כובע- בסיס

shi2

New member
כובע- בסיס

בוקר טוב לכולם
אני סורגת מתחילה

טוב, הייתי ספונטנית ולא יכולתי להתאפק

בא לי לסרוג כובע לנשים בפעם הראשונה
לקחתי 2 מסרגות מס. 7 כי זה מה שהיה לי בבית וחבילת צמר אקריל חדשה
וע"פי הוראות שמצאתי התחלתי לסרוג , העלתי 92 עיניים והתחלתי שורה של 2 עין ימין 2 עין שמאל, כך 4 שורות ומפה אני תקועה, לא יודעת כיצד להמשיך , אין לי מושג בכובעים והוראות בסיסיות מצאתי רק במסרגה אחת
מי יכול/ה להסביר לי איך להמשיך או האם יש פה הוראות לסריגת כובע פשוט (אהבתי את דוגמת הפטנט)
תודה מראש לכולן/כולן
(ד"א אני מאד נהנית )
ושבת שלום מלאת שמש

metalt

New member
אך את באנגלית?

שלום. ברוכה הבאה. ובטוחה שתציחי אם תתמידי ואנחנו תמיד כאן לעזור.
ההסבר הכי טוב שאני יכולה לתת לך זה סרטון. ככה שגם אם המלל לא יעזור אולי ההדרכה הויזואלית כן.
בטוחה שאולי בהמשך יוכלו גם שאר בנות הפורום אולי להפנות להדרכות בעברית. אני בד"כ סורגת במסרגה אחת.
מיכוון שכבר עשית את ההתחלה את יכולה לקפוץ ישר לאמצע (יש כאן גם אך להחליף צבעים תוך כדי.. :) ) אבל אולי תרצי לראות גם את ההתחלה להחליט אם מתאים לך.. לשיקולך.

לפי הבנתי את בעצם ממשיכה באותו דוגמה או עוברת לדוגמה אחרת עד רוב הגובה הרצוי ואז מתחילה בלצמצם עיניים - בעצם לסרוג 2 כל פעם. כמו שאמרתי סרטון מוסיף המון.

בהצלחה
ונשמח לראות את המוצר הסופי

שחף 1002

New member
מסרגות מספר שבע 90 עיניים יצא לך כובע ענק

אני סורגת עכשיו כובע מסרגות מספר ארבע 80 עיניים
לתשומת ליבך.
חכי לעוד תגובות

shi2

New member
תודה רבה לשתיכן

אז כדאי לפרום ולעשות חדש?
בעצם אני מחפשת הוראות עם הסבר מדוייק למתחילות
כי ראיתי פה המון קישורים מקסימים במאמרים אבל לא מצליחה להבין את שפת העיניין , להוריד, להוסיף, איך עושים את זה ?
תודה בנתיים

אני רואה בהדגמות בחירת חוט לסריגה ובחירת מסרגות

חשוב מאד להסביר שיש להתאים את עובי המסרגות לעובי החוט שנבחר.
עובי המסרגות המומלץ, רשום על התווית של החבילה. וגם אז, ניתנים ערכים "מ X עד Y,-בשל אופן אחיזת החוט והמתח שנוצר בשל כך.
כל אחת מחזיקה באופן מעט שונה ובשל כך, גם מתח החוט שונה, אחד הגורמים המשפיעים על צורת הסריג (דליל יותר או צפוף יותר).
עוזר מאד ליצור דוגמית מהחוט והמסרגות המותאמות, לפני תחילת העבודה, ולמדוד מס' לולאות כמה ס"מ הם וכך לדעת מס' הלולאות שיש להעלות לפריט הסריגה אותו אני מבקשת לסרוג.

בהצלחה!

למעלה