כדור באפלה

חייקין

New member
כדור באפלה../images/Emo13.gif

שאלה לא אופינית לפורום: סבי רכש את היקב "כורמי התקוה" בפתח תקוה בשנת 1920, יחד עם הכרם של היקב, 650 דונם בכפר סבא. בסביבות 1962, מכר בן דוד של אבי את היקב, ועד כמה שידוע לי, לחברת "סטוק". אני מחפש תיעוד של כל ענין הקשור עם היקב, לצורך ספרי החדש. כמו כן, אם מישהו מחזיק בבקבוקי יין של היקב, שלרוב כללו את חתימתו של סבי, אשמח לקבל צילומים טובים. עד מותו, נתן הרב קוק, הכשר ליקב כל שנה, אך אין לי כל צילום משנות העשרים / שלושים של המאה הקודמת... אודי

marsala

New member
אני הייתי יוצר קשר עם

שמואל בוקסר ,הבעלים של יקב ברקן,הם רכשו את יקב סטוק ולבטח יש להם בארכיון דברים שיכולים לעניין אותך. בהצלחה באיסוף החומר,ונשמח לשמוע איך הפרוייקט מתקדם! מוש

חייקין

New member
תודה לך מוש ../images/Emo48.gif

דרך אגב, אני שותה כחצי בקבוק יין קברנה סוביניון ליום, וקונה ישירות מספקים בארגזים. מה מומלץ בסביבות 30 ש"ח לבקבוק? אפשר לשלוח תשובה גם במסר אישי

marsala

New member
קברנה בשלושים שח

תוסיף עוד עשרה שקלים ותקנה את זה של הרי הגליל. אני רואה שאתה מתעסק הרבה בגניאולוגיה,בן דודי מנהל את פורום שורשים משפחתיים בתפוז,יצא לך להכנס? מוש

חייקין

New member
תודה מוש.

יין גליל אני קונה כל פעם בארגזים של 12 בקבוקים, לפחות שמונה ארגזים "בנגלה", ופעם האחרונה עלה 35 ש"ח לבקבוק, בציר 2001 וכן 2002. קניתי לנסיון "גולן" ב-30 ש"ח והיה לא רע... דרך אגב גם המרלו של גליל לא רע, אם כי אני מעדיף אישית קברנה. ניסיתי כמה פעמים יבוא מדרום אמריקה, מדרום אפריקה, ואולי "דחפו" לי עוד כמה, היה גרוע, ולצערי גם כרמל מזרחי לא מציאה

חייקין

New member
וכן

אני משתתף בפורום עם בן דודך
משפחתי היתה קשורה עם הקמת זכרון יעקב, ואחות סבי היתה נשואה עם בן משפחת בלומנפלד, שאחיו נטע את הגפנים הראשונים במושבה
דרך אגב, סבי הקים את Bozwin בלונדון בשנת 1893, וסחר ביינות ארץ ישראל בממלכה המאוחדת ובאירופה...

למעלה