כדורים נגד תולעים

healthy2

New member
כדורים נגד תולעים

שלום

נסיתי ורמיס ללא הצלחה, כאשר הוא מרוסק ומעורבב בסוגי מאכלים שונים שהחתול אוהב.
האם יש כדורים נגד תולעים (סרט \ עגולות) שחתול ירצה לאכול בלי רתיעה?

תודה

טלי

Yukita

Well-known member
מנהל
נדמה לי שלכדורי תילוע יש טעם לוואי משמעותי

ולכן להטמיע באוכל לא כל כך עובד. אם מוצרים כמו הpillpocket גם כן לא מצליחים, אולי כדאי לדבר עם הוטרינר על "אקדח כדורים". זה משהו קטן וזול מפלסטיק, רק צריך לוודא שנותנים נכון עם זה כדי לא לגרום בטעות לחנק.

healthy2

New member
תודה

לצערי זה לא ישים מאחר והחתול כמעט ולא נותן לי לגעת בו, כל שכן, לקחת לוטרינר ו\או
לדחוף לפיו כדור.
&nbsp
טלי

לענ"ד התולעים הנפוצות בחתולים הן תולעי סרט

אלה שנראות כמו סומסום/אורז. מעולם לא נתקלתי בחתול עם תולעים מסוג אחר למרות שזה בודאי קיים אבל בשכיחות פחותה בהרבה.
לאחר שהתקשיתי במתן הכדורים הסטנדרטיים (ורמיס ודומים לו) בגלל טעם הלוואי החזק וחתולים בררנים עשיתי קצת מחקר על זה. רציתי רק את החומר המיועד לתולעי סרט. החומר נקרא פרזיקוונטל ומטפל במספר טפילים. בד"כ מספיק טיפול אחד ואין צורך לחזור אחרי 10 ימים בגלל ביצים. החומר ניתן למגוון בעלי חיים כולל בני אדם. המינון לחתול הוא 5 מ"ג לקילוגרם משקל גוף.
מצאתי תכשיר פרזיקוונטל נוזלי המיועד לטיפול בתולעי זימים וטפילים של דגים. הורדתי את הmsds (גיליון בטיחות של המוצר כולל חומרים ריכוזים וסכנות) של המוצר מאתר היצרן (גרמני). החומר מהול במים ובכמות קטנה של פרופילן גליקול המשמש בין היתר בתעשיית התרופות והמזון. פרופילן גליקול היה רכיב בתעשיית המזון הלח לחתולים עד לפני כעשרים שנה אבל נאסר לשימוש כחלק מהתזונה היומיומית לחתולים בגלל שלאורך זמן צריכה שלו גורמת לסוג של אנמיה. כמות קטנה במתן חד פעמי היא חסרת משמעות.
נתתי את התכשיר לחתולים בהצלחה. החומר נוזלי, לא צריך הרבה ממנו וכנראה טעם הלוואי לא משמעותי. כאמור זה מטפל רק בתולעי סרט.

healthy2

New member
תודה

מעניין!
ראיתי באמזון נוזלים לטיפול בתולעים עגולות עם טעם שחתולים אוהבים. אך לא לתולעי סרט.
השימוש בנוזל המיועד לדגים כדי לטפל בתולעי סרט מעניין. אך, האם חומרים המופיעים בתמיסה זאת המיועדת לדגים, אינה פוגעת בחתולים?

תודה רבה על הרעיון מחוץ לקופסה (תרתי משמע).

טלי

כאמור

החומר הפעיל נגד תולעי סרט הוא אותו חומר המצוי בכדורים דוגמת ורמיס. שאר החומרים בתמיסה שאני נתתי הם 96% מים וכמות מזערית של פרופילן גליקול. זה לא אומר שבאופן גורף כל התכשירים לדגים יהיו בטוחים לחתולים, וקומבינה כזאת אפשרית רק אם בודקים בקפדנות את הרכיבים, מחשבים את המינון לפי משקל החתול וקונים מוצר מיצרן אמין שמספק את הנתונים המלאים לגבי החומר.

