כדאי לי?

akamoli

New member
כדאי לי?

מה הייתם מציעים לי,אם הייתי שואלת כזאת שאלה? הציעו לי עבודה (סוף-סוף אחרי הרבה זמן ישיבה בבית וחיפוש),ועוד בפרוטקציה,אז ככה: תפקיד של פקידה במשרד קטן(בדרום),התפקיד כולל כל העבודה המשרדית וגם ניקיון של כל המשרד כולל הכל(מטבחון ושירותים).העבודה היא במשרה חלקית של 6 שעות ביום ,כל יום כולל יום ו' והשכר המוצע 2000 ש"ח.שווה?

בואי תקראי כמה חישובים

כמו שהבנתי העבודה היא 6 שעות ביום, וגם ביום ו' עובדים 6 שעות. את החישוב אני עורך לפי חודש ינואר בו היו 26 ימי עבודה א-ו. 26*6=156, 156 שעות עבודה חודשיות. נחלק 2000 ב-156 ונקבל 2000/156=12.82, כלומר השכר לפי שעה הוא 12.82 ש"ח. גם אם את החישוב אני אעשה על פברואר, שהוא החודש הכי קצר בשנה, יוצא שאת מקבלת 13.88 לשעה לפי חישוב של 144 שעות עבודה חודשיות. לידיעתך: שכר המינימום לבוגר עומד על 17.93 לשעה. שכר המינימום לילד בן 15, הוא בערך 14 ש"ח לשעה. קיבלת את העבודה בפרוטקציות? קחי את זה שסידר לך את העבודה ותשאלי אותו על מי הוא בא לעבוד? כי עם 12.82 לשעה לא כדאי לך לעבוד. שאלה:האם זהו המצב בדרום?

akamoli

New member
תודה על התגובה.

שלום לך.כן,זהו המצב בדרום.העודה מוציאים רק בעזרת הקשרים,וגם זה לא עוזר ,לפעמים.ולגבי זה שסידר לי את העבודה,הוא בעצמו לא ידע מה תוכן העבודה וכמה משלמים.אז אסור לי להתנפל עליו,כי בפעם הבאה לא יציע לי עבודה.

motior

Member
חישוב לא מדויק

יש להבדיל בין עבודה לפי שעות לעבודה בשכר חודשי.שכר מינימום לעבודה חודשית (משרה מלאה) הוא 3,335.18. משרה מלאה היא 42.5 שעות בשבוע. אם המשרה שלך היא 36 שעות בשבוע, הרי ששכר המינימום צריך להיות כ-2800 ש"ח. לדעתי את צריכה לשאול את עצמך שלוש שאלות עיקריות: 1) האם יש תנאים נלוים? (חופשה, ימי מחלה, הפרשה לפנסיה, ביטוח לאומי) 2) מה האלטרנטיבה? (האם זה 2000 ש"ח או כלום? האם את זכאית לדמי אבטלה? האם את עדיפה לעבוד בכל מחיר?) 3) האם קבלת עבודה זו נותנת סיכוי לעתיד (קידום במקום, העלאת שכר, אפשרות טובה יותר לקבל עבודה אחרת בעתיד) התשובות לשאלות אלה יכולות לעזור לך להחליט אם כדאי לך.

חופשה בתשלום

המעביד לא עושה לך טובה שהוא משלם לך על חופשה בתשלום(אחרי שנה). החוק מחייב אותו. לדעתי היא לא צריכה לחשוב על לקבל את העבודה. השכר הזה הוא ניצול ועבדות

motior

Member
גם לדעתי, אבל דעתה קובעת

ושכר זה לא כל התמונה. ניסיתי להצביע על פרמטרים נוספים.

למה שכר זו לא כל התמונה?

