כה אמר יאיר

rOzBif1

New member
כה אמר לפיד

http://www.haaretz.co.il/blogs/misgav/.premium-1.2275325
הנייר סופג הכל, אבל גם זוכר הכל. הנה מה שחשב שר האוצר - ממש לא מזמן - על פקידי האוצר ("הטובים בתחומם"), על נגידת בנק ישראל ("מצוינת, אחת מ-15 בעולם כולו"), ועל עצמו ("לא כלכלן ולא מבין כלום בכלכלה").

"תגידו, מישהו יודע מה קורה עם פרויקט "דירה להשכיר"? אותה חברה ממשלתית עתירת תקציבים וג'ובים שיאיר לפיד הודיע על הכוונה להקימה כדי לחולל מהפכה בשוק הדירות להשכרה?מה, כבר שכחתם? הרי היוזמה הזו הוצגה בקול תרועה רמה לפני פחות מחצי שנה. בזמנו כתבתי עליה כאן, תוך הבעת חשד עמוק שמדובר בעיקר בסידור עבודה לאדון אורי שני. זה בסדר, אתם לא אשמים ששכחתם. זה טבעם של ספינים ושליפות. הם עושים קצת רעש, כמו אקדח קפצונים, ואז נעלמים. אבל לאור זאת, אני באמת לא מבין את המהומה הגדולה סביב תוכנית ה'דיור בלי מע"מ' של יאיר לפיד. מדוע לדון בכזו רצינות בתוכנית לא רצינית של אדם לא רציני? למה להשקיע כל כך הרבה אנרגיה."
 

0bama1

New member
התוכנית הזו לא מיועדת לך .אלא לזוגות מכל

המגזרים .ישנם הרבה אפסים ותתי אפסים במדינת ישראל ,שלא מסוגלים ,ולא יכולים עקב מוגבלותם ,להבין את הקורה סביבם מטעמים שונים .אותם אפסים נאלצים לסבול ,כי הכול קורה להם הפוך .יש אנשים מוכשרים באוצר ,ויש נגידה מצוינת ,ויש שר אוצר מצוין ,והוא היחיד שלבסוף קובע .כי גם לא באוצר ,ישנם אנשים מוכשרים ,ומצוינים ,שחושבים אחרת מכלכלני האוצר והנגידה .עד היום אכלנו מהם מרורים .ומחירי הדיור הרקיעו שחקים ,ואף חוצפן מה לא התפטר עקב כך .ולכן קם מנהיג כמו יאיר לפיד ,שלקח אחריות .ועשה מעשה .אני מבין את כאבם של האפסים ,אל לשמחתם של אלו שייהנו ,הם לא בשלטון ,והם לא קובעים .אבל אם התוכנית תצליח הם יתעוררו ,ויצרחו זה שלנו ,כבר הצענו את זה לפני 10 שנים .ולכן הם לא יגיעו לשלטון גם עוד 50 שנה .
 
למעלה