כובד האחריות

כובד האחריות

יהודה עמנואל, המודד הראשי של עיריית חולון ומרקיד ידוע, לא התייצב לדיון משפטי, וניתן פסק דין נגדו שלא בפניו. כעבור מספר ימים הגיש עמנואל בקשה לביטול הפסק, בצירוף תצהיר, בנימוק, שביום הדיון הוא סבל מכאבי בטן ושלשולים, והיה במצב רפואי קשה. בדיעבד, משהוברר כי באותו יום היה עמנואל במקום עבודתו ועבד כרגיל, הוא שיגר לבית המשפט את ההסבר הבא להיעדרו: "כב´ השופט גם כשישבתי שבעה על אימי עבדתי מטעמי אחריות וגם כשאנוכי חולה אני הולך למקום עבודתי הסמוך לביתי ואין זה אומר שהייתי בכושר עבודה אך לנסוע במכונית כשאנוכי סובל משלשולים לא הייתי מסוגל..." (ת"א [שלום, ת"א] 72977/97, בש"א 139793/98).

האם הגיש ראש העיר תצהיר כוזב לבימ"ש

בתלונה, שהוגשה למשטרת חולון (תיק: 365/02), נטען, כי ראש עיריית חולון, מר מוטי ששון, הגיש תצהיר כוזב לבית המשפט, על דעת היועץ המשפטי של העירייה, עורך הדין ליפא קמינר. בתצהיר הנדון כתב מר ששון, כי למיטב ידיעתו לא נערכה כל חקירה פנימית בעירייה בעניין הבקשה שהגיש מודד העירייה, יהודה עמנואל, לבטל פסק דין שניתן נגדו בהיעדרו. אולם עמנואל עצמו אמר בבית המשפט דברים הפוכים, כפי שעולה מפרוטוקול הדיונים ב-ת"א 91540/97: "עורך הדין שלי כתב לראש העיר על כל העניין... הוא [המתלונן, ע"ב] מוצא כל דרך להכפיש את שמי. כותב לי שירים מעליבים, וחבריי צוחקים עליי... הוא סיבך אותי עם כל הרשויות, עם כל העובדים אתי. מה לכך ולראש העיר? מדוע פנה לעיריית חולון?" שאלה: "סיפרת בקדם-משפט, כי נחקרת על-ידי היועץ המשפטי של עיריית חולון?" עמנואל: "כן". שאלה: "נחקרת על הבקשה לביטול פסק הדין נגדך?" עמנואל: "נכון. מה שאתה מציג לי זוהי הבקשה".

למעלה