כדורגל עולמי

רז 1978

New member
כדורגל עולמי

רז 1978

New member
צרפת - מחזור 37 לפני האחרון האם פ.ס.ז תזכה באליפות?

פ.ס.ז רחוקה 90 נקודות מאליפות שלישית ברציפות

כל מה שעליה לעשות זה לסיים לפחות בתיקו מול מונפליה בחוץ

בתחתית 2 יורודת כבר נקבעו מץ ולאנס והיורדת השלישית עשוייה להיקבע כבר במחזור הזה

בתחתית אביאן תזדקק לנס בכדי להישאר היא רחוקה 4 נקודות מריימס 2 מזחטורים לסיום, 4 קבוצות מקדימות אותה ב 5 נקודות והיא צריכה לנצח בשני המשחקים שנארו לה וכן לקוות שאחת מהקבוצות הללו יפסידו בשני המשחקים שנותרו להן

המצב בתחתית: (3 האחרונות יורדות)

13.קון 42 נקודות
14.לוריין 42 נקודות
15.ניס 42 נקודות
16.טולוז 42 נקודות
17.ריימס 41 נקודות
18.אביאן 37 נקודות
19.מץ 30 נקוודת
20. לאנס 26 נקודות

משחקי המחזור ה 37
(כל המשחקים מחר ב 22:00)

ליל - מארסיי
ליון - בורדו
מונאקו - מץ
מונפליה - פ.ס.ז (שידור ישיר בערוץ ONE)
נאנט - לוריין
ניס - לאנס
ריימס - ראן
באסטיה - קון
אביאן - סט.אטיין
גנגאן - טולוז

borat1

New member
סריה A מחזור 36

דרבי ד'איטליה מנומנם משהו במוקד המחזור. לאציו תצא מאוחר יותר למשחק סופר קשה וחשוב בג'נואה נגד סמפדוריה, לה גם חשוב לנצח בשל רצונה לחזור לאירופה אחרי 5 שנים.
&nbsp
יום שבת:
אינטר נגד יובנטוס - 19:00, סטאדיו ג'וזפה מאצה.
סמפדוריה נגד לאציו - 21:45, סטאדיו לואיג׳י פראריס.
&nbsp
יום ראשון:
סאסואולו נגד מילאן - 13:30, סטאדיו צ׳יטה דל טריקולורה.
קליארי נגד פאלרמו - 16:00, סטאדיו סנט'אליה.
טורינו נגד קייבו - 16:00, סטאדיו אולימפיקו.
אטאלנטה נגד ג'נואה - 16:00, סטאדיו אתלטי אזורי ד'איטליה.
ורונה נגד אמפולי - 16:00, סטאדיו מרק'אנטוניו בנטאגודי.
רומא נגד אודינזה - 21:45, סטאדיו אולימפיקו.
&nbsp
יום שני:
פיורנטינה נגד פארמה - 20:00, סטאדיו ארטמיו פראנקי.
נאפולי נגד צ'זנה - 22:00 , סטאדיו סן פאולו.
&nbsp

רז 1978

New member
יש לי שאלה אליך בבקשה

שהתחלתי לעקוב אחרי הליגה האיטלקית בתחילת שנות ה 90 מנתה הליגה האיטלקית 18 קבוצות אך באמצע העשור הקודם בערך גדלה הליגה האיטלקית ל 20 קבוצות

איזה מבנה לדעתך עדיף יותר

18 קבוצות או 20 קבוצות?

borat1

New member
שאלה טובה

אגב, קראתי היום, לא זוכר איפה, שהתקבלה החלטה לחזור ל-18 קבוצות תוך 3 שנים, לא יודע כמה זה אמין אבל כמובן שאני אעדכן כאן בכל התפתחות.
&nbsp
לכל מבנה יש יתרונות וחסרונות משלו, על הנייר לפחות (לא הכל כל כך מדויק). מבנה של 18 קבוצות מבטיח כביכול ליגה איכותית יותר כי השחקנים האיכותיים מתחלקים בין פחות קבוצות מה שמונע מקבוצות קטנות דלות אמצעים לשמש כבשר תותחים. מצד שני, לפחות קבוצות מהפריפרייה יש הזדמנות לתקוע יתד בליגה הראשונה, שלא לדבר על להגיע אליה.
&nbsp
אני חושב שהליגה צריכה להישאר על 20 קבוצות. זה לא לגמרי מדויק שליגה קטנה = איכותית יותר. הירידה ברמה של הליגה אומנם הייתה בולטת יותר שעברו ל-20 קבוצות ב-2004, אבל זה לא באמת קשור. כאוהד, הרומנטיקה של הכדורגל מאוד חשובה לי. לראות קבוצות קטנות מהפריפרייה מגיעות לליגה הראשונה ונותנות בראש לגדולות זה תמיד טוב. אם ניקח את אמפולי של השנה כדוגמה. אז בעזרת ניהול נכון הם נתנו עונה טובה חרף העובדה שיש להם תקציב מאוד נמוך. לא בטוח שבמבנה של 18 קבוצות הם היו מצליחים לעלות לליגה הראשונה. גם לקבוצות "ביניים" כמו טוריניו, ג'נואה ובולוניה למשל שלוטשים עיניים לצמרת זה לא טוב. הסיכויים שלהם להתפתח לכיוון הצמרת לא יהיו גדולים אם הם רק יהיו עסוקים בלשרוד במבנה של 18 קבוצות במקום לחשוב בשקט איך להתפתח הלאה. אני חושב כשנאפולי עלתה לליגה הראשונה נכסך ממנה הרבה כאב במאבקי תחתית בזכות ליגה של 20. בנוסף, יש לא מעט שחקנים טובים בליגה השנייה שמקבלים הזדמנות בזכות ליגה גדולה יותר וככה גם מתקדמים הלאה ומגיעים אפילו לנבחרת ולקבוצות גדולות יותר.
&nbsp
&nbsp

