כבר שישי - סכמ"ש

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

superKENZ

New member
היום קיבלתי סרטונים

מחברה מדריכה, שהבנות שלה רוכבות אצלי.
הגדולה לפני חצי שנה חוותה משבר, רצתה רק סוס אחד, הייתה מתכווצת ולא מסכימה לעשות כלום מעבר למה שהצליח לה באותו רגע, והיו לנו המון שיחות ועידוד וכו'. דיברנו על זה שמה יקרה כשיהיה לה סוס בבית, או שהיא תלך לבדוק עם אמא סוס לקנייה, היא לא תרכב? מה? רק טרוט? רק לונג'? ותמיד הייתה לה תשובה אחת, רק קוואנטום.
אז יום אחד אמרתי לה, יאללה בואי נעשה עסק. אם את מגיעה ללקפוץ כמו שצריך עם שני סוסים (אחד מהם הוא האהוב עליה), אז סוס השנה (שעברה) אנחנו מביאות את אמא, ועושות שיעור ביחד. אבל עד אז לאמא אפילו אסור לראות את השיעורים, וזו תהיה לה הפתעה של איך התקדמת.
אז נכון, האמא קבלה ממני מדי פעם תיאורי שיעור ועדכוני התקדמות, אבל אסור היה לה לראות.
בסוף השנה, היתה להן רכיבה משותפת. הקטנה הייתה מבסוטה עד השמיים, והאמא יותר :) היא לא תארה שהיא תצליח ככה לרכב.

והיום, קיבתי את הסרטונים. הם היו אצל חברים שיש להם חווה, והבנות רכבו על סוסה, שהן לא מכירות, והגדולה (מהסיפור הנ"ל), עשתה טרוטים וקאנטר, גב ישר, מראה שליטה כמו שצריך.
האמא שלחה לי את הסרטונים ואמה, "בזכותך, X רוכבת על סוסה זרה עם המון בטחון".

כולי צמרמורת חיובית. בהחלט אחלה דרך להתחיל את השנה.

אחחחחח כמה שאני אוהבת את העבודה הזו.

giri

New member
וואו! את באמת סופר קנז

jgut

New member
השבוע שלי בסימן של לונג'

לאחרונה יצא לי לראות הרבה תלמידים של קורסי מדריכים לוקחים אצלנו שיעורי לונג'. הכוונה באיך לעשות לונג' נכון. חשבתי על כך ומעולם לא לימדו אותי את הנושא. איכשהו תמיד יצא שעשיתי לונג' כי היה צריך והייתי צריכה להסתדר עם הסוס לבד וכך למדתי.

חשבתי שאולי כדאי שהמאמן שלי יעשה לי שיעור מסודר. חשבתי שנעבוד עם הסייחה. אבל הוא אמר לי שעדיף שאני יעבוד עם דו, כי גם ככה היא הסוסה הכי בעייתית בחווה בנושא. זה היה לי מוזר, אבל מסתבר שהוא ממש צדק.
ללא קשר ללונג', היא לא עבדה לאחרונה כ"כ, אז היא נהייתה חצופה ומתחכמת יותר מהרגיל. כשהתחלתי לעבוד איתה, היא באמת עשתה הכל כדי להתחמק מעבודה. חוץ מההתנהגות שלה, לא היו לי הפתעות גדולות והמאמן לא חשב שאני צריכה את עזרתו.
אז עבדנו על כך בימים האחרונים. אתמול היה לי יום ממש מתסכל איתה, היום היא עבדה ממש יפה. אני מקווה שתוך כמה ימים אנחנו נשכח מהקונצ'ים שהיא עושה לגמרי.
מצב העין שלה משתפר, אבל זה עדיין לא מאחורינו. אני מניחה שעכשיו כשרק אני וצוות העובדים שאני סומכת עליהם, מטפלים בה, מצבה ישתפר.

חוץ מזה, היו בחודשים האחרונים בחווה שלנו כל מיני מקרים שממש הקשו עלי. אני לא מצליחה להבין אנשים שבאים משום מקום, עושים נזקים ועוד יש להם תלונות. אני עוד יותר לא מבינה, למה הם מתעקשים לעבוד עם סוסים. למה שלא יעבדו עם מכונות שאין להן רגשות?
בכל מקרה הבעיה התפטרה. אז יש לי קצת תחושת הקלה, עם קצת עצב. העצב כי אני יודעת שזה יקרה עכשיו בחווה אחרת וימשיך לחזור על עצמו.

אני חסיד

של "לונג' זה הרבה יותר ממה שנראה למסתכל מהצד", אבל שיעורים?
שיעור כן, בוודאי, אבל אין מה להוסיף אחרי שיעור אחד.

אגב, לא הרבה אנשי סוסים עושים לונג' נכון. אבל זה לא בגלל שהם לא קיבלו שעורים, זה בגלל שהם לא קיבלו את השיעור האחד.

jgut

New member
שיעור אחד מספיק למי שכבר מכיר סוסים

לי בוודאות אמור להספיק שיעור אחד. אומנם בסוף לא היה צורך, אבל אני שמחה שביקשתי.
&nbsp
אתה לדעתי לא מבין עד כמה הרמה נמוכה של תלמידי הקורסים בימנו. הם צריכים שיעורים מספר באיך לעשות לונג'. הם צריכים הרבה תזכורת באיך להוביל סוס מהקרקע. לדעתי רובם, לא ידעו להתמודד עם סוס שקצת לא מתחשק לו לעבוד. או סוס שפתאום מחליט לשנות כיוון באמצע הלונג'. אפשר גם להקשות עם סוס שמנסה לרמוס את מי שעושה את הלונג', או לבעוט בו.
&nbsp
&nbsp

superKENZ

New member
הכרתי מדריכה

שהייתה עובדת עם שני סוסים מתוך חמישה, כי השאר היו "עושים לה פרצופים".
הילדים היו עומדים חצי שיעור באמצע המגרש, בעיטות, שוטים, וכלום.
ואז מתבאסים שהפיצים שלי היו עולים אחריהם, והכל הולך להם.
אז היא ויתרה על העבודה איתם.

jgut

New member
זה אומר ששלושה מתוך החמישה סוסים שלכם

הצליחו לאלף אותה לא לעבוד איתם. הרווח כולו שלהם.
&nbsp
&nbsp

זה מתחבר לשרשור השני

לא התיחסתי למי שלא מכיר סוסים.
במקרה זה גם עשרה שעורים לא יעזרו.

giri

New member
שבוע בלי סוסים!

הייתי בחופשה עם ההורים בוושינגטון וניו יורק. באמצע החופשה, כשטיילנו בסנטרל פארק, התחלתי לבהות בסוסים הרתומים לכרכרות, וכרגיל צחקנו עופר ואני על ההתמכרות שלי ושאני מתחילה להראות סימני withdrawl...
אבל היום חזרתי הביתה, ובעוד שעתיים יש לי שיעור, אז הכל בסדר

&nbsp
נ.ב. יומולדת שמח לי היום!

למעלה