כדאיות התקנה

zari

New member
כדאיות התקנה

שלום רציתי לדעת אבל באמת מי שהתנסה והוא מיקצןעי בתחום מה עדיף לחימום מיים בחורף אטמור או דוד חשמל? מבחינה כלכלית מה זול יותר יש לציין שהדוד שלי נמצא על ג בניין בן 14 קומות כאשר אני בקומה 9 אשמח על תשובה מהירה אריה

אטמור זול יותר

הן מבחינת עלות רכישה והתקנה והן בשימוש. הוא מחמם מיידית בדיוק את כמות המים שאתה צריך, לעומת דוד שמתחמם בשלמותו וכך חלק מהחום הולך בסופו של דבר לאיבוד. כמובן שהכל בהנחה שאין שמש, כך שכל ההספק לחימום הדוד מגיע מהבוילר (מה שברוב ימות השנה לא נכון). החסרון העיקרי של אטמור הוא, ככל הידוע לי, חוסר יכולתו לספק זרם מים חזק כרצונך, לעומת דוד שלא יוצר כמעט מפל לחץ וגם מאפשר לערבב מים חמים בקרים - מה שמגביר עוד את עוצמת הזרם. כיום יש גם דגמי אטמור חזקים המאפשרים התקנה בכניסת המים החמים של הבית (לעומת התקנת מכשיר בסמוך לכל ברז מים חמים, כפי שנעשה בד"כ), אך גם מהם אין לצפות לקבל לחץ מים חזק+טמפ' גבוהה כמו בדוד.

כשמספר הנפשות קטן מאד

ומותקן דוד חשמל גדול, ברור שיתרונו של האטמור (מבחינת חימום מיידי של כמות המים הרצויה) גדול עוד יותר. כמעט בכל מצב נותרים מים חמים/פושרים בדוד לאחר המקלחות (יהיו מספר הנפשות בבית וגודל הדוד אשר יהיו - פשוט לא נוח ונעים להתקלח עד טיפת המים החמים האחרונה). מים אלה מתקררים בסופו של דבר וההשקעה בחימומם היא בסופו של דבר בזבוז. ישנם גם פתרונות כמו חימום מיידי בגז - מבחינת עלות התפעול צריך להיות זול בהרבה מאשר הפעלה בחשמל. מחמם הגז סובל אף הוא מאותה חוסר יכולת לספק לחץ מים חזק. הוא גם דורש בדיקות תקופתיות (שעולות כסף וייתכן שמשפיעות על הכדאיות) וכמובן אסור לשכוח את נושא הבטיחות - אפשרות לפליטת גזים ממיתים עקב חסימת הארובה. בשורה התחתונה, כדאי לזכור שהפעלת דוד מים שקולה מבחינת צריכת האנרגיה למפזר חום/תנור חשמלי ממוצע. אלו מופעלים בד"כ שעות רבות בחודשי החורף, לעומת הדוד שבמרבית המקרים מופעל למשך זמן קצר בהרבה (לכל היותר שלוש שעות בימים נטולי שמש). לכן לעניות דעתי משקלו מבחינת חשבון החשמל בחורף אינו מצדיק החלפת הדוד באלטרנטיבות שיהרסו לי עוד יותר את הזרם החזק שאני אוהב... גם נורת ליבון היא בזבזנית, הרבה יותר מהדוד. האם כולם החליפו לפלורסנט?

רשר

Well-known member
מנהל
רצוי להוסיף דוד קטן 30-60 ליטר

מחומם בחשמל בלבד הדוד יכנס בין דוד השמש לכניסת המים החמים לדירה. אטמור אינו פותר דבר כי הוא מתחבר רק לנקודת מים אחת וברוב הדירות אין אפשרות להרכיב שניים כי אם פותחים את שניהם ביחד עם עוד צרכן חשמל גדול המפסק הראשי מנתק בגלל עומס יתר. עשה חיפוש בפורום על נושא מים חמים

למעלה