כהרגלי התעוררתי מוקדם...

אשבל1

New member
תודה

אשבל1

New member
כהרגלי התעוררתי מוקדם...

אני אוהבת את השעות שכולם ישנים ואני לבד עם השקט של הבוקר...

יש ימים שתחושת העצב משתלטת גם כשהבית הומה ילדים ושימחה, אתמול הרגשתי את זה חזק, והתעוררתי עם מועקה... הכנתי כוס תה חם והחלטתי להעביר לערוץ הסרטים, וכל כך שמחתי שהתמזל מזלי ובדיוק התחיל סרט, דרמה רומנטית כמו שאני אוהבת, מה יותר מתאים להרגע איתו? אבל , זה התפתח לסיפור עצוב על בחורה חולה, ופשוט שעה שאני לא יכולה להפסיק להזיל דמעות, הסרט הסתיים וכל הפנים שלי נפוחות, אוף, איזו דרך עצובה להתחיל את הבוקר.

אגב, שם הסרט למי שסקרן : "פיסת גן עדן" .

איך אני ישנה את הפרצוף מעצוב לשמח?

עדיה222

New member
אשבל - שבת בבוקר

באמת היה שקט נפלא הבוקר, לפני התגברות החום. חבל לי שהסרט שראית העציב אותך כל כך.
אני חושבת שעוברים מעצב ללא-עצב דרך איזשהו קשר עם אנשים, אולי כשבני הבית יתעוררו החיים הממשיים והתקשורת יקראו לך לצאת מתוך המחשבות שלך, מתוך חיי-הפנים אל חיי-החוץ?
בעצם אולי כבר עכשיו את בתוך החוץ הזה, של התקשורת עם האחרים, של המציאות.
שבת שלום!
זהירות בחום!

אשבל1

New member

זה נכון, ברגע שהבן הצעיר התעורר והגיע לחיבוק, אי אפשר שלא לחייך...... וצריך לחזור לתפקד אז החיבוק של הילד מטעין את המצברים, ויחד עם זה עוטים מסכה ולא פחות חשוב מדליקים מזגן

נועָה

New member
איך שאין מקריות

ולא במקרה הגעת לסרט הזה.
תחושת העצב והמועקה שהרגשת הוא איזשהו כאב עמוק יותר משאת יודעת. לא תמיד תמיד אפשר לדעת על מה הכאב, אבל הדבר החשוב הוא שהכאב יוכל להרגיש "נחשב", שהוא יוכל להרגיש שמתחשבים בו. כך הוא מתרפא. כך את מתרפאת. כי כשהכאב מתרפא את מתרפאת.
זו הדרך לפתוח בחזרה דברים שנסגרו אצלך בתת-מודע – בגלל אכזבות, בגלל כאבים, טראומות ועוד – ולהיות בריאה.
בכל פעם שאת דוחפת את הכאב בחזרה פנימה את משאירה את הבעיה, והרבה פעמים גם מחמירים אותה.
הסרט והבכי היו בדיוק במקום.

איך לשנות את הפרצוף מעצוב לשמח? פשוט תני לפרצוף העצוב להיות, חכי שהוא יעבור, שיתפוגג, ובינתיים עשי דברים שאת בטוחה בהם, שאת נהנית מהם.
ההרגשה שלך נקבעת לפי מה שאת מתמקדת בו. זה יעבור ואת תרגישי אחר-כך יותר טוב. ואל תשכחי לספר לפָּנִים שאת שמחה יותר... (קודם השמחה היא פנימית.)
איתך

אשבל1

New member
תודה

אני מסכימה איתך, לצערי ה"בעיה" תמיד שם , מעולם לא נרפאתי.

mykal

New member
איך את עכשיו?

אני מקוה ש'רוקנת' את העצב,
ואת כבר שוב שמחה ונהנית מהמשפחה שלך, מהעשיה שלך.
ככה חיי יתומים-גלים גלים.
פעם למעלה, ואח"כ עוד יותר למעלה.
משתדלים 'לדלג ' על המהמורות שעומדות בדרך.
לבכות זה קתרזיס מצוין.
ולבד זה עוד יותר טוב.
אז הנה ממני
לשבוע נפלא.

אשבל1

New member
היטבת לתאר ואני עדיין על הגל

כשאני קוראת אתכן, ואתן מחממות את ליבי ויחד עם זה זולגות דמעות אני יודעת שהגל עוד לא שקט.

אני מאמינה שבמהלך היום, בו יש לי הזדמנות להיות קצת לבד עם עצמי , הכל ירגע .

מאי 282

New member
לעיתים העננים מכסים את השמש

והבשורה הטובה היא שזה לא אומר שאין יותר שמש.

גם אצלי אתמול היה קצת עננים וירד לא מעט גשם...
היום השמש זרחה,ככה בקושי,אבל זרחה...

שולחת לך חיבוק גדול...

אשבל1

New member

כל כך מתאים מה שכתבת

שמחה שגם אצלך השמש הציצה היום והחלה לזרוח ..

למעלה