somone1411

New member
היה צפוי שאודינזה תבוא לטייל

והיתרון שלה לא יחזיק מים. חבל, לאציו עשתה ניצחון פנטסטי בחוץ נגד סמפדוריה אבל עכשיו היא מגיעה לדרבי בפיגור נקודה, ושרק ניצחון כנראה ישאיר לה סיכוי (יש לזכור שהיא מתארחת בנאפולי מחזור אחרון בזמן שלרומא מצפה עוד טיול). לאציו צריכה ללכת על ניצחון בדרבי, והיא הוכיחה בשנים האחרונות שהיא טובה יותר מרומא במפגשים הישירים.
&nbsp
אני באמת מחזיק אצבעות לנשרים הנפלאים, הקבוצה הזו חסרה לי בליגת האלופות (מתגעגע לשנים של ורון, נדבד, בוקסיץ', קרספו, סאלאס, יא חסרה)

רז 1978

New member
לה ליגה מחזור 37 ברצלונה תזכה באליפות?

שני מחזורים לסיום וברצלונה תוכל לזכות באליפות אם תנצח במשחק החוץ שלה את אתלטיקו מדריד

שנה שעברה הן נפגשו במחזור הסיום בקרב על האליפות והמשחק הסתיים ב 1-1 שהביא לאתלטיקו מדריד אליפות

הפעם ברצלונה תחפש סגירת חשבון

ריאל מדריד שעדיין חולמת על אליפות אך יודעת שהדברים לא תלויים רק בה תשחק בחוץ נגד אספניול בעוד משחק בין קבוצה ממדריד לקבוצה מהעיר ברצלונה

ולנסיה הרביעית תבטיח את המקום הרביעי אם תנצח את סלטה ויגו (הערה: בין ולנסיה לסביליה מפרידות 3 נקודות אך ולנסיה ביתרון על סביליה במאזן המפגשים בינהן וזה מה שקובע בספרד במקרה של שיוויון נקודות)

משחקי המחזור ה 37
כל המשחקים ב 20:00

אתלטיוק מדריד - ברצלונה
אספניול - ריאל מדריד
ויאראל - מלאגה
לה קורוניה - לבאנטה
ריאל סוסיאדד - גראנדה
קורודבה - ראי ואייקנו
חטאפה - אייבר
ולנסיה - סלטה ויגו
סביליה - אלמריה

zה ani

New member
הרגשה שלי שברצלונה לא מנצחת מחר

אצלי לפחות זה X1 קלאסי למרות שברצלונה עשתה 3 מ 3 מול אתלטי השנה

צריך לזכור שאתלטי עוד לא הבטיחה סופית את המקום השלישי (הבטיחה אבל טופ 4) ואם היא תעשה 0/1/2 נק' בשני המחזורים שנותרו ואילו מנגד ולנסיה תעשה 6 נק' באותם שני מחזורים אז ולנסיה תסיים שלישית בליגה ותעפיל ישר לאלופות ותשלח את אתלטי למוקדמות אלופות כמי שסיימה במקום הרביעי, כלומר המשחק הזה חשוב לא פחות לאתלטי מאשר לברצלונה, לא יהיה כאן פתיחת רגליים של אתלטי בגלל שנאה לריאל

מה שכן, אם ריאל לא מנצחת בחוץ את אספניול (שעוד יכולה להגיע לאירופית דרך מקום 7 אם בילבאו לא תיקח גביע על חשבון ברצלונה)אז יכול להיות שברצלונה תיקח מחר אליפות ללא לנצח בכלל. אם ריאל מפסידה מחר אז ברצלונה אלופה בכל מקרה , אם ריאל תעשה תיקו אז גם תיקו יספיק מחר לברצלונה

רז 1978

New member
סגירת מעגל

שנה שעברה אתלטיקו מדריד חגגה אליפות בקאמפ נואו

שנה עברה וברצלונה חוגגת אליפות בויסנטה קלדרון

zה ani

New member
ברכות לברצלונה
אלופה ראוייה בהחלט

עשתה 4 מ 4 מול אתלטי השנה, וגם היום משחק חד צדדי לחלוטין לטובת בארסה שרק החמצה מזעזת של ניימאר והשופט שלא שרק לפנדל/ים ( 1 בוודאות היה, לדעתי גם 2) . מסי עם משחק אדיר ושער אדיר, אין ספק שזו הייתה השנה שלו ושל ברצלונה.

