"כד קטן"

מצב
הנושא נעול.
גם לדעתי אין הבדל

אבל זה בדיוק אותו סוג של נס
שמונה ימים התמלא מחדש, או שפתאום ביום השמיני התמלא בהפתאה - אותו סוג של פלא - לא? זו דרכם של נסים - שהם מופלאים.
גם לדעתי אין הבדל
ובאמת, אם מאמינים באלוהים - אין שום בעיה ושום סתירה, הכל מאוד הגיוני. הבעיה מתחילה כשמתחילים ללמד את סיפורי התנ"ך בלי שאלוהים נמצא בתמונה. מזה באמת קשה "לצאת בשלום".

azaria

New member
לא רק אלוהים בעייתי

גם לדעתי אין הבדל
ובאמת, אם מאמינים באלוהים - אין שום בעיה ושום סתירה, הכל מאוד הגיוני. הבעיה מתחילה כשמתחילים ללמד את סיפורי התנ"ך בלי שאלוהים נמצא בתמונה. מזה באמת קשה "לצאת בשלום".
לא רק אלוהים בעייתי
גם הזאב המדבר של כיפה אדומה, והשדים הנחמדים בבקבוקים... איך הם מגשימים כל משאלה? ונוסטרדמוס? וארץ הפלאות של עליסה? ומלחמות האלים היווניים? והאורקל מדלפי? והמפץ הגדול? (הגדול באמת, לא המיקרו ביקועון הפוליטי הנוכחי)

mamaWitch

New member
אכן בעייה

לא רק אלוהים בעייתי
גם הזאב המדבר של כיפה אדומה, והשדים הנחמדים בבקבוקים... איך הם מגשימים כל משאלה? ונוסטרדמוס? וארץ הפלאות של עליסה? ומלחמות האלים היווניים? והאורקל מדלפי? והמפץ הגדול? (הגדול באמת, לא המיקרו ביקועון הפוליטי הנוכחי)
אכן בעייה
אבל לי לא נוצרה בעצם. הבת שלי (הגדולה יותר) היא כמוני, אוהבת סיפורים ואגדות, שמחה להאמין בפיית השן וכל מני כאלה. בגיל מסויים היא פשוט הפסיקה להתייחס לזה, מעצמה, כמו כולנו, קלטנו את ההבדל בין אגדה לאמת, להיסטוריה, לעובדה. ככל שלמדנו, נוספה אינפורמציה, וורכשנו את היכולת להבדיל הבן שלי מהתחלה היה הגיוני ובגיל 5 כשנפלה לו שן, ואני הסברתי לו שיש לשים אותה מתחת לכרית כי הפיה מביאה מתנה... הלך לאבא שלו ואמר לו שהווא יודע שזה אמא שמה אבל שלא יגלה לי כי אני נורא נהנית מהקטע... שאר הסיפורים כמו כד קטן וכאלה... סיבכו לי את החיים כמו כל דבר אחר. כמו הירח שבשמיים ולא נופל (גרביטציה זוכרים?), רבייה, חציית יפ סוף, מוצא האדם מהקוף... הכל אצלו באותו מקום - צריך לקבל הסבר הכי מקיף שיש ואז מחליט ... אגדות, פיות, מכשפות - לא אצלו. זה השטויות שאמא אוהבת וכיוון שהיא נחמדה (ומבשלת...) אז נסבול את זה
ומהר מאוד זה היה : תודה אבל אני יודע לחפש בעצמי בספריה ובאינטרנט...

לפחות אצלנו

לא רק אלוהים בעייתי
לפחות אצלנו
אין עם אלה כל בעיה. למעט "המפץ הגדול" כולם שייכים לעולם הדמיון והאגדות. קיימת אמביוולנטיות מסויימת ביחס ל"פיית השיניים" (שמצד אחד שייכת כביכול לעולם הדמיון, אך מצד שני קיומה הוכח פעמים רבות על ידי המתנות שהיא הביאה לחברות).

