כהן וגרושה

Raffael

New member
כהן וגרושה

שלום, אשמח לשמוע קצת פרוט על ההלכה והאיסורים הכרוכים בה - מה בדיוק אסור, למי בדיוק, מה ההשלכות לגבי ילדים במקרה של נישואים ובמקרה של חיים משותפים ללא נישואים וכדומה? האם מקובלים פתרונות יצירתיים וגמישים במקרים כאלה, שהרי, אני מניח, היו וישנם זוגות כאלו. תודה

א77

New member
אדם מישראל יכול להינשא לכל אשה

ישראלית פרט לממזרת. משבט לוי יצאו שושלת אהרן שנבחר לכהונה. זרעו אחריו אף הם כהנים. במלאכי פרק ג' לדוגמא מוזכרים הכהנים כ'בני לוי' בפסוק וישב מצרף ומטהר כסף וטהר את בני לוי וזקק אתם כזהב וככסף. כי הכהנים הינם בני לוי, והכהנים הם אותם המכהנים במקדש, כך זה היה בכל אופן בזמן שבית המקדש קיים. כיום כל מי שהוא מזרע אהרן כלול במילה כהנים, שהרי כולם לא מכהנים כי אין לנו בית המקדש. אחד מהכהנים היה נבחר לכהן בכהונה גדולה. אותו כהן גדול מותר לשאת רווקה בתולה בלבד. שאר הכהנים נקראים כההן הדיוט. לכהן הדיוט אסור להנשא לגרושה. כהן הנושא גרושה עובר באיסור לאו בכל רגע ורגע שהוא נשוי, ז"א מוטלת עליו החובה התמידית להיפטר בגט מהאשה. ברור שהקידושין הם קידושין, אבל קידושין באיסור. כל זרע של כהן הנולד מאחת האסורות על הכהן, זרעו נחשב לכהן חלל. כהן חלל אינו בעבודת הכהונה ולא בעלייה לדוכן וכמובן גם לא בברכת כהנים. הנושא ארוך, וכבר נידון המון המון. הבנתי שהשאלה הזו אקטואלית עבורך. וכדאי לדון לגופו של הענין, ולא במכלול הרחב של כל עיקרי הדינים.

Raffael

New member
תודה רבה.

לא השאלה אינה אקטואלית עבורי: אינני כהן (עד כמה שאני יודע) ואף לא גרושה
. נתקלתי במקרה בסוגיה לאחרונה וזה סיקרן אותי. ברשותך, אבקש מספר הבהרות נוספות: מיהם כוהנים כיום? האם כל בעלי השם "כהן" הם כהנים. האם גם אחרים יכולים להיות כהנים? "כהן חלל" - מה המשמעות של ההגדרה מעבר לעבודת כהונה, עליה לדוכן וברכת כהנים? אם השאלות המסוימות שלי כבר נידונו בעבר, אשתדל מאוד למצוא את המידע כאן. תודה רבה ושבת שלום

א77

New member
אדם שהוא צאצא של אהרן הכהן

וכמובן דווקא בן אחר בן, ולא מאם, הרי שהוא כהן. כהן חלל, היינו כהן כי הוא מזרע אהרן בן אחר בן, אלא שנולד בצורה לא כשרה, היינו נולד לאבא כהן אבל שנשא אחת הפסולה לכהן, כדוגמת גרושה וכו'. נמצא שהנולד הינו כהן אבל כהן חלל, ואינו עובד עבודה בבית המקדש. 'חלל' מלשון 'חול' 'חולין'. אחת מתרי"ג המצוות היא 'וידבר ה' אל משה לאמר, דבר אל אהרן ואל בניו לאמר, כה תברכו את בני ישראל אמור להם: יברכך ה' וישמרך יאר ה' פניו אליך ויחנך ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום' [במדבר ו. כג]. את הברכה הזו עושים הכהנים בעלייתם לדוכן מידי תפילת שחרית בארץ ישראל. ובחוצה לארץ רק בשלושת הרגלים והמועדים.

למעלה