כדאי לקרוא

בתיה4

New member
דוח על הקריאה

המוזכר בכתבה http://www.nea.gov/research/ReadingAtRisk.pdf כדאי להציץ , לפחות בתקציר למנהלים ולשים לב לביטויים כגון: a cultural legacy is disappearing mminent cultural crisis Indeed, at the current rate of loss, literary reading as a leisure activity will virtually disappear in half a century. ממש לבכות

סטטיסטיקת ההשאלה בספריה בה אני

עובדת מראה עליה קלה בכמות השאלת ספרים, וגם גידול בכמות הנרשמים. כמובן שצריך לקחת בחשבון שהעיר גדלה וע"כ אוכלוסייתה מתרבה. ומה קוראים? שואלים בעיקר את הספרים המפורסמים בתקשורת, וכך ספרים אלו עומדים בראש רשימת רבי המכר. קוראים הרבה ספרי עיון פופולר כמו תורת המשחקים או מי הזיז את הגבינה שלי -ספר שיצא גם בעיבוד לילדים, וגם לנוער. בחדר העיון תלמידים,סטודנטים, משתדלים לדלות מידע באינטרנט. חלק מהמבוגים ובעיקר הקשישים דבקים במילה על נייר בעלת וכרוכה. ושוב מדגישה את שכתבתי בהתחלה.

בתיה4

New member
נקווה שמתחיל תהליך

של איזון. בתי הקולנוע התרוקנו וחלקם נסגרו עם עידן הטלויזיה ועכשיו הם פועלים. האם זה יקרה בקריאה? אני לא בטוחה. לקריאה דרושה תשתית טובה. ולפי מה שאני רואה , ב15 השנים האחרנות, בתי הספר מוציאים תלמידים שאינם מסוגלים לקרוא עמוד שלם. עמוד מלא אותיות, מלים ומשפטים מפחיד אותם. אני רואה אנשים שחוזרים לקריאה , למשל כאשר יוצאים לגימלאות ויש פנאי, אבל לא במספרים משמעותיים. אולי זה ישתנה. נקווה.

למעלה