ציפי ג

New member
אני מכירה כמה גאונים של ממש

ונראה את כולכם
מסבירים, ומוצאים הגיון, בסיפור המופרך הזה של כד שהתמלא בעצמו... אני רוצה לבוא לשמוע את זה ולראות את הילדים שלכם באמת מקבלים את הסיפור הזה... הלו... יש לכם ילדים חכמים יותר מהממוצע. אני כבר מזהירה אתכם שזה לא הולך בקלות. ספרו לי איך הסברתם שיראה גם להם הגיוני
כי זה לא אנחנו מוכנים לקבל כל אגדה ופנטזיה כיום (תקופת בחירות, לא?
) והסיפור הזה כבר נראה לנו "היסטוריה". בעיניי הילדה של נטשה הייתה הגיונית יותר מכל הסיפור כמו שנהוג לספרו!!!
אני מכירה כמה גאונים של ממש
שמאמינים בנס הזה. מי שמאמין באלוקים, כמוני למשל, לא מחפש הגיון בנס. הוא מחפש אצבע אלוקים ממעל.

azaria

New member
אסור לתקן היה נהוג גם במערכת החינוך

תודה לכולם !
אני שמחה לדעת שיש לי "אישור" רשמי לתקן. בעלי מאוד נגד, הוא חושב שאסור, אז מקסימום אני אשלח אותו אליכם
מישהו חכם שם החליט שזה פוגע ברגשות הילד אם המורה מתקנת טעויות קריאה כשהוא קורא בקול רם (מקריא). אז כמה שנים לא תיקנו ונתנו לילדים להמשיך ולדבר לא נכון. והיום יש לנו דור שכותב בפורומים ובמקומות יותר מכובדים ומחייבים, דברים כמו "אני יגיד", "מחר אני היתקרב לשם" ןכדומה. ושלא נדבר על המחלה של החלפת א' וה'. מגישי טלוויזיה ורדיו כבר הומארים דברים כמו "אוּא אָלַךְ", "אַרְבֵּה טָעוּיוֹת".

azaria

New member
גם זה סוג של הגיון.

מישהו חכם שם החליט שזה פוגע ברגשות הילד אם המורה מתקנת טעויות קריאה כשהוא קורא בקול רם (מקריא). אז כמה שנים לא תיקנו ונתנו לילדים להמשיך ולדבר לא נכון. והיום יש לנו דור שכותב בפורומים ובמקומות יותר מכובדים ומחייבים, דברים כמו "אני יגיד", "מחר אני היתקרב לשם" ןכדומה. ושלא נדבר על המחלה של החלפת א' וה'. מגישי טלוויזיה ורדיו כבר הומארים דברים כמו "אוּא אָלַךְ", "אַרְבֵּה טָעוּיוֹת".
גם זה סוג של הגיון.
מתוך המערכת הדתית אמונתית נראה מעשה ניסים כמשהו הגיוני שאינו סותר שום כלל או חוק טבע. כי לפי הגישה הזו יש חוקי טבע שאנחנו מכירים ומבינים, ויש אלוהים שחוקי הטבע אינם חלים עליו. הוא יכול לקרוע את ים סוף וליצור שמן בתוך כד ריק, (ולהאכיל אלפי אנשים ביככרות לחם בודדות ודגים ספורים, או להקים לתחיה אדם שלושה ימים לאחר מותו ואף להלך על פני המים...) אבל נראה לי שאנחנו גולשים כאן לתחומי התיאולוגיה

