כואב לי הלב

סלסרו

New member
תגיד, אתה עו"ד במקצועך?

אתה בהחלט יכול לשמש כפרקליטו של השטן.. בחור שדורש התנצלות על כך שהציעו לו בחורה שהיא שמינית פרענקית רח"ל (מענין אם גם הם מקבלים את הכלל של היטלר ויפסלו גם 1/16 פרענקית) הוא בחור שתפיסת עולמו מעוותת לחלוטין, הוא בהמה גסה, חסר עמוד שדרה וחלק מעדר מטומטמים. אין כאן מה להצדיק ומה להצטדק. הוא ראוי לקבל סטירה, פיזית ומחשבתית, שתוציא את ראשו מהמקום שלא רואה את אור השמש לעולם.

לחוד

New member
הצעה מעניינת...

הוא חלק מעדר מטומטמים - כן. הוא עצמו לא מטומטם. כנראה שכחת איך בנוי הציבור החרדי.

למה ככה? 'לחוד' צודק.

לו היה הבחור הנ"ל מסכים לשידוך, אני משערת שהיו לו חיים מאושרים, אך גם התלחששויות מאחורי הגב בסגנון 'אישתו של ... היא קצת פרענקית, מעניין למה הוא לקח אותה. אולי יש לו במשפחה מישהו על כדורים? אולי בן דוד שיצא בשאלה? ואולי, מי יודע, לא עלינו, הם הכירו בלי שידוך?' אמנם הייתי מצפה מבחור בעל שאר רוח ומינימום חשיבה עצמאית להתנגד לסטיגמות המטופשות, אך נסיוני לימד אותי שהרוב פשוט משמשים תמונת ראי של סביבתם. אם החברים בישיבה/ הר"מ/ המשפחה המורחבת/ השכנים חושבים שזה לא ראוי לי, כנראה שזה לא ראוי לי. אל תשפוט אותו לחומרה. זה שרוב החבר'ה כאן, כולל אתה, התברכו בחשיבה עצמאית, לא אומר שכולם כאלה. אני במקרים כאלה מפנה את חיצי כעסי כלפי החברה שיצרה עדרים גזעניים כאלו. כי אם רוב העולם עדרי, עדיף שהעדר ילך בכיוון אחר.

סלסרו

New member
כתבת בעצמך:

"אמנם הייתי מצפה מבחור בעל שאר רוח ומינימום חשיבה עצמאית להתנגד לסטיגמות המטופשות" - זהו, לבחור אין חשיבה עצמאית, והייתי אומר שיש לו פחות מחוסר שאר-רוח. אם הוא כל כך חושש מלחשושים מטופשים, הוא לא פחות מטומטם מאותו עדר שבו הוא חי. לא צריך לקבל אותו בהבנה, כי סוף-סוף החברה מורכבת מפרטים, ואם מקבלים בהבנה מעשי אווילות וטיפשות של פרטים, למעשה מקבלים בהבנה מעשי אווילות וטפשות של כל החברה. לו הייתי אחותך, הייתי שולח מסר חזרה לבחור: "אתה בהמה גסה, ומזלה של המיועדת שלא התחתנה איתך".

זה היה יכול להיות נחמד

לו היית אחותי
ובלי קשר, אפשר להבין מישהו ועדיין להתנגד לדעותיו. מומלץ, אפילו.

סלסרו

New member
יכל להיות מענין לו הייתי אחותך. רוצה שננסה?

אני באמת שלא מבין את הבחור גם מזווית חרדית. מילא בחורה ספרדיה לגמרי, נו, אפשר לומר שהבדלי המנהגים הוא גורם משמעותי מאד ולכן אשכנזי וספרדיה לא יכולים לדור בכפיפה אחת. גם לא מקובל עלי, אבל אפשר עוד איכשהו להבין. אבל במקרה הזה מדובר בבחורה שכל חטאה הוא שבעורקיה לא זורם דם טהור, כי לפני כמה דורות היה איזה פרענק במשפחה הי"לת. צריך להיות גזען למהדרין כדי לדחות מישהי רק בגלל זה. הגדיל הבחור ואף דרש התנצלות. מילא היה דוחה אותה ותו לא, או-קיי. נניח שנקבל שהשמים יפלו עליו אם יתחתן עם דם פרענקי דור רביעי. אבל לדרוש התנצלות על ההשפלה הנוראית שאחותך עשתה לו על עצם ההצעה, זה כבר מוגזם לכו"ע. הוא גזען למהדרין מן המהדרין. מה אחותך עשתה? איך הגיבה?

אתה באמת מנסה להיכנס לתפקיד, אה?

אחותי הצטערה מאד בשביל חברתה אבל גם הבינה ש'ככה הדברים פועלים' והפנימה שדם ספרדי זה לא עניין זניח כמו שחשבה. כך מושרשות נורמות.

sec op

New member
החיצים צריכים להיות מופנים כלפי מנהיגי החברה

מסכים בהחלט שברוב הדברים קשה לבא בטענות לפרט שנוהג ע"פ כללי החברה. דוגמא לכך: אי גיוס לצבא של החרדים, הטענה לא יכולה להיות מופנית כלפי האדם הבודד, א"א לצפות ממנו להתנתק מהחברה שלו ולהיות בודד לגמרי ולעיתים גם לאבד את משפחתו וכו', אבל יש צדק בטענה על ההנהגה, שמחנכים להשתמטות. דוקא במקרה הנוכחי, זו גזענות לשמה של אותו בחור, כיון שמבחינת החברה החרדית למיטב הבנתי, לא יהיה לו שום נזק, לשמו לילדיו, מנישואים לאחת שיש לה ביחוס הרחוק "פרענקים"... וגם כל התירוצים האחרים על הבדלי תרבות וכדו' לא רלוונטים במקרה הזה. לא נותר אלא לנחם את אותה בחורה שזו הפרעה של הבחור ולא שום פגם בה, ולמזלה זה עלה באופן הזה. ואני מאמין שיש בחורי ישיבה אשכנזים ומצויינים שה"פגם" הגנטי הזה לא יפריע להם.

לחוד

New member
אין במה לנחם אותה

לא יהיו בחורים אשכנזיים מצויינים שירצו בה. אין חיה כזאת. יקח אותה מישהו עם פגם כלשהוא. עצוב בשבילה.

סוג ב

New member
את צודקת

זה הבעיה באפליה. אי אפשר גם להלחם בזה. זה גלגל. אותה מפלים, כי היא שמינית ספרדיה, היא מפלה, כי היא רוצה שהילדים שלה יתקבלו למוסדות וזה לא נגמר. הבעיה היא ההפליה ואי אפשר לשנות את זה.

ואיפה הרבנים בסיפור הזה ?

הרי בית המקדש חרב בגלל שנאת חינם ?! על זה הם לא יודעים להוציא קול קורא וגילוי דעת .

עץ שתול

New member
ואני יש לי חבר רווק

אחלה גבר, מושלם בהכל, פשוט כליל המעלות... הבעיה שלו הוא שאבא שלו הוא ברסלב-שיק!

למעלה