כדורים? או אמונה?

את שואלת כי את מתלבטת?

שלום לך סטודנטית יקרה
השאלה היא אם זה משהו שאת אישית מתלבטת בו, או שאלה עקרונית. אם את שואלת אישית, אני מציעה שתוסיפי כמה מילים, כדי שנוכל להתייחס יותר טוב למקרה שלך. ואם זה דיון כללי, אז זה משהו אחר. שאני גם אישית לא יודעת איך לענות עליו - כי הרי כל אדם הוא עולם ומלואו. נקודה נוספת - אנחנו מאמנים, ואני לא חושבת שיש פה אף פסיכיאטר. התרופות נמצאות בשטח הידע של הפסיכיאטריה. אז אני לא חושבת שלדיעה שלנו המאמנים יש תוקף גדול, בנושא הזה. יתכן שריטלין הוא קצת בשוליים של התרופות מבחינות מסוימות (מבחינות אחרות, לא). אנחנו עובדים עם אנשים בשיטות שאין להן קשר לתרופות. ואנחנו מכירים הצלחות רבות ללא תרופות. אם תשאלי פסיכיאטרים, הם עובדים עם תרופות, ויש להם הצלחות שם. בברכה

הסרטון של

הסיינטולוגים שמתנגדים לכל טיפול תרופתי פסיכיאטרי באופן גורף. מופץ כל פעם ברשת תחת שם אחר, "שאלה" אחרת וכו'. יש אנשים שאולי מקבלים או לוקחים על דעת עצמם תרופות שלא לצורך, אך יש גם הרבה אנשים שהתרופות האלו הצילו את חייהם. אני, כמאמנת שעובדת עם נוער ומבוגרים עם קשיי קשב וריכוז ועם הורים לילדים עם קשיי קשב וריכוז, רואה את השיפור העצום שחל עם לקיחת הריטלין ואת היכולת לעבור מילד ואדם שסובל מאי הצלחות לילד ואדם שמצליח.

bridges

New member
השאלה היא מה זאת הצלחה...

נכון. זהו סרטון של הסיינטולוגים שבעיניי היא כת מסוכנת מאוד שחלק גדול ממה שנאמר שם הוא פשוט שקר גס. עדיין, לצערי, יש אמת כלשהי בדברם במיוחד בכל הקשור לשימוש המוגזם ברטלין ותרופות דומות. השאלה היא מהי הצלחה? לצערי, אנשים תופסים הצלחה כהשגת ציונים טובים או כאי הפרעה בכיתה. במרב המקרים שאתם אני עבדתי הבעיה היא לא בילד אלא במערכת החינוך שלא יודעת להתמודד עם השונה וחייבת להעמיד את כולם בתלם (אני לא רוצה לומר שהבעיה היא עם המורים כי אני יודע את התנאים הבלתי נסבלים שבהם הם עובדים). אני חושב שיש מעט מאוד אנשים שבאמת צריכים לקבל את התרופות האלו. אני משווה את זה לשימוש המוגזם שנעשה באקמול ובמשככי כאבים אחרים. אם לילד יש חום של 38 מעלות לא צריך לתת לו אקמול, אם יש לו חום של 39.5 רצוי לתת לו אקמול. יש כאן עניין של נוחות בטווח הקצר (וד"א, זה בעיקר נוחות להורים או למורים) לעומת איכות חיים לטווח ארוך. הנזקים של כל תרופה הם נזקים שמצטברים לאורך שנים. רונן

שימוש מוגזם

אני מסכימה שיש שימוש מוגזם בריטלין ויש אנשים שאינם צריכים לקחת תרופה זו, אך לוקחים. לדוגמה, סטודנטים שרוצים ללמוד הרבה שעות ברצף. העבודה שיש אנשים שמשתמשים בתרופה לרעה, לא צריכה לגרום לכך שמי שזקוק באמת - לא יקבל. או דבר נכון גם לגבי הורים ומורים שמעוניינים שהילד יקח ריטלין ולוחצים על הרופא, כי הילד לא באמת צריך. (אגב, כך גם לגבי הקלות במבחנים בגלל לקויות למידה.) מהי הצלחה? הצלחה היא לא לצבור כשלונות מייאשים, לא לצבור תוויות כילד מופרע וכו'. הצלחה היא להחזיק מעמד במערכת החינוך ולא ללכת לחפש מפלט ברחוב עם חברים שלא מפריע להם ההיפראקטיביות שלך. הצלחה היא להצליח לקיים קשרים חברתיים ולא להדחות בגלל האימפולסיביות (אחד המאפיינים של ADHD). הצלחה היא להחזיק מעמד במקום עבודה ולא להזרק בגלל שלא מצליחים להתרכז בעבודה, בגלל שלא מצליחים להתמיד, בגלל שפותחים פה גדול על הבוס בגלל האימפולסיביות. הצלחה היא להצליח לצאת מהבית ולחפש עבודה לאחר שמתחיל לקחת תרופה אנטי דיכאונית. יש לי הרבה דוגמאות שנתקלתי בעבודתי ובלימודיי לכאלו שהתרופות הצילו אותם. כמובן, שצריכים לקבל אותם רק מי שבאמת זקוקים, והאחריות על כך היא על הרופאים.

