כדורי שוקולד

כדורי שוקולד

רעיון לימי החופש הבודדים שעוד נשארו. תכינו עם הילדים כדורי שוקולד מרסקים ביטקוויטים בתוך שקית כפולה - אפשר עם כף עץ, מוסיפים אבקת קקאו, סוכר, תמצית וניל וקצת מים. מערבבים, ויוצרים כדורים - יופי של דבר לפיתוח מוטוריקה עדינה. אפשר לגלגל בקוקוס/סוכריות צבעוניות. לשים במנז´טים ולמקרר. הערה: קחו בחשבון שחלק מהעיסה יגיע ישר לפה של הילדים ולא יעבור עיבוד לכדור......

לאה_מ

New member
רעיון מצויין - ופיתוח שלו לגדולים

יותר - אני הלכתי עם עומר (8) ושירה (5) לקנות את המצרכים הדרושים, עזרתי להם למצוא את כל הכלים הדרושים, נתתי להם מתכון כתוב, והלכתי לטייל עם אורי. כשהגעתי למטה, הם כבר קראו לי מהחלון ("אמא, תגידי לה...", "אמא, תגידי לו"). אמרתי להם, שאני לא בבית, ואני מציעה להם להפיק את המירב משיתוף הפעולה ביניהם. כשחזרתי אחרי שעה, מצאתי שני ילדים שמחים, צלחת גדולה עם כדורי שוקולד מצופים בסוכריות צבעוניות ופינת אוכל שנראית כמו אחרי שואה גרעינית. אחרי שהלכתי לחדר השני לצרוח וחזרתי רגועה, אמרתי להם שכל הכבוד להם שהם הכינו כאלה כדורי שוקולד, אבל פינת האוכל מאד התלכלכה, וזה בסדר, כי זה מה שקורה כשמבשלים, אבל רצוי לנקות אותה. שוב הלכתי לחדר השני. אחרי כרבע שעה באתי וגיליתי פינת אוכל מבריקה (לא צריך להגזים, הכל בהתאם ליכולת הנקיון של ילדים קטנים) - הם שטפו כלים, החזירו את שאריות החומרים למקום, ניגבו את השולחן וטאטאו את הרצפה! ועשו הכל יחד! תרגיל נפלא בשיתוף פעולה, עם בונוס של כיבוד לאורחים (מומלץ לאמהות עם רגישות נמוכה לנקיון...).

למעלה