יש כאלה שלא יסכימו לעבוד תמורת פחות מ7000 לחודש. אחרים לא יסכימו עבור פחות מ-5000 לחודש. חלק מהמובטלים רוצים להרוויח לפחות 22 ש"ח לשעה. וכאן יש בחורה שעתידה להרוויח 12 ש"ח לשעה(ילד בכיתה ח' זכאי לקבל יותר מזה). אז למה השכר הוא לא כל התמונה?

motior

Member
נו, באמת

הכל נכון אבל גם: יש כאלה שיסכימו לעבוד בכל שכר, העיקר לצבור נסיון יש כאלה שיסכימו לעבוד בהתנדבות, העקר לא לשבת בבית ולטפס על הקירות יש כאלה שיסכימו לעבוד במשכורת רעב כדי להכנס לארגון מסוים אני מניח שהדברים האלה לא רלונטיים פה, ואכן כאן מדובר על פחות משכר מינימום (וזה אפילו לא חוקי) אבל עדיין כל מקרה לגופו ואין כלל שאומר - "עבור 17.33 לשעה כדאי, עבור 12 לא כדאי"

אני מסכים איתך

אני מסכים איתך שהשכר הוא הדבר הבלעדי החשבוב, ואני גם מסכים איתך שבמקרה הזה זה לא רלוונטי כי לא מומלץ לה לעבוד בתנאי העבדות האלה.

משרדית

New member
מומלץ שתתחילי לעבוד. מפני

שכאשר עובדים, רוכשים נסיון, חיים את חיי העבודה את הדינמיקה של פקידה/משכירה, ומתקדמים ע"י עבודה עם ספקים/לקוחות וכד' במקביל, תמשיכי לחפש עבודה אחרת. בנוסף, תבררי, בעדינות, מה השכר לשעה, כדי שתדעי קצת יותר מה מתרחש שם. בנוסף, תשאלי , בעדינות אם את מקבלת תלוש. בהצלחה, ואל תהססי. את רק תהיי יותר בעניינים כאשר תמצאי עבודה יותר רצינית כל טוב מירי=משרדית

כנראה שהיא לא תקבל תלוש

או שהיא תקבל תלוש שבו יהיה רשום שהיא מרוויחה את שכר המינימום, מה שלא יקרה בפועל.

AnGeLiNaBaBe

New member
אני חושבת שהיא צריכה ללכת על זה

כי יש אנשים שיעבדו בשביל 1500 שקל בחודש ורק בשביל למצוא עבודה, אז נכון שמעסיקים מנצלים את זה אבל יש אנשים שאין להם מה לאכול בבית ולפעמים גם עבודה כזאת היא יותר טובה מכלום ואם אנשים היו מוכנים לעבוד בשביל פחות כסף ולא מתפנקים בבית ומקבלים אבטלה כי לא מציעים להם 18 שקל לשעה אז לא היה לנו אחוז כזה של מובטלים במדינה

mary26

New member
אוי ואווי...../images/Emo12.gif

מה שעכשיו אמרת.. "אם אנשים היו מוכנים לעבוד בשביל פחות כסף ולא מתפנקים בבית ומקבלים אבטלה כי לא מציעים להם 18 שקל לשעה אז לא היה לנו אחוז כזה של מובטלים במדינה" קודם כל אני בהלם שבכלל קראתי דבר כזה, חושבת שזה דבר נורא אכזרי לומר,מה את מציעה שאנשים יתחילו לעבוד מתחת לשכר המינימום,גם ככה השכר המינימום של 18 ש"ח לשעה לא מספיק אפילו לצרכים הכי בסיסיים של בנאדם,עד כמה נמוך עוד אפשר לרדת? המדינה הזאת פשוט הפכה לשוק עבדים.

AnGeLiNaBaBe

New member
האמת שהכוונה היא

שיש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם להתפנק וממילא במדינה שלנו זה לא משנה כמה תצרחי שדופקים אותך, אף אחד לא ישמע אני עובדת בעבור 15 שקל לשעה בערך ורק בגלל שאין אין אין אין עבודה אחרת אין ממש אין והאמת שגם העבודה הזאת בחסד כי לבנאדם אין מספיק לקוחות כדי להוציא משכורת אבל הוא עושה את זה בכל זאת ואם יש אמהות שיושבות בבית וחיות על קצבה במקום ללכת לעבוד לנסות לפחות לעשות משהו אפילו משהו קטן, רק לתת לילדים שלהם ערכים של עבודה, רק לגדעת מה זה להרוויח את הכסף של עצמך... באמת מדינה שהפכה לשוק עבדים אבל אין מה לעשות ניסינו לצרוח אבל לאף אחד לא אכפת אז אנחנו לוקחים מה שיש לפעמים יש אנשים שאין להם גם את זה