יודה ב

New member
כדורים או אמונה

באופן עקרוני אני לא אוהב תיוגים ולכן בחרתי להיות מאמן ולא פסיכיאטר. אני גם מניח שפסיכיאטרים מטבע עבודתם עוסקים באבחון ותיוג דבר המנוגד לאמונתי. לדעתי השימוש בתרופות וכו' מוגזם ויש תהליכים אלטרנטיביים יעילים יותר (ב-NLP לדוגמה) אבל אינני מוסמך לקבוע דעה מוחלטת בנושא עבור אחרים וכל אחד יבחר את מה שהוא מעדיף. יחד עם זאת מאוד מפריע לי שסנטולוגים מנסים להפיץ את אמונתם כאשר הם מסתתרים אחרי מסכות ושמות הסוואה. רק מעקב והתחקות אחרי מקורות הסרטון חושף את מי שעומד מאחריו. ההתנהגות הזו מעוררת תמיהה ושאלה לגבי ניקיון הכפיים של יוצריו.

ordanco

New member
היתרון והחסרון של הסרטון

שלום, הסרטון עשוי יפה ומאוד מגמתי, הקצנה לא מועילה לא לכאן ולא לכאן. אכן בשנים האחרונות נבנתה תעשייה שלמה של איבחונים, טיפולים וכדורים. יש דעות רבות לגבי כל מני גישות ושיטות בתחום. כמו בסרטון הגישה שיש פתרון אחד ויחיד לכולם מחמיץ אנשים רבים, גם אני כמאמן אישי לא מתאים לאמן כל בעיה או כל אדם, החסרון של הסרטון שבמקום לפתוח את הגישות הוא מצמצם בכך שהוא אומר שזה לא וזה כן, גישה זו יכולה להתאים להפליא לאדם אחד וממש לא לאדם אחר. חבל שסרטון יפה זה הוא בעצם סרטון התרסה ולא סרטון בונה ובעיני זו החמצה ע-נ-ק-י-ת-! כדורים או אמונה זו שאלה כללית מדי, שתי הגישות יושבות על אמונה של דרך פעולה לטובת הילד (אנשים שנותנים כדורים כוונתם טובה לפי דרך חשיבתם ואמונתם), לחשוב שיש רק 2 גישות זאת ראיה מאוד צרה כיוון שיש הרבה יותר גישות. גם הגישה שהצגת כ"אמונה" שבסרטון מתייחסת לייחוד של האדם אינה מסתיימת שם, יש לה גם המשכיות כיצד מחזקים ייחוד זה ופועלים בנידון. ומה שהכי היה חסר לי - מה דעתך?

namnam24

New member
אז ככה

איני יכולה להתעלם מההשפעות הפיזיות השליליות אשר הכדורים גורמים לטוו הארוך. כמובן, ידע זה הוא על סמך קריאה ועיון בנושא ולא על סמך ניסיון אישי. אך מצד שני, אני יודעת כמה קשה לחיות בעולם ביקורתי וצר כמו שלנו כאשר יש לך קשיים מסויימים. לפי דעתי , ישנם באמת אנשים רבים אשר לא חשים מיצוי בחייהם וזה מקשה עליהם להתנהל טוב יותר...אך בנוסף, קיימים באמת אנשים הזקוקים לטיפול תרופתי פסיכיאטרי. כך שגעותיי אכן חלוקות, אני מסכימה עם הרעיון הכללי של הסרט. אך כמוך, עצוב לי שז נעשה בצורת התרסה ... יש לבחון כל מקרה לגופו. תודה רבה על התגובה. הועלת לי מאוד.

למעלה