כואב לי בלב...

דפנה101

New member
כואב לי בלב...../images/Emo7.gif

שלום לכם אנשים... אז כמו שאמרתי בהתחלה, רע לי. יש לי חבר כבר הרבה זמן, מאוהבים מאוד. הבעיה שלחבר שלי מה שנקרא היתה ילדות עשוקה. הוא לא סיים צבא, אין לו בגרות מלאה, ולא כסף. אני אוהבת אותו כמו שהוא, כלומר האופי שלו מדהים ואנחנו מסתדרים מאוד. אבל הוא לא מצליח להשיג עבודה. היום הוא הלך לראיון עבודה למשל, התקבל!!! והמראיין ביקש ממנו ר.פ אבל לחבר שלי יש איזו עבירה קטנה שהיה בן 14 עשה שטויות וזה רשום לו. כלפי חוץ הוא ממש נראה ילד טוב, כך שאם מישהו חושב שמדובר באיזה עבריין - אז לא!! הוא משקיע, ותורם מאוד אחראי, אבל עבודה רצינית לא מצליח למצוא. יש לו רישיון ג' שהוציא בצבא, ועבד בזה יש לו ניסיון. אבל זה מונע ממנו להתקבל למקומות עבודה בגלל העבר. מה אפשר לעשות? המצב מיאש את שנינו, כואב לי לראות אותו ממורמר, כשרואים אותו ומראיינים אותו אוטומטית מקבלים אותו ואז רוצים לראות את הר.פ או משהו מכשיל, והוא כבר לא יכול לחזור לשם. אני חייבת כל רעיון, עזרה, תודה.

orom

New member
קודם כל ולפני הכל הכי חשוב

זה האהבה שיש ביניכם. לאיזה עבודות החבר שלך פונה? למה מבקשים ממנו רישום פלילי? אם תספרי עליו קצת יותר- מה הוא רוצה לעשות? במה הוא טוב? מה הוא למד? מה הוא יודע? אז תהיה אפשרות לעזור ולכוון אותו.

דפנה101

New member
רשמתי לך... שיש

לו רישיון ג' על משאית. הוא אוהב לנהוג ורוצה לעבוד בזה, וגם יש לו ניסיון. אבל יש לו ר.פ על דברים שעדיין רשומים למרות שהם קרו לפני 9 שנים בערך. אז ברוב העבודות למשל של וואנסל מבקשים ר.פ, והוא לא יכול להביא, כי אז אוטומטית הוא לא יתקבל. זה מעגל, שאי אפר לצאת ממנו. ללימודים אין לו כרגע כסף, אז הוא רוצה למצוא עבודה, וגם פה, הוא כבר מיואש, כי יודע שהעבר שלו הורס לו הכל, אבל אין לו אפשרות אפילו להוכיח את עצמו שהשתנה, והוא בוגר וכולם רוצים לדעת, למה לא סיים צבא, למה אין בגרות, דברים כאלה..... מייאש מאוד, ומבחור עם שמחת חיים הוא הפך לממורמר, זה משפיע מאוד על הקשר שלנו, מדברים רק על זה ומה אפשר לעשות ולשפר... מה עוד אפשר לעשות? אשמח לשמוע את תגובתך.

orom

New member
הבנתי כמה דברים שאפשר לעשות...

קודם כל חברך יכול להציע עצמו לעבודה בחינם לתקופה נסיון שתקבע מראש- לדוגמא חודש ואם אחרי חודש הכל יהיה בסדר הוא יתחיל לעבוד במקום העבודה. כמובן שזה צריך להיות כתוב וחתום בחוזה עבודה מסודר. יש משרות שלא דורשות נסיון כגון שליח בחברת שליחויות או בתחום המזון, מסדר סחורה על מדפים בסופרים למינהם. ובקשר ללימודים ישנם קורסי הסבה של משרד העבודה שבמהלכם מקבלים דמי אבטלה. במסגרת קורסים אלה ישנם קורסים ללא דרישות קדם במסלולי ערב כגון-נהג מלגזה, נהג רכב חילוץ וגרירה, תיקון צמיגים, פחחות רכב ועוד. שיהיה בהצלחה ואשמח אם תספרי באיזה מסלול חברך בחר.

