כדאי לאסוף זרעים...?

תירתיר

New member
כדאי לאסוף זרעים...?

מישהו כאן מצליח להכין לבד שתילים של: אמנון ותמר, לוע הארי, פטוניה מזרעים? האם יש טעם לאסוף להם זרעים לשנה הבאה? יש לי כבר אוסף נכבד... אבל אף פעם לא הצלחתי להנביט אותם. אני מניחה שבגלל גודלם הם צריכים מנבטה. (?) בכל אופן מי שמעוניין יקבל זרעים במפגש.

Rוני

New member
אני. בוודאי שכדאי.

אמנון ותמר - מנבטה פטוניה הזריעה עצמה לוע הארי הזריע עצמו

תירתיר

New member
מה הכוונה הזריעה את עצמה?

הזרעים של שנה אחת נבטו בשנה הבאה, כמו בטבע? או שפיזרת אותם? היתה לי שנה אחת, שיצא לי בה ספיח של אמנון ותמר במליונים. התופעה לא חזרה על עצמה, לצערי. בכל אופן אשמח לחלק זרעים.

Riki10

New member
תירתיר, אם תשאירי את הפרחים של

הפטוניה לייבוש מוחלט באדמה, הזרעים יפלו ויזריעו את עצמם. אצלי הפטוניה מזריעה את עצמה בכל מקום. לגבי אמנון ותמר ולוע הארי קיבלת תשובה מרוני. אשמח לקבל ממך זרעי אמנון ותמר ולוע ארי. חג שמח!

זריעת פטוניה

לא הבנתי אם לא הצלחת להנביט מזרעים שאספת בעצמך או מזרעים שקנית .בכל אופן כיון שזרעי פטוניה כל כך קטנים צריך ממש לכסות אותם המינימום שבמנימום .(גם קראתי -אבל מעולם לא ניסיתי-שיש אפשרות שמקום לכסות לזרוע אותם מעורבים בחול) .הזריעה אצלי הניבה כל כך הרבה צמחים שיחלקתי וחילקתי ועדיין נותרו ללא סוף שאכן הזריעו עצמם שנה אחר שנה. וצריך לזכור שפטוניה היא צרכנית מים לא קטנה..

צפנתי

New member
שמתי למטה תמונה/ציור.

הבעיה היא ש"התרמיל" הזה או איך שלא שמו, נפתח בבום אחד ולעיתים מעיף את כל הזרעים החוצה. יש שם סידור כזה. כמו קפיץ שמשתחרר. בזנים שהקפיץ לא כ"כ יעיל, רואים את הפרי הפתוח כשלושה שלישים שהפרי "נפתח" בציר האורך, ועליהם ערוכים הזרעים. אוף, הסתבכתי. כמו פרח, פתוח עם שלושה עלי גביע, עליהם יש זרעים קטנים חומים בהירים שדומים להפליא בגודל וצורה לשומשום.

Rוני

New member
תראי במקום שהיו עלי הכותרת. לךק

הופכים להלקט נפוח ופורה וחלק נשארים ריקים ומצומקים. כיוון שצריך לחכות עד שההלקט יבש, וכיוון שאפשר לפספס את הזמן, אני שמה שקית ניילון מחוררת על ההלקטים הגדולים. שקית כמו של בגט, מותאמת לגודל של ההלקט. ההלקט נפתח ומפזר זרעיו בשקית
כשמגיע הזמן אני שמה בארגז הנבטה. אחוזי נביטה נמוכים ולכן כדאי לזרוע הרבה זרעים.

anat15

New member
אני לא מצליחה "למצוא" את הזרעים

של האמנון ותמר
. איך נראה ההלקט? מישהו יכול לצלם? (גם את של לוע הארי אני לא מצליחה למצוא). האם יתכן שלא היתה הפריה ולכן לא נוצרו זרעים???

תירתיר

New member
אמנון ותמר? זה הכי קל ../images/Emo6.gif

תסתכלי על הגוש הפורח, בטוח מופיעים בו כמה פירות - אחרי שהפרח נעלם יש מין כדור ירוק בהיר, אני מחכה שהכדור יפתח ואז הוא נפרש ומופיעים עליו הזרעים. צבעם חום והם קטנים למדי. לוע הארי-אם אחרי הפריחה מחכים, שההלקטים יתייבשו, תולשים אותם, ודרך החורים שבהלקט נושרים הזרעים. שחורים, וזעירים כמו גרגרי מלח. למצוא את זרעי הפטוניה זו באמת אמנות, אני עדיין לא כ"כ מיומנת.

צפנתי

New member
תמונה עם פרי+זרעים.

אי שם בתמונה, למטה מצד ימין יש פרי. הוא נפשק לשלוש בהבשילו והרבה מהזרעים קופצים משלוש הכנפיים (זה פטנט להפצה)

anat15

New member
אאוריקה! מצאתי!

תודה, עכשיו אני אעקוב באופן יומי אחר הפירות.

טסונמי1

New member
וכך כשהזרעים בשלים-

הזרעים מאוד מאוד קטנים לכן מקובל ליזרוע אותם עים חול

טסונמי1

New member
וכך הם בשלים- מאוד קטנים רצוי

ליזרוע עים חול כדי להשיג פיזור אחיד

bel011

New member
ממש לא צריך מנבטה, אמנון ותמר זה

קלי קלוטו וגם לוע ארי.גם אם לא תרצי, הם ינבטו