member
מדהים. זה עדיין

לא נעלם. יש איזו התפוגגות קלה של זה, אבל בעיקרון זה עדיין ברובו שם. 5 (!!!) ימים אחרי שהקורס הסתיים ואני ברובו עדיין בשקט, בעומק, במנוחה של הקורס עצמו.

s i s u

New member
אתה מדגיש את החוויה במקום את ההוויה, מטרת המדיטציה האמיתית.

למעלה