מקווה שאוכל לעזור

זה טוב שאת תומכת ומגוייסת עבור החבר שלך אבל הפתרון נמצא בידיים שלו ועל כן השיחה כאן צריכה להיות איתו. אסביר את עצמי - נאמר שתחושת אשמה מסויימת עדיין מקננת בתוכו וגורמת לו ברגע שהעניין עולה לפעול בדרך של השתבללות. נאמר - אמרתי . . אז רק הוא יכול לקחת אחריות ולזהות מה מתחולל שם ומתוך החוויה הרגשית לחשוב איך אחרת הוא יכול לפעול. רישום פלילי זה אמנם כתם מסויים אבל אפשר לדבר על זה, אפשר רק מתוך מקום שקט לגמרי כי השקט הזה כשמדברים מתוכו הוא המשכנע. את מישהו זה ישכנע, לא כאן אז במקום אחר. זה דורש בשלות אישית, אומץ, כנות, מוכנות להתמודד עם הסיבות שמתוכם עשה את מה שעשה ובדיקה עד כמה הגחלים הללו עדיין לוחשות בפנים . . . אם הוא רוצה לעשות עם עצמו עבודה פנימית מתקנת, אני מצרף כלי - התבוננות רגשית. עבודה מצויינת לקראת יום כיפור - סליחה היא המוכנות לוותר על עבר טוב יותר שנה טובה, אמיר דרור מנהל פורום להדליק את האור בעבודה

דפנה101

New member
תודה לכם על התגובות+ עדכון

באמת תודה שעניתם להודעתי..... עכשיו, הוא יודע מה המצב בשוק, כי עד לפני כמה שנה בערך, אבא שלו סידר לו עבודות של נהג ג'. כיום המצב בשוק גרוע, והוא צריך לבד לחפש עבודה בלי קשרים... ואז כמעט בכל ראיון שהיה, קיבלו אותו כי הוא מרשים, ונחמד מאוד, ועושה רושם ראשוני טוב. אבל אז היו אומרים לו טוב, תתחיל מחר ותביא ר.פ. ואז פה זה היה נגמר.. הוא החליט בינתיים לעבוד בשליחויות על אופנוע. אבל, זו עבודה לא רצינית, רק לבינתיים. מה עוד אפשר לעשות?

orom

New member
זו התחלה טובה

שהוא התחיל לעבוד- כך הוא יוכל לחסוך כסף ולהשלים בגרויות ואז כבר עשה חצי הדרך למציאת עבודות בקלות.

דפנה101

New member
יש לי עדכון אפילו יותר טוב../images/Emo6.gif

טוב, הוא הגיע לעבודה דרך העיתון, של נהג ועד כמה דברים.. נשמע ממש נחמד, והוא מתחיל לעבוד מיד אחרי יום כיפור. טוב, מקווה שיהיה רק טוב..... גמר חתימה טובה.. ותודה.

orom

New member
יופי נהדר!!!

תחזרי לספר איך הולך לו ואיך הוא מסתדר.
נ.ב תמסרי לו שגם הוא מוזמן לפורום

חנוך26

New member
רשום פלילי

אם המדובר ברישום בשל עבירה שהוא הורשע בגינה בבית המשפט, אזי אפשר לפנות למחלקת החנינות במשרד המשפטים בבקשת חנינה לנשיא. אם המדובר ברישום שלא הוגש בגינו כתב אישום, אזי אפשר לפנות לראש אח"ק במשטרה בבקשה למחוק את הרישום מהמרשם המשטרתי. אם תצטרכי עוד עזרה את מוזמנת לפנות

למעלה