mamaWitch

New member
ל'דעת

ל'דעת
אותנו תיקנו. לא נעלבנו זה נחשב אז התפקיד של המורה ללמד את הנכון ולכן - צברנו ידע. מאידך, אם הבן שלי היה צריך בכיתה ז' לתקן למורה לאנגלית שגיות חתיב... ולהסביר לה את ההבדלים כשהיא התעקשה... ואז ביקש שאמא, שבמקרה יודעת טוב אנגלית תבוא לביה"ס ותסביר למורה... או המורה לטבע שפסלה לו תשובה במבחן כי כתב לה שאף תשובה לא נכונה (אמריקאי). : הגיע ילד הביתה, מאוד מתוסכל, מראה לי את ה-97 במבחן ושואל אותי מה אמורה להיות התשובה... הגדרה יונק... וגם אני אומרת: אף אחת. ובאותו ערב - במקרה - אספת הורים. ואני מגיעה אליה, ושואלת אותה (המטומטמת שמתווכחת על 97 במקום מאה) : תגידי, מה אמורה להיות התשובה הנכונה כי אולי משהו השתנה מאז שלמדתי... ותשובתה הייתה: יצור שנולד (בניגוד לבוקע למשל) יומק מאימו וגופו מכוסה פרווה.... ואני, שלא יודעת לסתום מיד שואל: כןןןןן? תראי לי את הפרווה שלך..." המטומטמת עוד נעלבה, אני הייתי צריכה להסביר לה שהאדם הוא מגזע היונקים, והיא להגנתה אמרה: אבל העתקתי את הבחינה מהספר של משרד החינוך. נו.... אז אולי עדיף שהמורות לא יתקנו. אבל אנחנו כן.
הלימוד

../images/Emo6.gifמכוסה פרווה !!!!גדול!

ל'דעת
אותנו תיקנו. לא נעלבנו זה נחשב אז התפקיד של המורה ללמד את הנכון ולכן - צברנו ידע. מאידך, אם הבן שלי היה צריך בכיתה ז' לתקן למורה לאנגלית שגיות חתיב... ולהסביר לה את ההבדלים כשהיא התעקשה... ואז ביקש שאמא, שבמקרה יודעת טוב אנגלית תבוא לביה"ס ותסביר למורה... או המורה לטבע שפסלה לו תשובה במבחן כי כתב לה שאף תשובה לא נכונה (אמריקאי). : הגיע ילד הביתה, מאוד מתוסכל, מראה לי את ה-97 במבחן ושואל אותי מה אמורה להיות התשובה... הגדרה יונק... וגם אני אומרת: אף אחת. ובאותו ערב - במקרה - אספת הורים. ואני מגיעה אליה, ושואלת אותה (המטומטמת שמתווכחת על 97 במקום מאה) : תגידי, מה אמורה להיות התשובה הנכונה כי אולי משהו השתנה מאז שלמדתי... ותשובתה הייתה: יצור שנולד (בניגוד לבוקע למשל) יומק מאימו וגופו מכוסה פרווה.... ואני, שלא יודעת לסתום מיד שואל: כןןןןן? תראי לי את הפרווה שלך..." המטומטמת עוד נעלבה, אני הייתי צריכה להסביר לה שהאדם הוא מגזע היונקים, והיא להגנתה אמרה: אבל העתקתי את הבחינה מהספר של משרד החינוך. נו.... אז אולי עדיף שהמורות לא יתקנו. אבל אנחנו כן.
הלימוד
מכוסה פרווה !!!!גדול!
מילא, אני מכירה כמה מורות שיש להן קצת "פרווה" שהן מורידות עם שעווה חמה
אבל אולי היא ראתה גם פיל עם פרווה ? אולי צריך להתחיל במקום "עור של פיל" להתחיל להגיד "פרווה של פיל" ? וחוץ מזה היא גם העליבה את היונקים האהובים עלי - הדולפינים !!! פחחחחחח

azaria

New member
אוי ענק! מורה לתפארת מדינת ישראל.