Yukita

Well-known member
מנהל
אוסיף רק

שאכן בנוסף לכל מה שנכתב לגבי בדיקה מעמיקה של הנושא, בדיקת המרכיבים והמינון, צעד מתבקש הוא פשוט לדבר (אפילו בטלפון, זה לא עניין של ביקור) עם הוטרינר שלכם כדי לוודא את כל הנקודות ולהבין אם הוא רואה איזשהם סיכונים ביחס לחתול שלכם.
&nbsp
בדרך כלל בפורום איננו מעודדים מתן מינונים של דברים שנכנסים בסופו של דבר לקטגוריה של תרופות בגלל שאלת האחריות הרפואית והצורך להתאים נכון לכל חיה על פי ההסטוריה הרפואית שלה - במקרה זה, מדובר בתילוע שזה קצת פחות טיפול רפואי מדברים אחרים, ולכן נשאר בתור מידע מעניין לכולם (ותודה לכותבת!).
&nbsp
תמיד צריך לזכור שהוטרינר שלנו קיים ולהיעזר בו כדי לבדוק השלכות אפשריות ובכלל נכונות של המידע באינטרנט. הוטרינר האישי שלי אומר תמיד שמידע באינטרנט אינו תמיד אמין ורצוי לא להסתמך רק עליו. כל מידע הוא טוב כמו מי שכתב אותו, ובאינטרנט לא תמיד ברור מי זה שכתב את המידע.

יש אמפולות נגד תולעים

הן נקראות דרונציט וסביר להניח שיש לוטרינר שלך - הן לא זולות(בסביבות 30 שקל אחת) ובדר"כ צריך יותר מאחת לחתול(תלוי משקל). הייתרון שלהן? אתה יכול לשאוב עם מזרק, ואז להוריד את המחט ולשים לחתול בקלות. אפילו הפרחחית שלנו שאי אפשר לתת לה בשום צורה אחרת.

Yukita

Well-known member
מנהל
וואי נכון!

שכחתי מהאמפולות!
&nbsp
באלו המיועדות בחתולים אין צורך לשאוב במזרק - בהנחה שהמשקל וכו' בסדר, פשוט שמים את האמפולה ישירות על החתול.

כדאי לציין שהן רק נגד תולעי סרט

הזוי שאמפולה אחת לחתול במשקל עד 2.5 ק"ג עולה 30 שח, כשאני יכולה לתלע 30 חתולים ששוקלים 8 קג בבקבוקון שעלה לי 60 שח. החומר הפעיל אותו חומר כמובן.
עושים עלינו סיבוב ביג טיים.

healthy2

New member
תודה, אך...

לעופר:
ניסיתי בעבר אמפולות נגד פרעושים. זה נהייה בלתי אפשרי מאחר והחתול למד להכיר את התהליך \ ריח ולבסוף לא היה ניתן לחזור היטב על התהליך. לכן כיום הוא מקבל פעם בחודש כדורי קומפורטיס שאותן אין לו כלל התנגדות לאכול.
אמפולות אינן רעיון טוב עבורו גם כי הוא בקשר עם חתולים אחרים שעלולים לטעום את הנוזל!

תודה על העצה.

לאשה עם חוט ול YUKITA:

חפשתי מעט באינטרנט וראיתי כמה דפים שתארו פרוטוקול דומה.
תכלי לציין בבקשה את שם הבקבוק והיכן ניתן לקנות אותו בבקשה?

טלי

אני חושבת שרבים יוכלו להיעזר בזה

אבל אשלח לך במסר פרטי. אם מנהלי הפורום לא מתנגדים אתן לינק למוצר. ניתן להשיג אותו בחלק מחנויות החיות בארץ.

למעלה