כפי שכבר שמתם לב, יש לי תאווה למתוקים. מישהו יכול להמליץ על מתכון לכדורי שוקולד שיהיו באמת מיוחדים. אכלתי בקפולסקי כדורי שוקולד,אך אין צ`אנס שהם יסכימו לתת לי את המתכון, אך אולי למישהו מכם יש מתכון משהו משהו ? B-(
זו y.n. המתכון הבסיסי לטרפלס שוקולד (לפי אהרוני): ממיסים 300 גרם שוקולד מריר עדין וחצי כוס שמנת מתוקה בסיר על אש קטנה, עד שהתערובת אחידה (לבחוש בכף עץ). מוסיפים 2 חלמונים זה אחר זה תוך בחישה נמרצת, ומורידים מהאש. מוסיפים תוך בחישה 100 גרם חמאה רכה, עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים 2 כפות ליקר גראנד מארנייה או ויסקי ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה. שמים את התערובת בתא ההקפאה כשעתיים, כדי שתתקרר ותתקשה. צרים כדורים קטנים, מגלגלים באבקת קקאו, ומקררים. * אפשר להוסיף לכדורים קליפת תפוז מגורדת, שקדים מסוכרים קצוצים, קליפות תפוזים מסוכרות, או כל מה שמתחשק. ********************************************************************** בקשר ללחם הטיבטי- לא הצלחתי למצוא מתכון בכתובת שצרפת. לא נורא- ממשיכה לחפש... ביי בינתיים- y.n
קודם כל תודה רבה על מתכוני כדורי השוקולד. נראה לי משהו משהו. בקשר ללחם הטיבטי, מצאתי עוד אתר שאולי יעזור לך, פורום מנפאל, רצ``ב הכתובת. כפי שציינת הלחם הוא מנפאל.
דיברנו פה לא מזמן על כדורי שוקולד. אבל לא אכפת לי לחלוק את המתכון הנפלא הזה לכדורי שוקולד שוב פעם. אז הנה: חבילת פתי בר 250 ג` 1 חבילת שמנת מתוקה (כן כן היא עושה נפלאות) 200 ג` שוקולד חלב פשוט קוקוס לציפוי או אגוזים או כל דבר שבא לצפות את הפתי בר מרסקיפ. את השוקולד עם השמנת המתוקה ממיסים במיקרו. יוצקים את השמנת עם השוקולד המומס לפתי בר המרוסק ומערבבים. יוצרים כדורים וכמובן מצפים. מניסיון הכדורים האלה לא מחזיקים הרבה זמן במקרר, למרות שהם טעימים ככל שהם נשמרים יותר. אבל כפי שאמרתי אין סיכוי שהם ישארו. אצלי הילדים מכינים לבד, ולא משאירים להורים שלהם אפילו אחד. טעייייייייייייייים משהו משהו