ל'דעת
הלימוד
אוי ענק! מורה לתפארת מדינת ישראל.

galit31

New member
זו דווקא הגדרה נכונה

ל'דעת
הלימוד
זו דווקא הגדרה נכונה
היונקים אכן מכוסי פרווה, כן, גם השערות הדלילות האלה שאתן מתעקשות לגלח כל שבוע נחשבות לפרווה והדולפין הוא יוצא הדופן במשפחה, כמו שאר חבריו היונקים הימיים

השערות לא נחשבות פרווה

זו דווקא הגדרה נכונה
היונקים אכן מכוסי פרווה, כן, גם השערות הדלילות האלה שאתן מתעקשות לגלח כל שבוע נחשבות לפרווה והדולפין הוא יוצא הדופן במשפחה, כמו שאר חבריו היונקים הימיים
השערות לא נחשבות פרווה
כתוב שם בפירוש "פרווה או שער"...

azaria

New member
אכן, שיער או פרווה הם בהגדרת היונק

השערות לא נחשבות פרווה
כתוב שם בפירוש "פרווה או שער"...
הנה למשל בויקיפדיה וגם בבריטניקה מקווה שאלה מקורות מספיק מכובדים. ותודה שבזכותך למדתי עוד משהו מעניין היום.

mamaWitch

New member
אכן שיער או פרווה

הנה למשל בויקיפדיה וגם בבריטניקה מקווה שאלה מקורות מספיק מכובדים. ותודה שבזכותך למדתי עוד משהו מעניין היום.
אכן שיער או פרווה
פרווה בלבד - לא. לדעתי, כשההיא העתיקה, או עוד קודם , כשהספר הוקלד.... נשמט חלק. אבל הפוינט היה אחר: מורה לא .... מדהימה (אני מנסה להיות עדינה), שבעצם לא יודעת - פשוט מעתיקה. וזה עיקר הבעייה. שב"ש

אני חושבת שיש הבדל

לדולפין יש שערות קטנטנות
שנחשבות לפרווה ועומדות בהחלט בהגדרה.
אני חושבת שיש הבדל
בין כך שמציינים במאפיינים של ינוקים שלרובם (למעט כמה סוגי יונקים ימיים) שי בגוף שיער "HAIR" לבין זה שיש להם "פרווה". כמה שערות זעירות פה ושם זה עוד לא "פרווה", לפחות כך בעיניי. אבל כמובן שזה לא העניין.

תיקי א

New member
ועדיין, "פרווה" בספרי ביולוגיה

אני חושבת שיש הבדל
בין כך שמציינים במאפיינים של ינוקים שלרובם (למעט כמה סוגי יונקים ימיים) שי בגוף שיער "HAIR" לבין זה שיש להם "פרווה". כמה שערות זעירות פה ושם זה עוד לא "פרווה", לפחות כך בעיניי. אבל כמובן שזה לא העניין.
היא חלק ממכלול התכונות שיש ליונקים ומהווה חלק בלתי נפרד מההגדרה המדוייקת.

azaria

New member
האם למדו את ההגדרה בכיתה?

היא חלק ממכלול התכונות שיש ליונקים ומהווה חלק בלתי נפרד מההגדרה המדוייקת.
אם כן, אז כמובן שהילדים אמורים לענות לפי החומר שלמדו. אם לא - אז יש מקום לתת נקודה או שתיים על התשובות ההגיוניות-וכמעט-נכונו-אך-לא-מדוייקות-לפי-הספר"

azaria

New member
אבל העצם מי צריך את הנקודה הזו.

אם כן, אז כמובן שהילדים אמורים לענות לפי החומר שלמדו. אם לא - אז יש מקום לתת נקודה או שתיים על התשובות ההגיוניות-וכמעט-נכונו-אך-לא-מדוייקות-לפי-הספר"
כל העניין פה היה להיכנס קצת במורה, לא? הרי לילד ולהוריו ממש לא חשוב אם המורה מבית הספר של מערכת החינוך תיתן לו 97 או 99 או אפילו 100. האם לא כך?

תיקי א

New member
כן אבל אין סיבה "להכנס"

כל העניין פה היה להיכנס קצת במורה, לא? הרי לילד ולהוריו ממש לא חשוב אם המורה מבית הספר של מערכת החינוך תיתן לו 97 או 99 או אפילו 100. האם לא כך?
כן אבל אין סיבה "להכנס"
במורה על רקע העובדה שטעתה בהגדרה (כי היא לא!) ולצאת מגוחכים בעצמנו...

מצב
הנושא נעול.
למעלה