כבש ואורז

כבש ואורז

כלב שלא רגיש לעוף, כדאי להאכיל בכבש ואורז? יש לו דמודקס, אם זה קשור איך שהוא. אגב, כמה איבומקטין כטיפול לדמודקס אמור לעלות?

בקשר לאוכל

אם הוא לא רגיש לעוף מדוע לעבור לאוכל רגיש? מה הוטרינר ממליץ?

לא יודעת, אולי לאוכל יש יתרונות נוספים?

אשאל מחר את הוטרינר, למרות שלא נראה לי, שדמודקס קשור לכל העניין.

ההבדל הוא חלבון אחר

מעבר לכך, שכבש יותר יקר, פשוט חבל להשתמש בזה ללא הצדקה רפואית.

veredtered

New member
לא... כפי ששזיף מתוק כתבה - מדובר רק בחלבון

אחר. לכבש יצא שם של מזון 'היפואלרגני' אבל זה לא בגלל שהוא באמת פחות גורם לאלרגיות, אלא בגלל שרוב מזונות הכלבים מכילים עוף, ולכן כשיש בעיה ורוצים לעבור לחלבון חדש, מגיע הכבש. בעבר הוא לא היה נפוץ כמו היום, וסביר להניח שכלבים שאוכלים כבש היום מפתחים אלרגיות אליו - ואז אולי הם יכולים לעבור לאוכל עם עוף ודווקא הוא, העוף, יהיה 'היפואלרגני' בשבילם
. במזונות היפואלרגנים רפואיים יש חלבונים אחרים שבאמת נדירים - החל מדג וכלה בקנגרו! אם לכלב יש רק דמודקס בלי רגישות לאוכל, לא צריכה להיות השפעה על העור שלו. לגבי מחיר לזריקה נגד דמודקס - הזריקה היא אותה הזריקה שנותנים נגד תולעת הפארק - כלומר אותו החומר. כך שבעקרון זה אמור להיות אותו מחיר כמו הזריקה לתולעת הפארק - ואם אני זוכרת נכון במחירון זה בין 60 ל-100 לפי גודל הכלב. אלא מה - בגלל שנותנים אותה בתכיפות גבוהה יותר כשמדובר בדמודקס, ברוב המרפאות לוקחים פחות - 50-60 ש"ח בד"כ. יש יוצאי דופן ל-2 הכיוונים, אני בטוחה. ורד (הוטרינרית)

drora121

New member
דמודקס לא קשור למזון!

דמודקט הוא טפיל שנמצא על גוף הכלב, כל כלב במצב רדום. כאשר כלב נכנס לסטרס כתוצאה משינוי כלשהו או שמכל סיבה אחרת רמת הנוגדנים שלו ומערכת החיסונית שלו יורדת, הדמודקס תוקף אז את האזורים המוחלשים בעור. יש גורים שמקבלים דמודקס עם מעברם לבית חדש, יש כלבות שבכל המלטה, מהסטרס יכולות לקבל דמודקס, יש כלבים בעלי רגישות גבוהה ומערכת חיסונית נמוכה מטבע ברייתם שחשופים למתקפה כזו ואז באמת אולי למזון עשיר יותר יש ערך מוסף. בהחלט רצוי להתייעץ.

תוםשפר

New member
רק שתדע

שכשמבשלים כבש אצלי בבית הכלבה שלי מפחדת מהריח, היא מתחרפנת ורק אחרי שהבנו לה והיא פחדה מהצלחת שלה הבנו למה.... עכשיו זה הכי מצחיק היא עדדיין מפחדת מזה אבל עדיין היא אוכלת

drora121

New member
תלוי במצב הדמודקס

אייבמקטין חומר יקר יחסית. אם המצב לא גרוע, את יכולה גם לקנות מיכל של חומר שנקרא טק טיק ועם צמר גפן פשוט למרוח על כל המקומות החשופים, בתנאי שאין שם פצעים פתוחים אלא עור חשוף חולה, אחרת הטק טיק ישרוף לה סוף הדרך וגם עלול לגרום לה להרעלה כימית.

למעלה