כדורים

yyaelg1

New member
כדורים

שלום, אשמח לעזרתכם,
אני נתקפת בהמון פחדים וחרדות, לא יודעת מי אני, מה אני עושה פה?,, דברים נורא מפחידים.. חושבת שזה קשור לזה שהפסקתי בפתאומיות לקחת כדורים נגד דיכאון..
מה עושים.. אני מפחדת מעצמי..
לא מבינה מה קורה איתי..

sharpantie

New member
כנראה

שזה באמת בגלל הפסקת התרופות. פני לרופא שמטפל בך
ונתן לך את הכדורים. ויפה שעה אחת קודם.

הרבה פעמים קורה

שאנשים מקבלים תרופה שמאזנת להם את הביוכימיה, הם מרגישים יותר טוב (כי הם לוקחים את התרופה!) ואז נדמה להם שזהו, 'עבר להם' והם מפסיקים לקחת את התרופה המאזנת.

חשוב לזכור שתרופות מסוג זה הן לא אנטיביוטיקה. לא לוקחים אותן כדי לחסל את חיידק החרדה, כי חרדה או כל תסמין רגשי אחר אינו חיידק.

אנשים אחרים נמצאים במעין משא ומתן ארוך ומייגע עם עצמם כי הם לא רוצים לקחת תרופות מאזנות. הם חושבים שהם "יכולים לבד" או *צריכים* לאזן את עצמם לבד בלי תרופה. לא אוהבים את עצמם כמישהו שצריך איזון תרופתי כדי לעבור את היום... ואז מפסיקים את התרופות, ויוצאים מאיזון.

זן שלישי של אנשים מאוכזבים מהתרופה כי מלכתחילה חשבו שאם יקחו אותה החיים שלהם יהיו מושלמים. יש פחדים וחרדות, לוקחים תרופת קסם והופ! אין פחדים וחרדות. אז זהו שלא בגלל שתי סיבות
1- אי אפשר למחוק ולהעלים פחדים וחרדות לגמרי. הם חלק ממנגנון ההישרדות שלנו ואנחנו די צריכים אותם כדי להיות בערנות איפה שבאמת צריך לפחד ולשים לב לסכנות.
2- גם עם פחות פחדים וחרדות עדין צריך לקום בבוקר ולהתמודד אם אתגרי החיים. כדור שמפחית פחדים וחרדות לא מפחית את אתגרי החיים מסביבך. עדיין צריך לקום בבוקר, ללכת לעבודה, להתמודד עם אנשים, משימות, לו"זים וכו' וכו'

חלק בלתי נפרד מלקחת תרופות זה לדעת לנהל את עצמך ואת התסמינים שלך תוך שאת מבינה במה התרופה עוזרת, במה היא אינה עוזרת, ובמשך הזמן את לומדת להחליט מה מה את בוחרת: לחיות את החיים בהמון פחדים וחרדות (אבל בלי תרופה) או לחיות את החיים עם פחות פחדים וחרדות - חיים לא מושלמים, מלאי אתגרים כמו לכולנו, אבל עם פחות פחדים וחרדות.

חזרי למי שרשם לך את התרופות ובקשי לעצמך טיפול שילמד אותך להתמודד, לא רק עם הפחדים והחרדות, אלא גם עם היתרונות והחסרונות של הטיפול התרופתי שלך, הבחירות שאת עושה וההשלכות של הבחירות שלך על היום יום.

בנוסף

הרבה מהכדורים האלה גורמים לתלות, לכן גם כשמפסיקים אמורים להפסיק בהדרגה ובפיקוח ולא בפתאומיות. הרבה פעמים יש תסמיני גמילה.

עד כמה שאני יודעת

רוב התרופות הפסיכיאטריות לא גורמות לתלות ביוכימית - כזו שמרגישים בגין הפסקת נטילה תסמיני גמילה. מדובר על תלות תפקודית בדיוק כמו שתוארה בקצה הפתיל.

תלות ביוכימית - מרגישים התרגלות לתרופה וצורך במינונים עולים וגם כשמפסיקים אותה מרגישים תסמיני גמילה. תלות כזו ידועהלתרופות שהן בנזודיאזיפינים. משהו שהיום ממעטים לרשום אם בכלל. רוב הפסיכיאטרים רושמים SSRI לחרדה. לא בנזו'.