אתלטי מצידה קצת הסתבכה עם ההפסד הזה אבל למזלה איכשהו ולנסיה לא ניצחה גם ועכשיו אתלטי צריכה רק נקודה אחת במחזור הסיום ולהבטיח את המקום השלישי, אם ולנסיה היתה מנצחת אז אתלטי הייתה חייבת ניצחון במחזור הסיום. ולנסיה גם הסתבכה קצת לגבי המקום הרביעי אבל נקודה אחת במחזור הסיום תבטיח לה את המקום הרביעי

zה ani

New member
תיקון קטנטן (גדול)

ולנסיה לא יספיק תיקו במחזור הסיום להבטיח מקום 4 אלא היא חייבת ניצחון כי הפער מסביליה רק נקודה אחת

שימו לב - אם ולנסיה מסיימת רביעית וסביליה מסיימת חמישית ולוקחת את האירופית יהיו לספרד 5 נציגות בליגת האלופות. אבל אם סביליה מסיימת רביעית וזוכה באירופית אז יהיו רק 4 נציגות לספרד, אז די ברור שאני אהיה בעד ולנסיה במחזור הסיום

zה ani

New member
מתעב את ריאל מדריד גם בפינג פונג

אבל רק בשבילך אברך את ריאל מדריד על הזכיה ביורוליג....אז ברכות לריאל
על התואר בענף שלא מעניין אף אחד (רק NBA מעניין אנשים באמת)

נקווה רק שריאל ימשיכו במסורת ויזכו פעם ב 20 שנה ביורוליג ופעם ב 12 שנה בליגת האלופות

אף כחול

New member
דווקא NBA פחות מרגש

אולי בגלל חוסר השוויוניות ביחס לליגה המנהיגה תקרת שכר
&nbsp
לפחות העונה תהיה אלופה חדשה למרות שמדיחתה שוב עושה בתחתונים במאני טיים
&nbsp
לא מסכים שזה לא מעניין אפחד פעם היו 50K במשחק של ריאל בארסה

zה ani

New member
כל שנה בפיינל פור שמכבי לא משחקת בו

והמארחת לא אחת מארבעת האחרונות יותר מחצי אולם ריק....השנה הפיינל פור היה במדריד אז ברור שהאולם היה מלא אבל אם נניח היה מתקיים באיזה מילאנו היית רואה 3/4 אולם ריק

באליפות עולם או באליפות אירופה בכדורסל המצב אותו דבר ואולמות ריקים לחלוטין...מה לעשות כדורסל זה ענף זניח לחלוטין באירופה ואלמלא מכבי שלנו גם לא היו מתייחסים בכלל לכדורסל אירופי. אגב, שים לב שבשנים שמכבי לא בפיינל פור אין בכלל כמעט ידיעות בתקשורת אצלנו לגבי הטורניר הזה, הוא פשוט לא מעניין אף אחד

אם כבר כדורסל אז רק NBA , להשוות כדורסל אירופי לNBA זה כמו להשוות בין מכבי תל אביב כדורגל לברצלונה כדורגל, הפערים תהומיים וכך גם רמת העניין בעולם כולו

אף כחול

New member
לא זכור לי אולם ריק בפיינל4

אולי בעונה הרגילה
&nbsp
עד הפלייאוף אני בכלל לא רואה NBA אלא אם אני תופס בטעות סיום צמוד שגם כך נמרח שעה בגלל 8 טיימאאוטס מעצבנים
את קליבלנד אני רואה בגלל דיוויד את הסדרה המקבילה אראה רק אם יש סיכוי להכרעה בטח לא מש' 1 ו-2
&nbsp
אם כבר עדיף NCAA וגם התשוקה שם עדיפה

somone1411

New member
רק שהצניחה של אתלטיקו לא תחמיר

ממתי הגנה של אתלטי מאפשרת למסי להשתלט על כדור באיזור החמש, לכוון ולבעוט? וסימאונה כמובן מחמיא לו במקום לבוא בטענות להגנה שלו. וניימאר עם הפרובוקציה הקבועה שלו, איש דוחה ברמות. חבל שחרא כזה הפך לספורטאי כזה חשוב באירופה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Faria

New member
זה מה שמאמן צריך לעשות

את הביקורת להגנה הוא יגיד באימונים. אין שום סיבה בעולם שמאמן ילכלך על שחקניו בתקשורת.

אף כחול

New member
המסע חזרה לפוטבוליג החל ב-0-0 ביתי עם גרימסבי בשלהי יולי

והסתיים היום במשחק עליה בוומבלי נגד אותה גרימסבי לעיני 47,029 צופים(שיא לגמר קונפרנס) מהם 30K פיראטים עם 1-1(שוויון של אליס האריסון) ובזכות המצאה ישראלית בדמות שוטאאוט 3-5
&nbsp
BACK WHERE WE BELONG
&nbsp
ריינג'רס עברה כעת את QOS ותפגוש את היבס למפגש כפול כשהמנצחת תפגוש במת'רוול שתסיים 11 ב-PL

למעלה