כדי להיות מ"כ?

arcadia19

New member
כדי להיות מ"כ?

שלום חברל"ח, קילבלתי לא מזמן מנילה ויש לי שם תפקיד-מ"כ טירונים. רציתי לדעת האם כדי לדרג אותו במקום הראשון והאם בכלל כדאי להיות מ"כ? אשמח לשמוע דעות ודיסכוסים. תודה,

אממ

להיות מ"כ זה נחמד אם אתה בקטע של להריץ אנשים, לצעוק אליהם... אני מגדירה את התפקיד הזה : "הדרך הטובה ביותר להתעלל באנשים שתמיד רצית ויש סיכוי לא קטן שתפגוש" לדעתי יותר שווה להיות מ"כ לא של טירונות 02...

arcadia19

New member
טנקס

תודה, עוד שאלה למ"כ יש תפקידי פיקוד נוספים חוץ מטירונים?

זה תלוי אם אתה מ"כ טירונים או קרבי

אבל אתה בהחלט יכול להתקדם לתפקידים שווים כמו מ"מ ולצאת לקצונה

המ"כ שיש לו במנילה זה טירוני 02

arcadia19

New member
ממ...

תודה על החוות געת. (ושנית זה בן חחחח לא התגייסתי
)

אל תחווה דעה אם לא התגייסת

בס"ד אתה רוצה את זה. אתה חושב שזה מעולה. אתה עוד לא יודע איך זה במציאות..

כן. כבר התגייסתי.

אין לי מושג אם התכוונת לשאול אותי את השאלה הזאת או למי שפתח את השרשור הזה, אבל בכל אופן, זה משורשר אליי - אז עניתי.

לא מומלץ, במיוחד לא לטירונות 02

של בנים, שם זה המגוון שבמגוון, 20% ילדים טובים עם בעיות רפואיות שמונעות מהם להיות קרבי, עוד 30% זה ילדים טובים, בנים יחידים עם ת"שים, עוד 40% זה אנשים בעיקר עם בעיות משמעת שלא רוצים קרבי, ומחפשים תפקיד ראש קטן, יש עוד 5% עתודאים (ילדים טובים) ועוד 5% זה אנשים שכן רוצים קרבי ונפלו לטירונות הזאת, גם להם יש בעיות משמעת, בגלל שלא שמו אותם איפה שהם רצו. המפקדים אוכלים שם המון חרא ולא מקבלים שום דבר בתמורה, בקושי יושנים, ולרוב הטירונים שונאים אותם. אם את אוהבת ששונאים אותך, לכי לזה.

חחחח.. נו באמת..

מה נראה לך, שאני אבחר תפקיד רק בגלל האנשים שאני אבוא איתם במגע? זה התפקיד שאני אוהבת לעשות, מה, אתה חושב שאני באמת באמת אוותר עליו רק כי לא כולם שיא הקרביים (אני מניחה, כמוך)? אתה טועה. חלק מהעניין זה הקשיחות כשאתה מול כל הכיתה/מחלקה, ו..וואלה, גם אם אני אלך להיות מ"כית של קרביים, גם שם יכולים להיות שני בחורצ'יקים שישנאו אותי. אין מה לעשות, זה האופי של התפקיד, ולכל מפקד יש איזה כמה חבר'ה שלא מתים עליו במיוחד. גם אם אני אלך להיות פקידה, או אולי אפילו לקורס טייס, אולי מישהו שם ישנא אותי... אז אולי אני אוותר על קורס טייס?! כן, נראה לי שאני אוותר. שלא ישנאו אותי. בכלל, בכל תפקיד יכול להיות מישהו שישנא אותי. אולי אני אצא מהצבא?

כמה בולשיט בהודעה אחת!

זה התפקיד. אין מה לעשות. זאת המטרה, המטרה להכניס את הטירונים לשוק של החיים שלהם, להראות להם שפה זה לא ביצפר, פה זה צבא. כל הקטע פה זה מין משחק אחד גדול. המפקדות לא באמת רעות הן רק עושות את התפקיד שלהן. ותאמין לי שהרבה טירונים מעריכים את המפקדים/ות שלהם ודווקא מתגעגעים לחווית הטירונות כשמגיעים לסדיר. זה תפקיד עם אופי. חוץ מזה תמיד עדיף להיות זה שמפקד ולא זה שמפקדים עליו.

תשאל את טל..

טל הוא גם חבר הפורום נראה לי והוא סיים לא מזמן קורס מכ''ים.. הוא אמקר לי שזה קורס קשה ושיש שבועיים בשטח שזה פיזי.. אבל שזה שווה את כל המאמץ..הוא סיים קורס ועוד מעט יוצא לשטח! :).. טל בהצלחה!! ובהצלחה גם לך! :)

למעלה