הן לא גורמות להתמכרות

אבל יש תופעות לוואי, במיוחד אם מפסיקים בפתאומיות, גם ל-SSRI או מייצבי מצב רוח. אני לא יודעת אם זה בגלל חזרה חזקה של הסימפטומים או תסמיני גמילה אבל זה לא עושה טוב. לכן תרופות פסיכיאטריות מכל הסוגים מפסיקים בהדרגה איטית בליווי רופא ולא לבד.

אופירA

New member
מנהל
באנטי דיכאוניים/חרדתיים

אין בעיה של התרגלות ביוכימית, כזו שמצריכה העלאת מינון עם ההתרגלות במשך הזמן, וגוררת תסמיני גמילה עם הפסקת השימוש בהן.

יש בעיה אחרת, של שינוי מצב כימי במוח. לכן יש זמן התרגלות ללקיחת תרופות אלו וזמן התרגלות להפסקתן, ולכן אסור להפסיק ולהתחיל בפתאומיות. מתחילים במינון נמוך מאוד ומעלים אותו הדרגתית, וכן מפסיקים בהקטנה הדרגתית של המינון.
וכל זה כשמדובר רק בתרופה עצמה, ולא בסימפטומים של הבעיה.
ברור שאם הגוף זקוק לתרופה כדי לאזן מצב כימי, שבלעדיה הוא גורם לדיכאון, אז הדיכאון יחזור כתוצאה מהשינוי הכימי שמתרחש עם הפסקת התרופה שעזרה.
אבל בלי קשר, עצם השינוי הכימי הקיצוני לכאן או לכאן גורם לזעזוע בתגובות המוח, ולכן דורש התרגלות איטית.

אז אנו מדברים על תלות או התרגלות מסוג אחר לגמרי, מאשר זו שמדברים עליה לגבי סמים או בנזודיאזפינים או משלשלים וכד'.

yyaelg1

New member
עוד שאלה..

שלום יעל, תודה על תגובתך..
ראשית האם התופעות האלו מוכרות לך?לקחתי כדורים במשך 4 שנים וגם לא משהו סדיר, בגלל שפחדתי להתלות בהם וגם כי לא הרגשתי שינוי.. עברתי תהליך של טיפול בשיחות וכו'.. והמצב יותר טוב ב''ה, לכן החלטתי להפסיק עם הכדורים..
אני באמת אלך לפסיכאטר וניראה מה עושים..
רק מעניין אותי וירגיע אותי לדעת שהתופעות שתיאארתי קשורות לכדורים..
כי אני משתתקת, לא מבינה מה אני עושה פה, בגוף הזה, מה אני? ולמה אני אני, מזה המשפחה הזו וכו.. מין תלישות כזו..וזה בא בגלים..
האם כדורים כמו רסיטל יכולים לגרום לזה? עקב שלא לקחתי אותם..
הלוואי וכבר מישהו יבין לתחושות שלי כי עצם זה שלא מבינים וזה לא מוכר התופעה הזו זה גם מלחיץ...

שימי לב

לניסוח שלך. את שואלת האם תחושת תלישות יכולה להיגרם עקב רסיטל - כדורים שאת לאסדגש| לוקחת...
זה כמו לשאול האם תחושת תלישות יכולה להיגרם מאספירין שאת לא לוקחת.

כשמפסיקים כדורים בפתאומיות ולא בהדרגה
1- בהתחלה יש תופעות שקשורות להסתגלות ל"אין"
2- אחר כך יש תופעות הקשורות לסיבה הראשונית שבגינה הגעת לפסיכיאטר

ולרוב שני הדברים מעורבבים כך שקשה מאוד להפריד ולהגיד לך האם מה שאת מרגישה קשור לחרדות שלך או לזה שפתאום הפסקת.

Infinity 8

New member
זה נכון. הפסקה פתאומים גורמת לתופעות לוואי

שיכולות להיות לא פשוטות. צרי קשר עם הרופא שרשם לך את הכדורים. או רופא אחר שמכיר אותך. רק רופא - לא פסיכולוג. שמכיר אותך.

תרגישי טוב!

למעלה