כדורי חילבה

בובוני24

New member
כדורי חילבה

האם לתערובת אמיתית של חילבה (כמו שהתימנים אוכלים) יש אותו אפקט על החלב כמו לכדורי חילבה?

חילבה אמיתי

נראה לי רק הגיוני שהאמיתי ישפיע היטב גם כן, אולם בכמות גדולה שאיני יודע אם את יכולה לאכול.... אפי מדריכת לה לצ'ה

אני חושבת שכן

פתחתי בזמנו כמוסות חילבה - יש שם בסה"כ את אותה אבקה כמו בחנויות התבלינים. אז גם לא צריך כמות גדולה במיוחד. אלא אם הבישול מפרק את החומר הפעיל. בכל מקרה, אם את אוהבת לאכול את זה, נסי ודווחי לנו! בברכה, עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

dafna26

New member
כדורי חילבה

מניסיון שלי - תערובת החילבה הרבה יותר טובה מהכמוסות. תקופה מסויימת לקחתי כמוסות ולא ראיתי שינוי משמעותי, אך כשהתחלתי לאכול תערובת חילבה ( בעלי תימני, אז חמותי לימדה אותי להכין..) השינוי היה הרבה יותר משמעותי. פשוט מעולה... ומומלץ.

בובוני24

New member
ומה לגבי הריח?

אמרו לי שהחילבה האמיתי משנה את הטעם של החלב ואפילו את ריח הזיעה והשתן! אני חייבת להגביר את כמות החלב כי בשאיבות יוצא לי כלום ואני חוזרת לעבודה השבוע...

בובוני24

New member
ועוד שאלה

שמעתן על כמוסות ויטה מילק? הרוקחת המליצה לי על עוד כמה תכשירים- תערובת צמחים, טיפות מיוחדות וכו. מה כדאי?ואם בכלל??

../images/Emo23.gif הגברת החלב ומידע על חילבה

למעשה, חילבה היא תוסף המזון היחיד שהוכח מחקרית עד היום שאכן מגביר את ייצור החלב. ברוב התערובות להגברת חלב היא נכללת. נשים מדווחות על מידות שונות של הצלחה גם בתכשירים ובסוגי תה אחרים. אני רוצה לציין שאף שמציעים הרבה פעמים תה שומר לצורך הגברת החלב, הרי שלעתים יש לו השפעה הפוכה, כי הוא מכיל חומרים דמויי אסטרוגן - הורמון שפעולתו נוגדת ייצור חלב. לגבי הריח - יש נשים שדווקא אוהבות את הריח הזה
בנוסף, בחורף בדרך כלל ההשפעה על ריח הזיעה והשתן נמוכה בהרבה. אך למי שרגישה לריח זה, יש גם כמוסות חילבה ללא ריח. בדרך כלל ממליצים להתחיל במינון נמוך ולהעלות בהדרגה עד לשתיים-שלוש כמוסות, שלוש פעמים ביום. שימו לב גם שריח עורו של התינוק משתנה, לא רק ריח האמא. אם כך אכן קורה ומגיעים לרופא/ה מסיבה אחרת, חשוב ליידע על כך את הרופא/ה: יש מחלה נדירה שאחד הסימפטומים שלה הוא ריח מייפל מן העור. בהצלחה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה