כדורי מפה בי-1000

כדורי מפה בי-1000

שלום, אני בהריון בשבוע 7 ונוטלת באופן קבוע חומצה פולית 5 מ"ג וכדור מפה בי-1000, בעקבות היותי הומוזיגוטית (תוצאת בדיקת דם MTHFR- הומוזיגוט). בנוסף קיבלתי מהרופא עוד תוסף לחומצה הפולית שהם כדורי מפה בי-1000 מכיל מנת מגה של הויטמינים B1 B6 B12 - טבליות מצופות לקטב (העתקתי מעל גב האריזה) בנוסף יש שם הערה: הרחק מהישג ידם של ילדים, נשים בהריון, מניקות. יש לציין שאני נוטלת תרופה זו באופן קבוע וכמובן שמתחילת ההריון ועכשיו אני מתחילה לפחד, מה עוד שהרופא שנתן לי את התרופה נהרג בהתרסקות המטוס שמו ד"ר מצנר ז"ל מקופת חולים מאוחדת. לכן אני פונה אליך בדחיפות האם להפסיק תרופה זו ואם כן להפסיק האם היא פגעה לי בעובר. תודה ומחכה לתשובה בקוצר רוח.

לגבי Mepha B-1000

שלום לך שוב, היהלום שבכתר
. הויטמינים B1 B6 B12 וחומצה פולית לא אמורים לגרום נזקים לעובר. אחרי הכל יש את הויטמינים הללו במזון שאת אוכלת ויש אותם גם בהרבה כדורי מולטיויטמין הניתנים לנשים בהריון. הצטערתי לשמוע שהרופא שלך נפטר בהתרסקות המטוס. לדעתי את בכל מקרה תצטרכי למצוא רופא שיחליף אותו וכך תוכלי להתיעץ איתו גם בעניין זה. בכל זאת, אני מבטיח לך שאני אתקשר לחברה שמיבאת את התרופה לשאול לפשר האזהרה התמוהה לדעתי. אולי זה קשור לציפוי של הכדור או משהו בסגנון זה, למרות שקשה לי להאמין. קחי בחשבון שתשובה מהחברה עלולה להתעכב עד יום ראשון בערב, אבל אני הבטחתי ואני אברר. בברכה ישראל

ישראל יקר, שולחת לך ../images/Emo39.gif

תודה על המאמצים, מחכה לתשובה. בינתיים הפסקתי עם הכדור הזה עד לתשובה. שבת שלום.

שוב לגבי Mepha B-1000

שלום לך היהלום שבכתר מתנצל על האיחור בתשובה אין שום בעיה לקחת כדורי Mepaha B-1000 בהריון. על פי גרסאת החברה הסיבה שרשומה האזהרה היא שה-Mepaha B-1000 רשום כתוסף מזון ולא כתרופה. משרד הבריאות מחייב לרשום בכל תוספי המזון ש"נשים בהריון חייבות להוועץ עם רופא". בברכה
ישראל

למעלה