כדאי או לא כדאי?

כדאי או לא כדאי?

שלום אני מהפורום השכן של הריון ולידה:) רציתי לשאול אתכן כאמהות שעברו כבר את הלידה: הבנתי שאפי נו מרחיב את הנרתיק בצורה משמעותית. רציתי לדעת אם מישהי יודעת אם זו הרחבה תמידית שנשארת גם הרבה אחרי הלידה או שהמקום חוזר לעצמו והאם בכלל זה שווה את זה שזה אח"כ יהיה כמו סחבה
, בכל זאת 10 ס"מ

תיתונת

New member
אני השתמשתי באפי נו

והייתי מאוד מרוצה. לפי דיווחים מהשטח, אין הרחבה "תמידית" של המקום, את יכולה להיות רגועה.

השתמשתי ב 2 הלידות שלי

באפי נו, הבנים נולדו במשקלים של 3500-3690 וללא תפרים כלל. אין לי ספק שזה בזכות האפי נו. יכולה להעיד שיש התרחבות כלשהי, אבל לדעתי קשה להפריד בין התרחבות שנוצרת עקב הלידה עצמה או עקב האפי נו. שמעתי משהו על פגיעה ברצפת האגן בשל האפי נו. כדאי לך לבדוק בכוון הזה. אני באופן אישי הייתי מאוד מרוצה וההתאוששות מהלידות היו מהירות היות והייתי בלי תפרים. יתכן ובעתיד אסבול מנזקי האפי נו , אין לדעת...

פגיעה ברצפת האגן?

אבל האפי נו לא אמור דווקא להגן על רצפת האגן? איך זה פוגע? אשמח לשמוע עוד תגובות ועוד אמהות מנוסות אם המקום חוזר לקדמותו מבחינת הרוחב וכו:) תודה

duvdevann

New member
האפי נו מונע פגיעה ברצפת האגן כי

מלמד לאן לכוון את שלב הלחיצות ואז ב"לייב" התהליך קצר יותר ומונע פגיעה כמו כן יש לו גם את הוווסת לחיזוק שרירי רצפת האגן לאימון לאחר הלידה אני השתמשתי באפי נו לא ללא חתך וללא קרעים ולא השתנה כלום בנרתיק

lulibaluli

New member
ממליצה על עיסוי פירניאום ידני

אחרי שתי לידות 3090/3080 - עיסויים יומיים החל משבוע 35 אחרי מקלחת בשמן שקדים, הלידות היו לידות טבעיות ללא תפרים וללא חתכים, הרבה מזל וגנטיקה. העיסויים הכינו אותי מלבד פיזיולוגית גם פסיכולוגית לזה שהולך לצאת משם משהו...אין לי ספק שמאוד עוזר, שווה לעס/שות רק בשביל הסיכוי להתאוששות הקלה שאחרי לידה ללא גובלנים....

Kesem_

New member
חוזר לעצמו

האפי-נו לא מרחיב את המקום - הוא מגמיש אותו זה כמו שכשאת מחייכת - הלחיים שלך והשפתיים שלך נמתחות - אז מי שמחייך הרבה נהיה לו רפוי כל האיזור ? - לא! האפי-נו לחלוטין לא מרחיב שום דבר, הוא רק מגמיש את השרירים שם. את יכולה להיות רגועה והמון בהצלחה

בלי שום קשר המקום מתרחב מלידה

גם לידה רגילה ובלי כלום... והכל חוזר לעצמו אחרי חודש חודשיים

ornak

New member
לא מכירה את ה"אפינו" אמנם,

אבל יכולה להגיד לך מניסיון לצערי, שמה שמה שמרחיב את הנרתיק ופוגם בשרירי קרקעית האגן זאת דווקא הלידה עצמה, לכן חשוב מספר שבועות לאחר הלידה שתעשי תרגילי כיווץ לשיקום האזור.

shir215

New member
שמעתי שמיילדת אחת העידה כי הנשים

שהשתמשו באפי נו, הנרתיק קיבל צורה מזויעה.. כך קראתי באיזשהו מקום, לצערי זה מהזיכרון שלי ואין לי אסמכתא.

Kמיקמי

New member
אנחנו עשינו עיסוי פירנאום ללא האפי

נו. ולא היו לי בכלל תפרים....!

ornak

New member
זה לא אומר כלום!

עדיין ייתכן שלא היו לך קרעים גם אם לא היית עושה עיסוי בגלל: גנטיקה טובה/ מיילדת מיומנת/ שרירים חזקים ברצפת האגן...

למעלה