את דופקת ככה אחרים

מה עם קצת סולידריות בין מובטלים? תני לי להסביר: בזה שאת מוכנה לעבוד תמורת שכר עלוב שהוא מתחת לשכר המינימום, את מאפשרת למעסיק לנצל אותך. אם את ואחרים לא הייתם מסכימים לכך, הוא היה נאלץ לשלם לך שכר מינימום לפחות. ואגב אם הוא לא נותן לך תלוש משכורת-תצטרגי לשלם על חשבונך ביטוח לאומי 140 ש"ח לחודש במקום שהיו מנקים לך זאת מהשכר. אם את עובדת עם תלוש, והמעביד עושה קומבינה שיראה שאת מקבלת שכר מינימום, אכלת אותה כי כך אם תרצי לתבוע אותו בעתיד, שעות העבודה שלך יהיו מדווחות פחות ממה שעבדת בפועל.

AnGeLiNaBaBe

New member
אם המדינה שלנו לא היתה נראית כמו

שהיא נראית, גם למעסיקים היה יותר כסף לשלם לעובדים שלהם. וחוצמזה אני לא זזה מהעמדה שלי- יש אנשים שרואים בזה בושה, אני גאה בעצמי לעבוד תמורת כל שכר שהוא- העיקר שיהיה לי כסף בבית. לאף אחד לא אכפת. אז אני לא יישב בבית ויירעב כדי להיות מאוחדת עם אחיי המנוצלים כספית. אני נגנבת שיש אנשים שמרשים לעצמם לא לעבוד ונותנים את התירוץ העלוב שהכסף לא שווה את זה. לשבת בבית בקור בחורף ולאכול כל יום לחמניה עם גבינה (וזהו!!) יותר עדיף?? מניסיון אישי, זה לא. לא יזיק לאנשים לעבוד נקודה. זאת היתה הכוונה. לעבוד. לא משנה כמה כסף הם עושים. שיעבדו קודם, ואחר כך נדבר.

venouese1

New member
יש רעבים ללחם להזכיר לכם...

המדינה שלנו לא שוק עבדים עדיין אבל נכון יש אנשים שרעבים ללחם והם היו מוכנים לעבוד בכל עבודה....גם בפחות מ18 ש"ח....זו בעייה שנובעת מתוך היותנו מדינה שלמה של מטומטמים שלא קמה ועושה מהפך שלטוני כי הדרך לארגנטינה לא כ"כ רחוקה

inbal76

New member
באמת אוי ווי

מארקס היה מתהפך בקברו... חזרנו למצב של לפני המהפכה הסוציאליסטית? שפועלים היו עבדים חסרי זכויות? סליחה, אבל אף אחד לא צריך להסכים לעבוד עבור פחות משכר מינימום. יש זכויות בסיסיות שמגיע לכל עובד לקבל (שעות אנושיות, הפסקות, חופשות מחלה, זכויות התאגדות ושביתה, תנאים סוציאליים, משכורת שאפשר לחיות ממנה וביחס הולם להשקעה) וזה בזכות ולא בחסד, וזה לא מותרות ופינוק, זה זכויות בסיס שאם דורשים מאנשים לוותר עליהן אז חזרנו 100 שנה אחורה.

akamoli

New member
../images/Emo51.gif

איזה דיון יצא מזה. העבודה הזאת,כמו שציינתי כוללת גם ניקיון המשרד(מטבחון ושירותים). התנאים הנלוים אין אותם. האם זה 2000 ש"ח או כלום?אז זה כלום. ואין שום קידום בעבודה הזאת. אולי הייתי מסכימה לעבוד בכל מחיר,אם זו היתה עבודה "נקיה".,אבל לנקות בחינם?הייתי מעדיפה לעזור לאנשים שבאמת זקוקים לזה בחינם. מה תגידו עכשיו?

משרדית

New member
תתחילי לעבוד. את חייבת להיות ב

ענייני עבודה כל הזמן. בינתיים תחפשי עוד עבודה

למעלה