כה אמר זרתוסטרא

כה אמר זרתוסטרא

לא...אני לא הולכת לכתוב או להגיב למשהו שנכתב בספר. ניסיתי לקרוא את הספר לפחות 10 פעמים [ואני לא מנסה להגזים] כל פעם נתקעתי בפרק הראשון, במקרה הטוב בשני. חוץ מאת ההקדמה לא הבנתי כלום, אולי השפה? אולי אישיותו המבולבלת של ניטשה?. בכל אופן, רציתי לשאול אנשים פה מהפורום [אני בטוחה שיש פה כמה וכמה שקרטו את הספר] אם היה להם קל\קשה לקרוא אותו, אם יש גישה או שיטה לקרוא אותו. כל דבר שיכול לעזור! אמרתי לעצמי שזאת פעם ראשונה ואחרונה שאני לא מצליחה לקרוא ספר ולהבינו עד תומו.

s u p e r mind

New member
שלום לך נפש לביאה אמיצה.

חלק נכבד מגאוניותו של ניטשה היא יכולותו לגרום לשפתו לרקד לשמע חלילו; לכן כ"כ קשה לפרש את דבריו כיאות. אל תתלי את האשמה בך - הרבה אנשים ניסו לפרש את ספרו המדובר, חלקם כשלו, אחרים בקושי צלחו. מומלץ לקרוא על עיקרי תורתו, לפני שניגשים לקרוא אחת מן המסות שכתב. כמו כן, עיון בסיכום הרעיונות המרכזיים בספר (אחד מן הרעיונות המרכזיים - ההתמודדות של האדם העליון על תסכולים המקיפים אותו מכל עבר, ומאיימים לשלול ממנו את העצמי הרם שלו; כשלון בהתמודדות מביאה לפורקן עוצמתו על הזולת), יכולה להועיל לך מאוד בפרושך את שפתו. אגב, לכל המעוניין - ישנו אתר אשר פרסם את הספר 'כה אמר זרתוסטרא' (הגרסה האנגלית) במלואו.

erezsh

New member
הספר אינו קל

אך לא הייתי מגזים ואומר בלתי-ניתן לקריאה. אולי כדאי שתנסי לקרוא כתבים מוקדמים יותר שלו (מעבר לטוב ולרוע / על הגניאולוגיה של המוסר), כדי לקבל מושג טוב יותר על דעותיו, שאולי בעזרתו יהיה לך קל יותר להבין את הכתוב. הפרקים הראשונים דווקא מאוד מצחיקים לטעמי. יש לו חוש הומור טוב.

neko

New member
ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

כה אמר זרתוסטרה. לא שם מספיק מלא?

Grimsom

New member
קדימות

למיטב זכרוני, מעבר לטוב ולרוע ועל הגנאולוגיה של המוסר הם ספרים מאוחרים יותר לזרתוסטרא. בגנאלוגיה ניטשה אפילו מנתח את אחד ממשליו בזרתוסטרא.

erezsh

New member
צודק

כוונתי הייתה מאוחרים יותר. הסיבה שהמלצתי עליהם היא בגלל שהם בעצם מביאים את "כה אמר זרתוסטרא" בצורה הרבה יותר מפורשת וברורה (לא שהם כ"כ ברורים לכשעצמם). אולי בגלל שהוא ראה שאיש לא מבין את הספר שלו ונשבר (שהרי מלכתחילה הוא היה אמור להיות מסובך, אבל עדיין עם כוונה שיוכלו להבינו).

אמיר96

New member
גם אני ממליץ

לקרוא את הספרים האחרים של ניטשה. הספר הזה, למרות שהוא אולי הספר המפורסם ביותר שלו, לא משקף את שאר הספרים שלו. אני אהבתי אותו פחות מהספרים האחרים.

Grimsom

New member
עצה לקריאה

נסי להתייחס אל זה כאל ספר שירה, כאל חוויה אמנותית. פשוט תהני מן הדימויים העשירים, מן היופי שבפרוזה. אני מאמין שהתובנות יגיעו, בלי לחץ (בעיקר אם תחזרי אליו שוב, באותה גישה נינוחה - ניטשה עצמו אמר שספריו מיועדים למעלי גירה). אגב, אני מאמין שזו אחת הגישות הטובות ביותר לקריאת ספרות פילוסופית, או ספרות בכלל. לקרוא בנינוחות, להנות, לא להילחץ כשלא מבינים, ומאוחר יותר לחזור ולקרוא שוב. ושוב.

ספר יפהפה

שנכתב על ידי אמן פרוזה מהשורה הראשונה. הרבה תודה אני חייב גם למתרגם שבאמצעותו התוודעתי לספר ד"ר ישראל אלדד ז"ל.

neko

New member
קשה ביותר,

אבל אני יכול להגיד בגאווה שהלכתי לאיבוד רק לקראת סוף הפרק הראשון
אבל דווקא את מה שהספקתי להבין די אהבתי, יש שם כמה ציטוטים ראויים ביותר. אולי צריך לנסות שוב עכשיו כשהתבגרתי (מגיל 23 לגיל 24
)

יש שם ציטוט אחד...

שהוא מדבר אל השמש. אומר לה מהו כוחך לולא אלו שאת מאירה להם. יש כאן מסר חזק מאוד. אחד הציטוטים האהובים עלי

neko

New member
"דע כי אציל ניצב על דרכם של כל

האחרים. גם על דרכם של הצדיקים ניצב אציל לשטן: וגם בכנותם אותו צדיק, אין הם מבקשים בזאת אלא להסיטו מהדרך. חדשות מבקש האציל להביא, ומוסר חדש. ואולם הצדיק מבקש את הנושן, וכי ישמר הנושן. אך לא זו הסכנה לאציל, שיהפך לצדיק, כי אם שיהפוך לחצוף, למלגלג, למהרס."

sheketz

New member
זה לא ספר רגיל

וניטשה לה היה אדם רגיל. מכל מקום נדמה לי ,ויתקנו אותי אחרים, שלא חייבים לקרוא אותו מההתחלה ועד הסוף ברצף.

Moridin

New member
קראתי עד האמצע

נשברתי כשראיתי שאני לא מבין את הפואנטה.

מולוקו

New member
קראי את הספר על פי עצתו של מחברו.

ראשית, זה אינו ספר קריאה רגיל. ניטשה עצמו מציע להתחיל לקרוא את ספריו בכל עמוד שפותחים.

למעלה