"כד קטן"
קצת התלבטתי אם להעלות את הנושא הקטן שלי, שנראה באמת נורא שטותי לעומת כל השאלות וההתלבטויות שמועלות כאן, והוא גם די
, אבל בסוף אמרתי - מה לעזאזל. אז כך: מי לא מכיר את השיבושים המצחיקים שילדים עושים למילות השירים, בפרט שירי ילדים, כשהמלים אינן מוכרות. גם הבת שלי, זה כבר שנה שלישית מתמידה בטקסט הבא: "כד קטן, כד קטן, שמונה ימים שם
לא נתן." זה אגב שיבוש נפוץ וידוע (יש גם "שמונה ימים שם יונתן", אבל לא אצלנו). בכל אופן, תמיד אומרים שאסור לתקן את השיבושים האלה, ושהילדים יתקנו את עצמם לבד בבוא העת. אתמול הבת שלי סיפרה שבגן הם התחילו כבר ללמוד על חנוכה. היא אמרה: "שאלו אותנו למה בחנוכה אנחנו שרים על כד קטן, ואני עניתי !" שאלתי אותה מה היא ענתה, והיא אמרה בגאווה גדולה: "אמרתי שהיה כד קטן ששמונה ימים לא נתן בכלל שמן. ורק בסוף, ביום השמיני - פתאום נתן שמן ! בגלל זה. זה נס חנוכה !" לפי איך שהיא ספרה את זה בבטחון וגאווה, הבנתי שגם בגן החליטו שלא להעמיד אותה על אי-הדיוק ההסטורי. ואני, האמת, קצת נבוכה מהעניין. דבר אחד זה אם היא קצת משבשת את המלים, ודבר אחר זה אם היא בונה סביב השיבושים האלה תאוריות שלמות... האם באמת אסור לתקן ? אולי אני פשוט אסביר לה ואמנע ממנה מבוכה לשמוע את זה ממישהו אחר ? זה לא שאלה של חיים ומוות, אבל בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם.