כדורים למלריה

shoozoo

New member
כדורים למלריה

שלום, בעוד שבוע אני אמורה לטוס לתאילנד וללאוס. בהתייעצות עם רופא במרפאת המטיילים קיבלתי מרשם לכדורים למלריה - "מלרון". הרופא נתן לי מרשם ל-12 כדורים. לחברה שטסה איתי, נתנו מרשם ל-24 כדורים, למרות שאנחנו טסות לאותו פרק זמן. רציתי לברר איך אני יכולה לדעת האם 12 טבליות יספיקו? ואם התרופה מסובסדת אם אני מקבלת הפניה מרופא המשפחה? בנוסף, שמעתי מאדם נוסף ששהה באיזור שהוא נטל את התרופה פעם בשבוע בעת השהייה באיזורים המוכרים כנגועים במלריה, ואילו ההוראות שקיבלתי אני היה לקחת את הכדור מידי יום בעת השהייה. (כך שמרבית הסיכויים ש-12 לא יספיקו). מה לעשות?

קובי כ

New member
היי יובל ../images/Emo13.gif

אז קודם כל מעט דגשים בנוגע לטיפול במלריה. קיימים בשוק שני טיפולים: א. ה-"מלרון" שרשמו לך. שלוקחים אותו מידי יום. ב. ה-"לריאם"/ "מפאקווין" שרשמו לאדם הנוסף שאמרת שלקח פעם בשבוע. את צריכה לקחת את הכדורים מידי יום. השאלה היא לכמה זמן את נוסעת וכמה זמן תשהי באיזור שעלול להיות בעייתי מבחינת מלריה. ועוד שאלה - הרופא במרפאת המטיילים לא שאל אותך לכמה זמן את נוסעת וכיוב' כדי לקבוע לך את מספר הכדורים הנדרש? בברכה,

shoozoo

New member
יובל? לא אני.

כן, הוא שאל אותי. אמרתי לו שאני לא בטוחה לכמה זמן אני טסה. המינימום הוא חודש וחצי והמקסימום 4 חודשים. אמרתי לו שאני אשהה בלאוס ובתאילנד (ושיש אפשרות גם שאני אמשיך לארצות נוספות כמו קמבודיה והודו- כדי לוודא שאני אהייה "מכוסה"). אני מתכוונת להיות בלאוס לפחות שבועיים, ובצפון תאילנד גם בממוצע שבועיים לפחות. מה אני אמורה לעשות עם 12 הכדורים?!

קובי כ

New member
את צריכה יותר כדורים כפי שמשתמע

מדברייך. אם אין לך מרשם, גשי לרופא המשפחה. אולי הוא יוכל לכתוב לך מרשם משום שמלרון מחייבת מרשם. בברכה,

למעלה