כדאי לטייל באירופה ע``ג אופנוע

harelor

New member
כדאי לטייל באירופה ע``ג אופנוע

מכיוון שטיילתי כבר ע``ג אופנוע בכמה מקומות בעולם, אומר לכם שהמרחב הטוב ביותר לטיולי אופנועים הוא לא ארה``ב, אלא דווקא אירופה !!! לא רק משום שבארה``ב מצויות כמה מחבורות האופנועים המכוערות והגזעניות ביותר בעולם, אלא גם בגלל שאין הם נוטים לעזור האחד לשני. באירופה לעומת זאת, גם כאשר היו לי קשיי שפה (אני דובר רק אנגלית, גרמנית, ערבית וכמובן עברית), כל אופנוען שנפגשתי בו שמח לעזור ככל שיוכל. כמעט בכל עיר שהגעתי אליה, התעצלתי לפתוח את מפת העיר, במקום זה, פשוט עצרתי איזה אופנוען מזדמן והוא הוביל אותי בדיוק ובמהירות לאן שרציתי, לרוב אפילו הזמין אותי ואת ידידתי להיפגש איתו ועם חבריו בערב. לדוגמא – באחד המקרים, לאחר שעברתי את מנהרת ה``מונט-בלאן`` מאיטליה לצרפת, פגשתי ביציאה מהמנהרה חבורת אופנוענים, רובם היו גברים ונשים מבוגרים, לבושים במיטב ``מחלצות האופנוענים``, חלקם נסעו על אופנוע עם סירה שבה היו ילד או שניים (ולפעמים גם כלב המשפחה). ידידתי ואני עצרנו לידם והם התעניינו מהיכן אנו. מכיוון ששנינו איננו דוברי צרפתית, והאנגלית שבפיהם היתה מגומגמת, היו לנו בעיות תקשורת. אבל, לאחר שהבינו כי טרם החלטנו לאן לפנות, הסבירו לנו כי בלילה שעבר השיגו ``דיל`` מצויין בבית מלון ``לא רחוק``. כדי לוודא שלא ``נאבד את דרכנו``, שלחו איתנו אחד מהם, הוא ליווה אותנו כמעט 200 ק``מ, נכנס איתנו לבית המלון, דיבר עם פקידת הקבלה וסיכם כי נתארח במלון בסוויטה המהודרת ביותר, ובמחיר המצחיק אותו הם שילמו יום לפני כן .... (ואח``כ כמובן חזר לחבורתו להמשיך את הטיול).

למעלה