כבר לא תקשוב שלום

כבר לא תקשוב שלום

עזבתי לפני חודשיים את העבודה, ואחרי חודש של הנאה אטמוספרית מכל שניה של חופש- התחלתי לחפש עבודה. אז ככה: מרכזי הערכה הם אשכרה קורס קצינים, והיכולות שמנסים לבדוק אצל מוקדן פוטנציאלי, לא היו מביישים מנכ"ל חברה. החלטתי לוותר ולגשת לבדוק את תחום המלצרות. אז הנה שאלה: אם המלצר בכל מקרב יקבל משכורת מבעל המקום, למה אנחנו משאירים טיפים? איזה סיכוי יש למלצר לעבור את הסכום שממילא יקבל מבעל הבית, ע"י טיפים? ולמה אין חרם צרכנים שמבטל את הטיפים לחלוטין עד שהם יעברו במלואם למלצר?

תשובה ממלצרית מנוסה

מלצר לאXלא מקבל משכורת מבעל המקום, והטיפים מהווים את כל המשכורת. במצב תקין יש השלמה למינימום, אבל במסעדה שעובדת כמו שצריך ועם פעילות סטדנדרטית יש סיכוי מצויין לעשות יותר ממינמום, יענו 30-50 ש"ח לשעה ויש מקומות שיותר. לא הבנתי מה הקטע של חרם הצרכנים, אבל הטיפים כן עוברים במלואם למלצרים, זה כל הקטע במלצרות שהטיפים זה המשכורת ובעל הבית לא נוגע לך בזה.

לא בכל מקום

היום נפגשתי עם בעל בית קפה. הוא הציג לי את דרישות התפקיד: משלוחים למקומות קרובים, הכנת חבילות למשלוח, נקיון, שטיפת כלים, תחזוקה שוטפת, קופה ו--מלצרות. השכר: בסיס של 20 שקלים לשעה, הטיפים יורדים מהמשכורת, אם לקחת אותם לעצמך. בסוף החודש הוא מחשב כמה הרווחת מטיפים, והמשכורת היא הגבוהה מבין השניים. השאלה היא, במסעדה שהתנועה בה לא מאד גדולה, מה הסיכוי שסכום הטיפים החודשי יעבור את תקרת המשכורת.

Johanna1

New member
העבודה שאתה מתאר היא לא מלצרות..

זה נקרא "עובד כללי".. כי מלצר בדרך כלל לא גם ממלצר, גם עושה ומכין משלוחים, גם מנקה, גם שוטף כלים וגם בקופה. אין כזה דבר. מלצר, ברוב המקומות, לא מקבל משכורת, אלא רק טיפים. עובד כללי, כמו שאתה מתאר, יכול לקבל פה ושם טיפים מאנשים על השירות שלו, אבל לא ברמה גבוהה, בגלל זה הוא מקבל משכורת..

../images/Emo45.gif

נתחיל בזה שהעבודה הזאת היא לא מלצרות סטדנרטית, ונמשיך בזה שמלצרים לא עובדים בתנאים שאתה מתאר.

Kiru

New member
כן,

אבל לא ברור לי עניין החובה להוסיף 10%. באותה מידה יכלו לכתוב "זהו מחיר חומרי הגלם, נא להוסיף 10% שרות, 5% שכ"ד ו-8.5% לשף"
. למה שלא יוסיפו עוד 10% למחיר המנה וזהו, וכמובן שמי שירצה להשאיר טיפ מעבר לזה יעשה את זה?..

אין שום חובה להוסיף אפילו אגורה

זה הכל תלוי ברצון הטוב של הלקוחות. בעבר הוסיפו 12% לחשבון, ויצא חוק שאסר את זה, ואז מה שבעלי המסעדות עשו זה להעלות את מחירי המנות, כמה מפתיע בסביבות ה-10%. דבר דומה נעשה כשיצא חוק שאוסר על גביית דמי אבטחה מלקוחות. בקיצור, מי שרוצה להשאיר טיפ משאיר ומי שלא רוצה לא משאיר, לא מחייבים אף אחד, ואני לפחות אם אני לא מרגישה שקיבלתי שירות אני לא משאירה טיפ.

למעלה